BTC пробива под бичия тренд, стабилизирайки се над $ 6.3K може да донесе отскок: Crypto Market Daily

Криптовалутните пазари спаднаха рязко през уикенда, като повечето топ монети отбелязаха лек отскок тази сутрин, понеделник, 30 март.

Биткойнът (BTC) е нараснал с около 3% през последните 24 часа – търгува се около $ 6300, след като в неделя спадна под границата от $ 6000.

Ether (ETH) следва подобен модел, сега с около 2,3%, за да се търгува на $ 132, след като през уикенда се понижи до $ 123.

XRP на Ripple остава близо до нивото си на краткосрочна съпротива от $ 0,175, докосвайки $ 0,18 през уикенда, преди да падне обратно. Третата по големина криптовалута в момента отчита малко под 1% ръст през деня.

Отскокът на биткойни се колебае, биковете изглежда се стабилизират над $ 6.3K

4H диаграма BTC / USD Данни за вечен суап. Souce: OKEx.com

BTC се търгуваше странично над $ 6,400 за почти цяла седмица, но не успя да продължи мащабната тенденция на възстановяване през уикенда. В събота, 28 март, цената спадна рязко, като до неделя вечерта падна под 6000 долара. След като се стабилизира близо до $ 5,850, Bitcoin сега се възстанови до около $ 6300 по време на пресата.

Екипът на OKEx за анализ на пазара вярва, че тъй като количеството на мечи обем се увеличава и цената пада под бичия тренд, това означава, че отскокът на този етап е приключил. Недостатъчното пространство обаче зависи от силата на краткосрочното ниво на отскок.

Ако цената може бързо да се повиши над 6300 долара и да се стабилизира там, тогава 5 850 долара ще се превърнат в относително силно дъно. И обратно, цената може да спадне допълнително до около 5500 долара и да се премести от модел с двойно дъно.

Обемите на търговия с BTC остават ниски

1-дневната диаграма на Биткойн показва, че скорошният отскок е блокиран от MA (30), тъй като тази плъзгаща се средна винаги ще бъде първата съпротива, когато цената се изпомпва. През ранните дни на март MA (30) се оказа ефективно ниво на устойчивост и това е вторият път, когато силата му беше тествана.

Диаграмата за обема показва, че след предишния крах на пазара преди две седмици общият обем остава намален до днес. Това условие прави така, че отскокът да не е в състояние да пробие $ 7,000. Добрата новина за биковете обаче е, че активният обем на продажбите в момента също не е тежък, така че няма да е лесно за голямо изхвърляне в краткосрочен план.

$ 5600 ще бъде решаваща позиция, която определя предстоящата тенденция. Ако цената може да бъде поддържана за период от време над 5600 долара, ще бъде по-рано да тествате 7000 долара отново в бъдеще. В противен случай тенденцията може да се тества по-дълбоко до около $ 5000, за да се намери друго дъно, което вероятно ще формира модел с двойно дъно.

Нива на съпротива и подкрепа

 • Краткосрочна съпротива: $ 6300
 • Средносрочна съпротива: $ 6450
 • Краткосрочна поддръжка: $ 6,000
 • Средносрочна поддръжка: $ 5 850

ETH цената е потисната от ниво от $ 134

1H ETH / USD вечни суап данни. Източник: OKEx.com


ETH падна до $ 123 през уикенда, което е много близо до силното ниво на подкрепа от $ 120. Следователно няма много място за продължаване на натиска надолу.

В момента цената е потисната от $ 134. Ако тенденцията пробие тази точка, тя може да продължи да се възстановява. И обратно, има възможност да продължите да тествате зоната за поддръжка от 123 $ или дори 110-120 $.

Инвеститорите трябва да забележат, че ако $ 123 могат да бъдат ефективна подкрепа в краткосрочен план, силата на биковете може да се възстанови по-бързо. Въпреки това, ако цената на ETH дъмпинг под това ниво, това означава, че поглъщащата дейност все още е в процес с по-голямата част от фондовете и цената вероятно ще спре да пада около $ 110 – $ 120.

Изглежда, че настроенията на пазара в понеделник са малко по-положителни от миналата седмица, това е добър сигнал за пазара, тъй като може да има нови налични средства.

Нива на съпротива и подкрепа

 • Краткосрочна съпротива: $ 134
 • Средносрочна съпротива: $ 145
 • Краткосрочна поддръжка: $ 123
 • Средносрочна поддръжка: $ 120

Търговската активност на XRP е висока

1H XRP / USD данни за непрекъснат суап. Източник: OKEx.com

През уикенда XRP достигна връх веднъж на $ 0,1800. Тъй като обаче целият пазар отслабна, цената бързо падна под $ 0,1650 и сега се възстановява под силната съпротива от $ 0,1750. Биковете са силно потиснати в тази област и вероятно ще спаднат до около $ 0,1680 в рамките на деня.

Възможно е да се третира скорошната часова тенденция като M дъно. Ако цената не може да пробие $ 0,1750 в краткосрочен план, това може да означава, че този модел ще се формира и представлява мечи обрат.

Инвеститорите също трябва да забележат, че в сравнение с BTC и ETH, XRP търговията в момента е по-активна. Това означава, че диапазонът на колебания за монетата може да бъде по-голям, така че контролът върху риска при търговия е още по-важен.

Нива на съпротива и подкрепа

 • Краткосрочна съпротива: $ 0,1750
 • Средносрочна съпротива: $ 0,1820
 • Краткосрочна поддръжка: $ 0,1650
 • Средносрочна поддръжка: $ 0,1610

Опровержение: Този материал не трябва да се приема като основа за вземане на инвестиционни решения, нито да се тълкува като препоръка за участие в инвестиционни сделки. Търгуването с цифрови активи включва значителен риск и може да доведе до загуба на инвестирания ви капитал. Трябва да сте сигурни, че напълно разбирате свързания риск и да вземете предвид нивото си на опит, инвестиционни цели и да потърсите независим финансов съвет, ако е необходимо.

Следвайте OKEx на:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map