BTC отново отслабва, след като не успя да пробие над $ 7K, възможно е двойно дъно: Crypto Market Daily

Понеделник, 23 март: Криптовалутните пазари са на червено тази сутрин, като всичките десет най-големи монети са намалели с поне 5 процента през деня.

Биткойн (BTC) загуби почти 7 процента през последните 24 часа, губейки властта си от $ 6,000 вчера, за да търгува около $ 5800 по време на пресата.

Ether (ETH) също е спаднал с около 7% през деня, търгувайки малко над 120 долара, за да натисне времето.

XRP на Ripple загуби малко по-ниска стойност през деня, с 5 процента, за да търгува около 0,15 долара.

BTC се връща под горния ръб на триъгълника и търси опора за долния ръб

1H диаграма BTC / USD Данни за вечен суап. Souce: OKEx.com

През уикенда BTC бързо падна обратно, след като не успя да пробие съпротива близо до 7 000 долара, достигайки 6800 долара в петък, 20 март. Цената сега падна под горния ръб на предишния консолидационен триъгълник от 6 000 долара.

Биковете бяха придружени от определен обем, когато цената проби през обхвата на консолидацията миналата седмица, но те не успяха да поддържат обема след това.

Тъй като цената бавно нарастваше към 7 000 долара, обемите бяха значително ниски. В допълнение, някои бикове, които бяха отворили позиции над 4000 долара, спечелиха и напуснаха пазара, което доведе до спад след неуспешното тестване.

Днес инвеститорите могат също да третират долния ръб на модела на триъгълника като бича линия на тенденция. Ако цената може да се поддържа, когато докосне долния ръб, това означава, че тази линия се е оказала ефективна и възможността за бичи ход ще бъде по-висока. В противен случай дъното може да натрупа около 5000 долара.

1D диаграма BTC / USD Непрекъснати суап данни. Souce: OKEx.com

1-дневната графика на биткойн също показва важността на бичия тренд, посочен по-горе. Бъдещето ще се определя от това дали цената може да се поддържа близо до тази линия. Това не означава, че фактът, че този път вече се е оказал ефективен, означава, че дневният тренд е в възходящ ред – валидна линия на тренда винаги трябва да доказва своята ефективност поне три пъти.

На този етап пазарните настроения все още се доминират от къси позиции и както дългата, така и късата страна се нуждаят от повече време за натрупване на броячи. Ето защо е много вероятно дъното да бъде изградено около $ 5000 тази седмица. Моделът на тесни и летливи колебания все още има голяма вероятност за често появяване.

Краткосрочните инвеститори трябва да бъдат напомняни да не задържат позиции твърде дълго, докато тенденцията на силна съпротива или подкрепа не е нарушена, за да се избегне рискът от взривове, причинени от внезапен обрат на тенденцията.

Нива на съпротива и подкрепа

 • Краткосрочна съпротива: $ 6,000
 • Средносрочна съпротива: $ 6450
 • Краткосрочна поддръжка: $ 5600
 • Средносрочна поддръжка: $ 5000

ETH държи в солидна зона за тестване на мечка-бик от $ 120

1H ETH / USD вечни суап данни. Източник: OKEx.com

След като не успя да пробие силната съпротива от $ 155, ETH сега падна над нивото на подкрепа от $ 120. Има много възможности за продажба между $ 137 и $ 155.

Рискът от падане ще бъде по-висок, ако подкрепата от $ 120 бъде пробита, тъй като това е добра позиция, при която да се прецени силата на биковете и мечките. В допълнение, зоната между $ 110 – $ 120 може да се разглежда като зона за подкрепа като цяло, където пробивът под $ 120 е просто отслабващ сигнал, а само пробивът на $ 110 показва, че $ 100 ще бъдат тествани.

Инвеститорите трябва да забележат, че ако цената може да продължи да се задържа над $ 120, се очаква да тества $ 155 отново през втората половина на седмицата.

Нива на съпротива и подкрепа

 • Краткосрочна съпротива: $ 120
 • Средносрочна съпротива: $ 134
 • Краткосрочна поддръжка: $ 120
 • Средносрочна поддръжка: $ 110

Търговците на XRP търсят краткосрочна подкрепа

1H XRP / USD данни за непрекъснат суап. Източник: OKEx.com

Няма толкова много поддържащи позиции за XRP, колкото за ETH. XRP има само три доказани ефективни нива на поддръжка, преди да създаде ново дъно, което е около $ 0,1400, $ 0,1270 и $ 0,1028.

Отскокът през миналата седмица беше слаб: след като цената се увеличи само за един час, обемът на покупките веднага бе намален до ниско ниво и след това не се наблюдаваше солиден растеж. Вместо това активността на продажбите се увеличи, което означава, че биковете показват слабост и че не е възможно да се пробият $ 0,1750 в краткосрочен план.

Инвеститорите трябва да се грижат повече за нивото на подкрепа около $ 0,1400, като пробивът под него означава, че следващите две подкрепа могат да бъдат докоснати до голяма степен.

Нива на съпротива и подкрепа

 • Краткосрочна съпротива: $ 0,1620
 • Средносрочна съпротива: $ 0,1750
 • Краткосрочна поддръжка: $ 0,1400
 • Средносрочна поддръжка: $ 0,1270

Опровержение: Този материал не трябва да се приема като основа за вземане на инвестиционни решения, нито да се тълкува като препоръка за участие в инвестиционни сделки. Търгуването с цифрови активи включва значителен риск и може да доведе до загуба на инвестирания ви капитал. Трябва да сте сигурни, че напълно разбирате свързания риск и да вземете предвид нивото си на опит, инвестиционни цели и да потърсите независим финансов съвет, ако е необходимо.

Следвайте OKEx на:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner