BTC не успява да се стабилизира на $ 7K, консолидацията може да продължи по-дълго от очакваното: Crypto Market Daily

Петък, 3 април: Пазарите на криптовалути продължават да се възстановяват днес, като най-високите печелят до 10 процента в деня, за да натиснат времето.

Биткойнът (BTC) нараства с около 5 процента, като се движи малко под пазара от $ 7 000, след като проби през него тази сутрин.

Ether (ETH) отчита ръст от 6% през последните 24 часа, пробивайки предишната твърда съпротива на 135 долара, за да търгува около 145 долара по време на пресата.

XRP на Ripple също е забелязал солиден, макар и малко по-скромен растеж през деня, нарушавайки краткосрочната си съпротива от $ 0,175 за търговия около $ 0,1801.

BTC се изправя пред зоната на съпротива от 7 000 до 7 300 долара

1H диаграма BTC / USD Данни за вечен суап. Souce: OKEx.com

Тази сутрин BTC проби решаващата точка на съпротива при $ 7,000, но не успя да се стабилизира там. Цената успя да достигне 7300 долара, но бързо падна обратно.

Екипът на OKEx за анализ на пазара вярва, че $ 7000- $ 7300 е зона на съпротива. Това обаче не са две отделни точки на съпротивление, а по-скоро образуват долния и горния ръб на дъното в края на 2019 г., поради което се очаква отстъпление назад.

Фактът, че тенденцията не е успяла да се стабилизира на 7 000 долара, може да отразява, че дългите позиции, загубени по време на спада през март, все още са налице и се опитват да възстановят своя капитал или печалба. По този начин е лесно да си представим, че разбиването на биковия капан може да се повтори в бъдеще.

Инвеститорите трябва да отбележат, че ако цената може да продължи да получава подкрепа около 6700 долара, е възможно да тествате 7000 долара през уикенда. Но там ще бъде трудно да се стабилизира, освен ако пробивът не е придружен от големи бичи обеми.

Пазарът се нуждае от време за консолидация

1D диаграма BTC / USD Непрекъснати суап данни. Souce: OKEx.com

1-дневната диаграма на Биткойн показва, че макар тенденцията да е нарушила 30-дневната плъзгаща се средна стойност (MA (30)) днес, позицията около 7300 долара осигурява твърда съпротива. В момента е трудно да се потвърди, че цената може да се стабилизира на MA (30) или не.

Едно нещо, в което можем да сме сигурни, е, че 7 000 долара е възможно да бъдат тествани многократно, докато биковете не запазят цената си и предишните загубени позиции си върнат капитала. Пазарът се нуждае от повече време за консолидация.

Поради многобройни неуспешни пробиви напоследък, някои бикове могат да сменят позициите си на къси. Това може да доведе до малък диапазон на отдръпване в краткосрочен план, но трудно ще падне под $ 6000 този път.

Инвеститорите трябва да отбележат, че докато нивото от $ 5,650 може да бъде ефективно, значителна дъмпинг няма да се случи отново.

Нива на съпротива и подкрепа

 • Краткосрочна съпротива: $ 7,000
 • Средносрочна съпротива: $ 7 300
 • Краткосрочна подкрепа: 6700 долара
 • Средносрочна поддръжка: 6500 долара

ETH вижда по-слаб отскок

4H ETH / USD вечни суап данни. Източник: OKEx.com


Възстановяването на ETH тази сутрин не беше толкова силно, колкото на BTC. Биковете могат само да повишат цената до около $ 150, но не са в състояние да пробият предишния връх около $ 153. Сега цената временно получава поддръжка от $ 140.

Въпреки че диаграмата за силата на звука показва, че през последните 36 часа бикове са били активни, нивото на силата на звука не е имало ясно увеличаващ се сигнал. Обратният модел на чук показва, че натискът при продажбите е огромен в рамките на $ 146 – $ 150.

Инвеститорите трябва да отбележат, че непрекъснатият провал на помпата ще повлияе на доверието на биковете и е лесно да се случи голям спад. Следователно зоната за подкрепа около $ 140 и $ 130 ще бъдат двете относително важни. Ако цената може да спре да пада около $ 130, това означава, че може да се очаква отскок.

Нива на съпротива и подкрепа

 • Краткосрочна съпротива: $ 146
 • Средносрочна съпротива: $ 150
 • Краткосрочна поддръжка: $ 138
 • Средносрочна поддръжка: $ 128

XRP се сблъсква с нова краткосрочна съпротива при $ 0,1830

1H XRP / USD данни за непрекъснат суап. Източник: OKEx.com

Въпреки че възстановяването на XRP създаде нов връх около $ 0,1880, огромен натиск върху продажбите накара цената бързо да спадне. Веднъж досега той се проби под първото ниво на поддръжка около $ 0,1780, но сега цената временно се движи около $ 0,1800.

Очевидно е, че силата на рикошета този път е по-слаба от тази на 28 март, както е ясно отразено в графиката на обема.

Следователно е почти невъзможно да се създаде нов максимум и да се разбие тази консолидираща зона в краткосрочен план. Ако обаче тенденцията падне под $ 0,1780, това може да докаже, че пазарът трябва да се оттегли повече, за да коригира. $ 0,1650 ще бъде най-силното ниво на подкрепа, ако започне по-дълъг отскок.

Нива на съпротива и подкрепа

 • Краткосрочна съпротива: $ 0,1830
 • Средносрочна съпротива: $ 0,1878
 • Краткосрочна поддръжка: $ 0,1750
 • Средносрочна поддръжка: $ 0,1660

Опровержение: Този материал не трябва да се приема като основа за вземане на инвестиционни решения, нито да се тълкува като препоръка за участие в инвестиционни сделки. Търгуването с цифрови активи включва значителен риск и може да доведе до загуба на инвестирания ви капитал. Трябва да се уверите, че напълно разбирате свързания риск и да вземете предвид нивото си на опит, инвестиционни цели и да потърсите независим финансов съвет, ако е необходимо.

Следвайте OKEx на:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map