BTC 1H диаграма влиза в конвергентен триъгълник, стесняване на амплитудата причинява екстремни пазари: Crypto Market Daily

Четвъртък, 9 април: Повечето водещи пазари на криптовалути отчитат малка нестабилност през последните 24 часа.

Биткойн не успява да тества $ 7,400

1H диаграма BTC / USD Данни за вечен суап. Източник: OKEx.com

Вчера BTC отскочи от $ 7,200 – след като не успя да тества $ 7,450, тъй като възходящата енергия беше по-слаба, цената дори не успя да пробие $ 7,400 и сега се връща към $ 7,200.

Екипът на OKEx за анализ на пазара вярва, че с неотдавнашния рикошет, блокиран на 7500 долара, тенденцията отново навлезе във фаза почасова консолидация. Тъй като текущото отстъпно дъно постепенно се движи нагоре, почасовият бичи модел няма да бъде нарушен, докато цената не падне под бичия тренд.

Тъй като регионалната подкрепа над $ 7000 е проверена многократно наскоро, вероятността да падне под $ 7000 е ниска в краткосрочен план. Инвеститорите трябва да обърнат внимание на това дали едночасовата тенденция може ефективно да пробие зоната на конвергентния триъгълник.

Прекъсването на горния ръб означава, че цената може да има шанса да тества съпротивлението от 7 500 долара. BTC може да продължи да намира подкрепа над $ 7,000, ако се пробие под долния ръб.

BTC може да се върне до $ 6K преди отскок

1D диаграма BTC / USD Непрекъснати суап данни. Източник: OKEx.com

Съдейки по дневната графика по-горе, цената постепенно се движи към края на мечия клин. В комбинация с твърдото съпротивление над 7500 долара, този модел има голяма вероятност за формиране.

Ако тенденцията падне под долния ръб на клина, се формира поетапно дъно отново над $ 6,000. В противен случай, ако биковете са в състояние да пробият горния ръб, това означава, че мечият модел е невалиден и пазарната перспектива е възходяща.

Диаграмата за обем показва, че моделът на мечи клин може успешно да се формира, тъй като бичи нива на обем намаляват след влизането в консолидацията на дневния тренд. Ето защо инвеститорите трябва да се грижат повече за долния ръб. Възможно е преди намаляването наполовина през май цената на BTC да преживее ново изтегляне до $ 6000 и след това да се отскочи.

Нива на съпротива и подкрепа

 • Краткосрочна съпротива: $ 7,400
 • Средносрочна съпротива: 7500 долара
 • Краткосрочна поддръжка: $ 7 250
 • Средносрочна поддръжка: $ 7050

BCH пада след вчерашното наполовина

1H BCH / USD вечни суап данни. Източник: OKEx.com

Цената на BCH спадна бързо, след като вчера монетата преживя наполовина и беше временно подкрепена от $ 260. С продължаващото свиване на обема на търговията е малко вероятно цената да достигне нов връх в краткосрочен план.

$ 280 ще бъде решаващата цена, която ще определи краткосрочната посока, тъй като тя е горният ръб на последната зона на удар преди потапянето през март. Ако цената може да се стабилизира там, вероятно ще се върне до 300 долара.

Средносрочната тенденция може да се съсредоточи върху ключовото ниво на поддръжка от $ 250. Ако тенденцията може да продължи да се стабилизира в този момент или дори на $ 260, след период на консолидация, съществува възможност за пробив през предишния връх. В противен случай може да продължи да пада обратно в зоната на шока под $ 246.

Нива на съпротива и подкрепа

 • Краткосрочна съпротива: $ 280
 • Средносрочна съпротива: $ 300
 • Краткосрочна поддръжка: $ 260
 • Средносрочна поддръжка: $ 245

BSV отскочи, но остава нестабилен

1H BSV / USD вечни суап данни. Източник: OKEx.com

Въпреки че Bitcoin SV (BSV) също падна назад, след като срещна твърда съпротива, той след това се възстанови силно, след като беше подкрепен от $ 204. В момента тя е под натиск от около 228 – 230 долара.

Кръглата зона на диаграмата по-горе показва зоната на твърдо съпротивление между $ 208 и $ 250. По-голямата част от фондовете може да са в състояние да изтласкат цената до тази област, но могат бързо да се върнат обратно без ясен сигнал. Поради това е високорисково да отворите дълга позиция около текущата цена до 250 долара.

Като се има предвид, че наполовина на BSV ще настъпи в петък, все още има известна вероятност цената да тества $ 230. Но на инвеститорите трябва да се напомни, че BSV е нестабилна монета сред основните монети и е много вероятно крайната тенденция да се появява непрекъснато, така че рисковият фактор все още трябва да се има предвид.

Нива на съпротива и подкрепа

 • Краткосрочна съпротива: $ 221
 • Средносрочна съпротива: $ 228
 • Краткосрочна поддръжка: $ 210
 • Средносрочна поддръжка: $ 204

Опровержение: Този материал не трябва да се приема като основа за вземане на инвестиционни решения, нито да се тълкува като препоръка за участие в инвестиционни сделки. Търгуването с цифрови активи включва значителен риск и може да доведе до загуба на инвестирания ви капитал. Трябва да сте сигурни, че напълно разбирате свързания риск и да вземете предвид нивото си на опит, инвестиционни цели и да потърсите независим финансов съвет, ако е необходимо.

Следвайте OKEx на:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner