Биткойнът проби съпротивата през изборна седмица, но нерешителността следва резултата

Market Watch Weekly е преглед на крипто пазарите и развитието всяка седмица.

Предварителните резултати от президентските избори в САЩ бяха разкрити. След няколко дни несигурност, големите медийни мрежи обявиха победата на Байдън през уикенда. Въпреки че може да отнеме известно време за окончателното уреждане, най-голямата несигурност, която измъчва пазарите през последните времена, приключва. Продължавайки напред, пазарите вероятно ще се фокусират върху макроикономическото бъдеще за тази и следващата година.

За отбелязване е, че пазарът се събра и Bitcoin (BTC) достигна до $ 15 969, според цената на индекса OKEx BTC, след като преброяването на гласовете в няколко държави се обърна към Байдън в четвъртък вечерта. Въпреки това, след като медиите най-накрая призоваха победата на Байдън в събота, Биткойн отстъпи с повече от 1000 долара, за да падне до $ 14,357.

Оттогава водещата цифрова валута се възстанови и се търгува над 15 000 долара и завърши седмицата с печалби от над 13%. Докато се показва нерешителността на пазара, цената изчерпва критичната месечна съпротива, формирана през декември 2017 г. и януари 2018 г..

Индекс на OKEx BTC Цена към 12:00 ч. UTC на 9 ноемвриИндекс на OKEx BTC Цена към 9:00 ч. UTC на 9 ноември. Източник: OKEx, TradingView

От основните алткойни само Ether (ETH) надмина биткойна тази седмица с 14.26% печалба, която беше подсилена от договора за депозит ETH 2.0 освободен. Други алткойни с добри печалби включват Chainlink (LINK), Litecoin (LTC) и Cardano (ADA), които пожънаха между 8% до 10% седмични печалби.

В същото време отбелязахме, че Bitcoin Cash (BCH) и Bitcoin SV (BSV), които в исторически план са били тясно свързани с Bitcoin, не успяха да се възползват от ралито от миналата седмица. Пазарът не е много активен и за предстоящия BCH хард форк, който е определен за 15 ноември.

Седмична възвръщаемост на основните криптовалути, 11 / 2-11 / 8. Източник: TradingView

С ETH удобно над $ 400, DeFi жетоните също се възстановяват бързо от миналия петък, завършвайки два поредни месеца на спад. Aave беше най-големият седмичен ръст – с 66,78% седмично увеличение – покачвайки се от дъното от $ 26 в четвъртък до максимум от $ 56 за три дни.

Освен това цената на Uniswap (UNI) достигна дъно от $ 1,8, след което удари силна съпротива от $ 3. Представянето на yearn.finance (YFI) беше още по-зашеметяващо, преминавайки от минимум от $ 7500 до максимум от $ 17,538 за два дни – въпреки че сега се е уредило и се търгува в диапазона от $ 14 000.

В същото време ключовите показатели на протокола DeFi продължават да растат, което подкрепя отскока със силни основи. Общата стойност, заключена в протоколите DeFi, се е увеличила от 13,8 млрд. Долара на 14,9 млрд. Долара, като рейтингът на Uniswap за 2,9 млрд. Долара е начело.

Седмични връщания на основните DeFi токени, 11 / 2–11 / 8. Източник: TradingView

CME пусна най-новите (към 3 ноември) биткойн фючърси данни за позицията на 7 ноември действителното движение на цените на биткойните беше ограничено през този отчетен период, но заслужава да се отбележи, че BTC отчете силно ускорение на цената си в края на този период.

Отвореният лихвен процент падна от 12,665 на 11,278 през последния период, приключвайки четириседмично увеличение. Това горе-долу показва, че институционалните инвеститори започват да печелят или да ликвидират своите позиции.


Дългите позиции на сметките на мениджърите на активи се увеличиха от 770 на 800, докато късите позиции останаха непроменени на 0. Това показва твърдото възходящо отношение на тези сметки и резултатите разкриват, че мениджърите на активи отново са направили правилните прогнози.

Междувременно фондовете с ливъридж видяха, че дългите им позиции спаднаха от 5 462 на 4 379 през последния отчетен период, докато късите им позиции спаднаха в тандем от 9 010 на 8 007. В резултат на това средствата с ливъридж не бяха в състояние да се възползват от следващия скок през втората половина на миналата седмица.

Ще продължим да следим дали мениджърите на активи ще продължат да добавят своите дълги позиции или ще взимат известни печалби след значителното покачване през миналата седмица.

Данни за фючърсите на CME Bitcoin – Брой фондове с ливъридж, дълги срещу шортове. Източник: Quandl

С нарастването на биткойните над 15 000 долара, някои пазарни данни започват да показват признаци на прегряване. Според доставчика на данни за поведенчески финанси sentix GmbH, настроението за биткойн достигна нов рекорд за всички времена, надминавайки предишния връх по време на бума на пазара през 2017 г. Междувременно отвореният интерес към фючърсите на BTC, според данните на изкривяване, се натрупа до 5,6 млрд. Долара, което е с 0,1 млрд. Долара по-ниско от рекордното ниво на 17 август. Тези нарастващи показатели отразяват драстично нарастване на риска.

Настроение за биткойн и цената на биткойн. Източник: sentix GmbH

Поглед напред тази седмица

След изборите в САЩ индексът на волатилност Cboe, VIX, спадна рязко – от 40 на около 25. В исторически план VIX, намиращ се в по-нисък диапазон, обикновено благоприятства поскъпването на цените на Биткойн. Доларовият индекс също падна до предишните си минимуми в областта 92. Златото поскъпна близо 100 долара през миналата седмица от 1880 долара поради слабия долар, а участниците на пазара трябва да следят реакцията на Биткойн към промени след изборите.

В крипто, Bitcoin Cash ще започне своя хард форк на 15 ноември, докато ETH може да продължи да реагира на предстоящото стартиране на Ethereum 2.0.

Не сте търговец на OKEx? Научете как да започнете да търгувате!

OKEx Insights представя пазарни анализи, задълбочени функции, оригинални изследвания & подбрани новини от крипто професионалисти.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map