Биткойнът превъзхожда основните активи от началото на годината, но има място за повече, като подходи за наполовина: Анализ

– Биткойнът (BTC) превъзхожда повечето основни класове активи с възвръщаемост от 22,61% от началото на годината.

– Отвореният интерес към пазара на деривати не се повиши в съответствие с размера на това рали.

– Рязкото покачване се дължи на реалните спот покупки, особено на американския пазар.

– Общото предлагане на стабилни валути се доближава до 10 млрд. Долара, като USDT възлиза на 6,4 млрд. Долара.

След седем поредни седмици на зелено, Биткойн най-накрая успя да пробие $ 9,000 на 29 април, нараствайки с повече от 13 процента през деня, според данните от индекса на цените на OKEx BTC.

Рязкото покачване на цената на биткойните също кореспондира с традиционните финансови пазари WTI суров се повиши с повече от 20 процента през деня и Американски акции също отчете печалби.

Биткойнът превъзхожда повечето основни класове активи

С най-високото ниво от вчера, на стойност 9 464 долара, биткойнът се е увеличил с почти 150 процента от най-ниското си ниво от 3 830 долара на 13 март. Нещо повече, водещият дигитален актив отчете впечатляващи печалби от 22.61%, значително по-високи от S&P 500, злато и други активи.

За сравнение, въпреки 30-процентовото възстановяване от последното му дъно, S&P 500 все още е -8,98 процента от началото на годината. Само държавните хазната на САЩ се представят незначително по-добре от биткойните, поради спадащите лихвени проценти и предизвиканото от паника преследване на активи, намиращи се в безопасност сред глобалната финансова криза.

BTC срещу S & P500Биткойн срещу основни класове активи от началото на годината (данни към 29 април 2020 г.). Източник: Tradingview, OKEx

Отвореният интерес все още не е нараснал

След по-малко от две седмици до очакваното биткойн наполовина, отново сме свидетели на нарастваща волатилност на пазара. 29 април беше най-активният търговски ден от срива в средата на март, а обемът на фючърсите, търгувани на борсите, достигна 30 милиарда долара, според данни от Skew, посочени по-долу.

BTC фючърсиBTC фючърси – обобщен дневен обем. Източник: Косо

Откритият интерес на дериватите (OI) обаче не се повиши особено предвид размера на ралито. Това показва, че участниците на пазара са предпазливи по отношение на дериватите, тъй като настоящият общ OI от 2,5 млрд. Долара все още е далеч от върха на 14 февруари от 5,4 млрд. Долара.

Отворена лихва от BTCBTC фючърси – съвкупна отворена лихва. Източник: Косо

Спот покупката води до по-висока цена

Скокът на 29 април се дължи на спот покупки, особено на американския пазар. Цената на биткойн на фокусирани в Азия борси, като OKEx, Huobi и Binance, показа значителна отрицателна премия в сравнение с спот цената на Coinbase.

В същото време премията за OKEx BTC Quarterly Futures остана относително ниска – само около $ 20 над спот цената, според данните за търговия с OKEx. За разлика от това, за последен път, когато биткойн се търгуваше близо $ 9,000, през март 2020 г., премията беше над $ 400.

Сравнение на цените на BTCПремиум между спот цена на OKEx / Huobi / Binance BTC и цена BTC на Coinbase.

Седнал на парите

Неотдавнашното покачване на цената на биткойн беше придружено от увеличен емитиране на стабилни биткойни. Общото предлагане на стабилни валути вече е около 9,68 млрд. Долара, според данните от The Block. Най-големият стабилкойн, Tether (USDT), представлява 82,8% от него. За сравнение, на 11 март доставката на USDT възлиза на около 6 милиарда долара.

Увеличението на издаването на стабилни монети е показателно за новия приток на капитал, тъй като стабилните монети в много случаи остават най-бързият и удобен метод за закупуване на цифрови активи. Точно преди ценовото рали на 29 април, броят на адресите, изпращащи или получаващи Tether, базиран на ERC-20, достигна 8-месечен връх.

Портфейли Tether ActiveБрой адреси, изпращащи или получаващи ERC-20 Tether. Източник: Сантимент

Цената на биткойн изглежда бича в краткосрочен план

Придвижвайки се напред, когато се приближаваме към наполовина на блоковата награда – трябва да се случи на 12 май – може да се очаква възходящият импулс на BTC да продължи, въпреки отдръпването, наблюдавано на 30 април.

Наполовина разказът е тълпа за тълпата. Като главен изпълнителен директор на OKEx Джей Хао каза пред The ​​Block по-рано този месец борсата регистрира приблизително 1,7% ръст на потребителската база до началото на март.

На техническия фронт вече сме в интересна зона. Пробив над съпротивата от $ 9 500 може да доведе до бърз скок до $ 10 000 и по-висок, докато постоянният провал да се наруши това ниво може да доведе до повторно тестване на цените между $ 8 000 и $ 8 500.

BTC Техническа диаграмаOKEx BTC индекс цена. Източник: TradingView

Следвайте OKEx на:

Twitter:

Телеграма:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me