Биткойнът попада в зона за интензивна търговия около 2019 г. Отдолу: Крипто пазар ежедневно

Крипто пазарите понасят тежък удар днес, 12 март, тъй като топ криптовалутите виждат двуцифрени загуби през последните 24 часа.

Биткойн (BTC) е пострадал най-малко от десетте най-големи монети, понижавайки се с почти 6 процента през деня и търгувайки около 7300 долара тази сутрин. 

Ethereum (ETH) претърпя по-сериозни загуби, губейки властта си от марката за поддръжка от 180 долара и спадайки с над 15 процента през последните 24 часа. Втората по големина криптовалута по пазарна капитализация в момента се търгува около 170 долара.

BTC / USD вечен суап

4H диаграма BTC / USD Данни за вечен суап. Сус: okex.com

Разглеждайки 4-H диаграмата на Bitocin, виждаме, че нивото на поддръжка от $ 7 700 не беше ефективно и цената падна под него само за един час рано сутринта на 12 март.

Всъщност цената вече беше подала падащ сигнал, след като тази сутрин отново не успя да пробие $ 8,000, а посоката на движение означава, че нашата прогноза от вчера беше невъзможна за изпълнение. Заедно с пропадането на двойното дъно, настроението на пазара ще бъде по-лошо.

Диаграмата за обема на търговията ни казва причината за спада на цената: въпреки че активният обем на продажбите намалява, липсата на средства за закупуване е основният фактор, който прави така, че само ниското ниво на продажба на средства може да доведе до голям спад. Инвеститорите започват да бъдат внимателни и песимистични.

Добрата новина за биковете е, че диапазонът от 7 000 до 7 700 щатски долара е зона за интензивна търговия и формира дънна зона в края на 2019 г. Тази зона за подкрепа ще бъде най-силната, което прави момент от време за закупуване на някои места.

Търговците гледат на $ 7000 като следващо ниво на поддръжка

1D диаграма BTC / USD Непрекъснати суап данни. Сус: okex.com

Нека променим нашите забележителности на еднодневната диаграма. Както посочихме на горната графика със стрелки, можете да видите, че BTC се движи, за да изрази напълно модел на глава и рамо. Ако $ 7000 могат да се превърнат в друго дъно в бъдеще, може да се очаква дневно ниво на отскок.

Ежедневният обем на продажбите също предполага отслабваща тенденция, но все още е на средно ниво за днес. Възможно е в краткосрочен план да се достигне ценови диапазон близо до нивото от 7000 долара и може да се случи отскок, ако цените могат да се стабилизират там за около една седмица.

Моля, имайте предвид, че ако цената се пробие под $ 7000, ще имаме два възможни сценария: ако е фалшив пробив, може да се случи отскок веднага; или ако това е истинско прекъсване, придружено от големи обеми продажби, тогава ще пристигне истински мечи пазар.

Търговците трябва да обърнат внимание на ефективността на зоната между 7 000 и 7 700 долара тази седмица.

Нива на съпротива и подкрепа

 • Краткосрочна съпротива: $ 8,000
 • Средносрочна съпротива: $ 7 700
 • Краткосрочна поддръжка: $ 7 250
 • Средносрочна поддръжка: $ 7,000

ETH / USD вечен суап

4H ETH / USD вечни суап данни. Източник: okex.com

В сравнение с BTC, ETH е паднал още повече през последните няколко дни. Текущият период на загуби почти изтри всички печалби на ETH от началото на 2020 г. Монетата се счупи под силната си подкрепа от $ 180, което означава, че паниката се засилва.


Диаграмата за обема на търговията ни показва, че все още съществуват големи обеми продажби на пазара на ETH, а обемът на дъмпинга днес е дори по-висок от миналия. Поради това е трудно да бъдем точни относно местоположението на дъното, докато обемът не се свие.

Настоящата тенденция може да покаже, че следващото ефективно ниво на подкрепа е около зоната от 155 до 160 долара. Ако монетата може да се стабилизира тук, може да има шанс за рикошет или цената може да се премести надолу, за да тества $ 140.

Нива на съпротива и подкрепа

 • Краткосрочна съпротива: $ 177
 • Средносрочна съпротива: $ 185
 • Краткосрочна поддръжка: $ 160
 • Средносрочна поддръжка: $ 155

Избор на търговеца: TRX / USD Perpetual Swap

4H TRX / USD вечни суап данни. Източник: okex.com

Движещата се тенденция на TRX се съобрази с интегриран цикъл от бичи към мечи. Обемите на покупки нарастват постепенно по време на бичия тренд, а обемите на продажбите намаляват постепенно по време на мечия тренд.

В сравнение с BTC и ETH, нивата на обем на TRX са изключително намалени и цената почти се движи близо до най-ниското регистрирано ниво. По този начин шансът за отскок ще бъде по-висок за тази монета.

Предварителното условие за отскок е обаче, че пазарът трябва да бъде стабилизиран или в противен случай е възможно да се създаде ново дъно в бъдеще.

Инвеститорите трябва да отбележат силата на подкрепа около $ 0,01300, тенденцията може да тръгне по обратния път, ако е ефективна.

Нива на съпротива и подкрепа

 • Краткосрочна съпротива: $ 0,01450
 • Средносрочна съпротива: $ 0,01540
 • Краткосрочна поддръжка: $ 0,01300
 • Средносрочна поддръжка: $ 0,01200

Опровержение: Този материал не трябва да се приема като основа за вземане на инвестиционни решения, нито да се тълкува като препоръка за участие в инвестиционни сделки. Търгуването с цифрови активи включва значителен риск и може да доведе до загуба на инвестирания ви капитал. Трябва да сте сигурни, че напълно разбирате свързания риск и да вземете предвид нивото си на опит, инвестиционни цели и да потърсите независим финансов съвет, ако е необходимо.

Следвайте OKEx на:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map