Биткойнът остава нерешителен, докато DeFi жетоните удвояват пазарната капитализация: Седмично наблюдение на пазара

През изминалата седмица волатилността намаля и Биткойн (BTC) цената остава относително стабилна. Водещата цифрова валута тества нивото на поддръжка от 9 000 щатски долара в ранните часове Понеделник, преди бърз рикошет до $ 9600. Оттогава BTC се консолидира в тесни граници, губейки само 0,2% на седмична база и в момента търгува около $ 9 350 според OKEx Спот цена.

Последно Вторник беше първият път, когато затрудненията в добива на биткойни се увеличиха след наполовина наполовина. Увеличение от 14,95% доведе до затруднение до 15,78 T – най-голямото увеличение от януари 2018 г..

По отношение на изпълнението, Кардано (ADA) ръководи групата с голяма капитализация за втора поредна седмица, печелейки 3,43% седмично. Други монети с голяма капитализация се справят предимно с биткойни, с Ethereum (ETH) втората по големина цифрова валута, завършвайки седмицата с 1,27% загуба, докато BitcoinSV (BSV) спадна с 4,26% за същия период.

Седмични връщания на основните криптовалути 15.06 – 21.06. Източник: Tradingview

Токените с малка капитализация отбелязват по-големи печалби през седмицата. Проекти за съхранение в облак, като Siacoin (SC) и Storj (STORJ) изпомпва в сряда, като се възползва от новините за стартирането на основната мрежа на Filecoin до края на юли.

Най-големите победители обаче бяха токените DeFi. Общата пазарна стойност на токените DeFi се е увеличила до 6,6 милиарда долара днес, удвоявайки се от 3,2 милиарда в четвъртък, според defimarketcap. Увеличението на общата пазарна стойност на токените DeFi идва главно от Съединение, , която тази сутрин скочи от 67,96 долара на сряда на 330 долара.

Волатилността на биткойните се приближава до отскочилата зона

Поглеждайки назад към 7-дневната волатилност на Биткойн от 2018 г., можем да видим, че съотношението се движи около 5,2, достигайки историческата си зона на възстановяване (въпреки че сме наблюдавали по-ниска волатилност в края на октомври 2018 г. и март 2019 г.). Тъй като месечните и тримесечните договори изтичат този петък, копнежната волатилност определено е стратегия, която трябва да се обмисли точно сега.

7-дневна променливост на биткойн. Източник: Tradingview

Повечето BTC опции вероятно изтичат безполезно

Повече от 60% от приблизително 1,6 милиарда долара от отворен интерес на пазара на биткойн опции ще изтекат в петък. Коефициентът на обаждане се повиши от историческия минимум от 0,4 на 9 юни до текущите 0,45 на данни за Skew. Това означава, че около два пъти повече пари са за кол опции, отколкото за пут опции.

Опциите на BTC отварят лихва до изтичане (хиляди в BTC). Източник: Косо

Този голям брой изтичащи опции може да тласне цената към "Макс болка" точка, която е стачната цена с най-голям брой отворени опции за пут и кол, и следователно ще причини максимална финансова загуба на притежателите на опции при изтичане. В момента цената на Max Pain е около $ 9,000 за coinoptionstrack данни. Можем да видим как повечето от ударна ценова концентрация е между 11 000 и 14 000 долара, но фиксираното движение на цените може да е довело до това тези позиции да загубят голяма стойност.

Максимална болка за опционните договори, изтичащи на 26 юни. Източник: coinoptionstrack

Технически анализ на биткойн

Биткойн продължава да търгува настрани, тъй като се движи около 9 350 долара. Технически, моделът показва известна слабост, тъй като видяхме множество по-ниски върхове след отскока от миналия вторник до $ 9 600 за OKEx Quarterly Futures (BTCUSD0925).

Съотношението Long / Short на OKEx работи в областта 0.9 от няколко дни, което показва, че участниците на пазара не са оптимисти за перспективите за краткосрочно поскъпване на цените.

Не сме виждали агресивни покупки или продажби през последните няколко дни, докато Биткойн отново намери подкрепа в 60-дневната пълзяща средна в събота, което може да се разглежда като краткосрочен праг. Загубата на тази пълзяща средна може да доведе до по-нататъшно понижаване на налягането.

OKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD0925) 1D диаграма. Източник: ОК

Поглед напред тази седмица

Участниците на пазара все още трябва да следят втората вълна на COVID-19, главно в южната и западната част на САЩ, както и в столицата на Китай. МВФ ще публикува прогнозите си за растеж за 2020 г. в сряда, а последните искания за безработица в САЩ ще излязат в четвъртък.

Cardano ще завърши своята актуализация Shelley на 30 юни. Докато ADA се представя добре през последния месец, това надграждане може да бъде краят на краткосрочната бича фаза. Zilliqa (ZIL) завърши крайъгълен камък миналата седмица, стартирайки своя режим на залагане и оттогава загуби 10%.

CME юни 2020 г. (BTC M20) Биткойн фючърсите ще се затворят в 16:00 Лондонско време на 26 юни. В същия ден фючърсите OKEx Bitcoin June ще затворят в 16:00. Пекинско време.

Отказ от отговорност: Този материал не трябва да се приема като основа за вземане на инвестиционни решения, нито да се тълкува като препоръка за участие в инвестиционни сделки. Търгуването с цифрови активи включва значителен риск и може да доведе до загуба на инвестирания ви капитал. Трябва да се уверите, че напълно разбирате свързания риск и да вземете предвид нивото си на опит, инвестиционни цели и да потърсите независим финансов съвет, ако е необходимо

OKEx Insights представя пазарни анализи, задълбочени функции и подбрани новини от крипто професионалисти.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner