Биткойнът би могъл да тества предишната ниска, Силата на $ 6K съпротива е от решаващо значение: Crypto Market Daily

След жесток спад в крипто и традиционните пазари в края на миналата седмица, Bitcoin (BTC) и други топ криптовалути успяха да се консолидират през уикенда.

Въпреки това, рано тази сутрин, 16 март, крипто пазарите постигнаха нов удар, като видяха двуцифрени загуби през последните 24 часа.

Понастоящем биткойнът се търгува около 4600 долара и е спаднал с над 14 процента през деня и над 40 процента през седмицата.

Етерът (ETH) също е намалял с около 15 процента през последните 24 часа, задържайки малко над 100 долара за монета. Втората по големина криптовалута е загубила почти 50 процента от стойността си през последната седмица.

BTC / USD вечен суап

1H диаграма BTC / USD Данни за вечен суап. Сус: okex.com

BTC влезе в консолидация през уикенда около $ 5500, след като преживя рязък спад миналата седмица, а поведението на търговията показа изключително бездействие. Въпреки това, в рамките на два часа тази вечер, 15-16 март, цената внезапно се повиши до $ 6,000 и след това падна обратно до около $ 5,300.

През снощи и тази сутрин Биткойн се търгуваше настрани около $ 5300, преди да спадне до близо $ 4600 по време на пресата.

Разглеждайки 1-часовата графика, $ 6,000 се оказа краткосрочно ефективно ниво на съпротива, а вероятността за краткосрочно пробив е ниска. Ако цената тества предишния минимум – близо 3800 долара – и се поддържа, тя може да формира двойно дъно. В противен случай цената може да търси нова поддръжка на 3 500 долара.

С оглед на неотдавнашните често миещи се дейности, които са склонни към дребни екстремни пазарни условия, настоящият риск от навлизане за инвеститорите на дребно е сравнително висок. Остава да се потвърди дали текущият регион може да се превърне в поетапно дъно.

1D диаграма BTC / USD Непрекъснати суап данни. Сус: okex.com

Анализаторите на OKEx смятат, че въпреки че настоящата тенденция е в период на почивка, след като е била в свръхпродаден район, целият крипто-пазар все още е изпълнен с песимизъм. Като представителна монета, BTC показа умора и е трудно да се управлява пробивен пробив при ниски обеми на търговия.

По време на голямото сметище миналия петък, 13 март, еднодневният свещник се затвори с дълга долна сянка, показвайки силата на биковете в начинанието. Тази долна сянка може да показва малка възможност за създаване на ново дъно. Обаче друга дълга горна сянка за днес показва твърдо съпротивление под $ 6,000.

Енергийните колони на MACD се движат леко, но в краткосрочен план няма да се образува златен кръст, преди двете линии да имат сигнал за среща. Следователно тенденцията ще влезе в консолидация е възможно в бъдеще, през този период трябва да се забележат 3 800 и 6 000 долара.

Нива на съпротива и подкрепа

 • Краткосрочна съпротива: $ 6,000
 • Средносрочна съпротива: $ 6 680
 • Краткосрочна поддръжка: $ 4,590
 • Средносрочна поддръжка: $ 3 800

ETH / USD вечен суап

1H ETH / USD вечни суап данни. Източник: okex.com

ETH е по-уязвим от BTC. Цената не успя да пробие предишния връх от $ 145 тази сутрин. Накратко тества $ 134 и след това продължи да пада, като за първи път падна под нивото от $ 114, след като влезе в неотдавнашната си консолидационна тенденция през последните няколко дни.

1-часовата диаграма ни показва, че мечият натиск на обратния разговор през последните няколко часа е абсолютно по-силен от първия. Обемите за продажба също имат нарастващ сигнал, показващ слабост.

Инвеститорите трябва първо да се съсредоточат върху ефективността на подкрепата от $ 106. Ако цената на Ether се пробие под него, тогава е възможно да се намери поддръжка близо $ 94.

За биковете е трудно да се предскаже по-дълъг отскок, освен ако нивото на съпротива около $ 145 не може да бъде нарушено.

Нива на съпротива и подкрепа

 • Краткосрочна съпротива: $ 134
 • Средносрочна съпротива: $ 145
 • Краткосрочна поддръжка: $ 94
 • Средносрочна поддръжка: $ 86

XRP / USD Безсрочен суап

1H XRP / USD данни за непрекъснат суап. Източник: okex.com

Графиката за 1 час по-горе показва, че XRP на Ripple преминава в друг период на консолидация след свалянето от миналата седмица. Тъй като вече създаде нов минимум в петък, 13 март, не е лесно да очаквате ниво на подкрепа и сила. Най-значимата позиция е около $ 0,1355 и предишното дъно при $ 0,1028.

Анализаторите на OKEx прогнозират, че цената на XRP може да претърпи нов дъмпинг. Ако обхватът на следващия дъмпинг е по-малък от предишните дъмпинги и най-големият обем на продажбите остане по-нисък от предишните пикови нива, ще се появи бичи сигнал за обръщане.

Инвеститорите също трябва да имат предвид, че $ 0,1700 е първото ниво на съпротива, ако отскокът може да продължи по-дълго. Но моделът ще бъде фалшив, ако цената се пробие, без да се увеличават обемите на закупуване, тогава тенденцията ще се върне към зоната на консолидация.

Нива на съпротива и подкрепа

 • Краткосрочна съпротива: $ 0,1700
 • Средносрочна съпротива: $ 0,1985
 • Краткосрочна поддръжка: $ 0,1355
 • Средносрочна поддръжка: $ 0,1028

Опровержение: Този материал не трябва да се приема като основа за вземане на инвестиционни решения, нито да се тълкува като препоръка за участие в инвестиционни сделки. Търгуването с цифрови активи включва значителен риск и може да доведе до загуба на инвестирания ви капитал. Трябва да сте сигурни, че напълно разбирате свързания риск и да вземете предвид нивото си на опит, инвестиционни цели и да потърсите независим финансов съвет, ако е необходимо.

Следвайте OKEx на:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner