Биткойн все още очаква ефективността на поддръжката от $ 7K след пробив в зоната на консолидация: Crypto Market Daily

Вторник, 7 април: Днес пазарите на криптовалута са стабилни.

От първите три монети Ether (ETH) е отчел най-голям ръст през деня, с над 13 процента, за да търгува около 175 долара. Монетата нарасна значително, започвайки от вчера, от района на 145 долара, където се търгуваше от петък, 3 април.

Биткойнът (BTC) също отчете силен растеж през последните няколко дни, успявайки да пробие над 7 000 долара, без веднага да падне обратно. Водещата криптовалута нараства с около 4 процента на ден и се търгува около 7 400 долара.

XRP на Ripple също проби предишното си ниво на краткосрочна съпротива, търгувайки около 0,202 долара, което е с около 8% повече за деня.

Биткойнът е изправен пред твърда съпротива от 7 500 до 7 900 долара

4H диаграма BTC / USD Данни за вечен суап. Източник: OKEx.com

BTC продължи да консолидира над 6700 щатски долара през уикенда, след като проби тази граница в петък, 3 април. Цената отново проби 7000 долара вчера, 6 април, и достигна нов скорошен връх тази сутрин. След докосване на $ 7 460, цената е под натиск и в момента е в консолидация.

Екипът на OKEx за анализ на пазара вярва, че цената и разминаването на сближаващата се плъзгаща средна стойност (MACD) показват най-голямо разминаване, както показва 4-часовата диаграма по-горе. Това е сигнал за бичи отслабване.

Инвеститорите обаче трябва да отбележат, че разминаването винаги приключва, когато цената срещне твърда съпротива. Инвеститорите трябва да се пазят от сметището, тъй като площта между 7 500 и 7 900 долара е абсолютно твърда зона на съпротива.

Ако краткосрочната тенденция може да се стабилизира над $ 7,000 след въвеждане на корекция, това означава, че биковете постепенно стават по-силни. Напротив, ако цената отново падне под $ 7000, възможно е пазарът да продължи да пуска сигнал за коригиране на предишната тенденция на свръхпродажба.

Диаграмата BTC 1D показва, че обемите нямат значително подобрение

1D диаграма BTC / USD Непрекъснати суап данни. Източник: OKEx.com

1-дневната диаграма на Биткойн показва, че скорошното дъно за обратно извикване е категорично над $ 6700. Това може да означава, че биковете, които са останали в предишното гмуркане, постепенно се освобождават.

Въпреки това, в зависимост от последните пазарни настроения, BTC не се е отървал напълно от спада. Обемът на търговията липсва значително подобрение, така че дори ако цената е пробила $ 7300, все още има възможност за стагнация и спад по всяко време.

Да не говорим, че площта от 7 500 до 7 950 долара е близо до деколтето на контраинтензивната зона в дъното на 2019 г. Съпротивлението прави вероятността от тестване на нов висок малък.

Диаграмата за обем на биткойн все още показва отслабващо ниво на покупка в момента. Това означава, че не е добър избор да влезете в дълга позиция, тъй като възходящата емоция трябва да бъде тествана, за да се види дали става по-добра или не.

Нива на съпротива и подкрепа

 • Краткосрочна съпротива: $ 7,400
 • Средносрочна съпротива: 7500 долара
 • Краткосрочна поддръжка: $ 7 250
 • Средносрочна поддръжка: $ 7000

ETH бикове виждат признаци на възстановяване

4H ETH / USD вечни суап данни. Източник: OKEx.com


ETH наскоро се отърва от спад. С увеличаването на размера на средствата за покупка, биковете имат някои признаци на възстановяване.

ETH се е повишил с повече от 13 процента през последните 24 часа. Цената сега е под натиск при твърдото съпротивление от 180 долара. От сегашната тенденция цената се затвори с абсолютно дълъг обърнат чук в рамките на един час, през който достигна новия връх и съпротивлението по-горе беше силно.

Инвеститорите трябва да обърнат внимание на краткосрочния диапазон на корекции – ако ETH може да устои на $ 165, може да продължи да бъде бичи.

Диаграмата за обема показва, че закупуването на средства става все по-голямо от миналата седмица. Ако цената може да се запази на текущото ниво или да се повиши по-високо, е възможно да пробиете 180 долара. В противен случай връщането до $ 165 за намиране на поддръжка е по-вероятно събитие.

Нива на съпротива и подкрепа

 • Краткосрочна съпротива: $ 180
 • Средносрочна съпротива: $ 190
 • Краткосрочна поддръжка: $ 165
 • Средносрочна поддръжка: $ 160

XRP прониква в предишната си зона на консолидация

4H XRP / USD данни за непрекъснат суап. Източник: OKEx.com

XRP започна отскок близо до $ 0,1780 и продължи да пробива горния край на зоната на консолидация на $ 0,1880 през следващите няколко часа.

След тестване на $ 0.20, тенденцията може да продължи да се изпомпва, ако цената леко се понижи и се стабилизира над $ 0.1880.

Инвеститорите трябва да са наясно, че 0,2060 долара бяха предишната зона за консолидация преди потъването в средата на март. Ако цената може да пробие тази точка, това означава, че може да дойде реален отскок и тенденцията вероятно ще се измести от слабото си състояние. В комбинация с нарастването на обема е възможно да се тестват $ 0.2060 тази седмица.

Нива на съпротива и подкрепа

 • Краткосрочна съпротива: $ 0.2060
 • Средносрочна съпротива: $ 0,2140
 • Краткосрочна поддръжка: $ 0,1950
 • Средносрочна поддръжка: $ 0,1880

Опровержение: Този материал не трябва да се приема като основа за вземане на инвестиционни решения, нито да се тълкува като препоръка за участие в инвестиционни сделки. Търгуването с цифрови активи включва значителен риск и може да доведе до загуба на инвестирания ви капитал. Трябва да сте сигурни, че напълно разбирате свързания риск и да вземете предвид нивото си на опит, инвестиционни цели и да потърсите независим финансов съвет, ако е необходимо.

Следвайте OKEx на:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map