Биткойн се бори с мечи настроения, тихи надежди за Alt Season: Watch Watch Weekly

Миналата седмица видях Биткойн (BTC) падат от около 10 000 долара до 8 700 долара, спад задейства от а UTXO от февруари 2009 г. (преди повече от 11 години), прекарани във веригата. След два неуспешни опита да си върне $ 9 200 през уикенда, BTC в момента търгува около $ 8 800 според OKEx BTC индекс цена.

Ценовото действие на биткойн доведе до загуба от 9,92 процента през седмицата и създаде a мечи поглъщащ модел на седмичната класация, което показва, че продавачите са изпреварили купувачите. Докато Ethereum (ETH), Биткойн SV (BSV) и Litecoin (LTC) отчете много по-малки загуби с -2,77%, -2,85% и -3,4% съответно, Bitcoin Cash (BCH) отчете седмична възвръщаемост от -6,83 процента.

седмични крипто връщанияСедмични връщания на основните криптовалути 5/11 – 5/17. Източник: TradingView

Алтернативният сезон може да не е зад ъгъла

Тъй като Ethereum показа бичия импулс спрямо Bitcoin, малки алткойни с исторически силни връзки с Ethereum също се събраха. Според данни от MVIS, индексът с малка капитализация надмина всички останали индекси през май, отчитайки досега 12.29% възвръщаемост.

Освен това, с индекса на доминиране на пазара на BTC, който спада от 67% на 65% след наполовина, според CoinGecko, и OmiseGo (OMG) изпомпване в средата на седмицата се появи надежда за алт сезон. OMG обаче, която се е увеличила поради своята стартиране на Coinbase Pro, спадна с близо 30% между най-високата си средна седмица и днешната търговска сесия. Придвижвайки се напред, ако биткойнът не може да отскочи и да остане над $ 9000, ще бъде много предизвикателно за алткойните да следват устойчив възходящ тренд.

MVIS индексBTC срещу Small / Mid / Large Cap Index седмична възвръщаемост (данни към 25 май). Източник: MVIS

Биткойн активността по веригата спадна миналата седмица

Към 2 часа сутринта UTC на 25 май, хешрейтът на мрежата на Биткойн възлиза на около 91,18 EH / s, което е с 14,05 EH / s по-ниско от средното ниво от миналата седмица според Oklink данни. Освен намаляването на приходите в резултат на наполовина, спирането на широкомащабни минни машини поради сезона на наводненията в югозападния регион на Китай може да се дължи на този спад в хешрейта.

Междувременно общият брой на активните адреси в мрежата между 18 май и 24 май също е намалял с 1,84 процента спрямо миналата седмица, докато общият брой транзакции е спаднал с 10,39 процента за същия период.

Най-ниското дълго / кратко съотношение през май

Биткойнът показа признаци на слабост през последната седмица и мечи настроения надделяха, както отбелязахме в нашата Фючърси петък сегмент. Гледам към Данни за търговия с OKEx, съотношението дълги / къси се движи под 0.85 за първи път този месец, потвърждавайки мечия сценарий.

Отворената лихва (OI) обаче скочи в неделя следобед, скачайки от 550 милиона договора на над 620 милиона. Освен това премията на Quarterly Future отново е на отрицателна територия, което показва, че участниците на пазара вече не са оптимисти за средносрочното движение на цените. Отрицателната премия се е увеличила с над – $ 30 по време на писането.

BTC дълго / късо съотношениеBTC дълго / късо съотношение. Източник: OKEx

Съотношението дълги / къси показва съотношението между общия брой потребители, отварящи дълги позиции спрямо отварящите къси позиции. Съотношението се съставя от всички фючърси и вечни суапове. Дългата / късата страна на потребителя се определя от нетната му позиция в BTC.


На пазара на деривати, когато има отворена дълга позиция, трябва да има и отворена къса позиция, за да се балансира. Общият брой дълги позиции трябва да бъде равен на общия брой къси позиции. Когато съотношението е ниско, това показва, че повече хора държат къси панталони.

BTC може да е загубил нарастващия канал

Докато индикаторите за данни за търговия с фючърси показват мечи знаци, цената на BTC отразява негативните настроения, като спада под покачващия се канал, показан на графиката по-долу. Това е и първият път, когато BTC падна под 30-дневната плъзгаща се средна, която остана важна подкрепа от 2 април.

Ако BTC не успее да се възстанови над зоната от $ 8,900 до $ 9,000 в краткосрочен план, може да видим още едно движение надолу, за да тестваме подкрепата от $ 8,550. Междувременно OKEx BTC Месечно бъдеще ще изтече на 29 май и може да видим повишена волатилност, която се движи към изтичане.

BTC / USD ЦенаOKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD0626) 1D диаграма. Източник: OKEx

Отказ от отговорност: Този материал не трябва да се приема като основа за вземане на инвестиционни решения, нито да се тълкува като препоръка за участие в инвестиционни сделки. Търговията с цифрови активи включва значителен риск и може да доведе до загуба на инвестирания ви капитал. Трябва да сте сигурни, че напълно разбирате свързания риск и да вземете предвид нивото на опит, инвестиционни цели и да потърсите независим финансов съвет, ако е необходимо.

OKEx Insights представя пазарни анализи, задълбочени функции и подбрани новини от крипто професионалисти.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map