Биткойн почасова тенденция във възходящ канал, но натискът при продажбата под $ 7 300 все още е силен: Крипто пазар ежедневно

Понеделник, 20 април: Пазарите на криптовалути виждат леки корекции през последните 24 часа след растежа през уикенда.

Биткойн (BTC) се запазва над нивото от 7 000 долара, сега се сблъсква с съпротива около 7 300 долара.

Ethereum (ETH) отбелязва силно представяне, което е над 10 процента през седмицата. Цената е надхвърлила твърдото съпротивление на $ 176, за да се търгува над $ 180 по време на пресата.

Ripple’s XRP завърши ефективно пробив на своя мечи канал и се търгува над $ 0,19.

BTC 1-часова тенденция в бичи канал

1H диаграма BTC / USD Данни за вечен суап. Източник: OKEx.com

BTC беше блокиран, след като отскочи леко до $ 7300 през уикенда, а цената се стабилизира след отстъпление до $ 7050. Шоковата тенденция не успя няколко пъти да тества съпротивата от 7 200 долара тази сутрин и биковете отново показаха слабост.

Екипът на OKEx за пазарен анализ отбелязва, че BTC има тенденция да се стабилизира над тази точка, след като през уикенда проби 7 000 долара, показвайки тенденция на непрекъснат отскок. Основната причина за рикошета в неделя да пробие до $ 7300 е, че почти няма твърда съпротива под тази позиция.

Неуспехът на Bitcoin да тества 7300 долара означава, че биковете нямат достатъчно сила да пробият зоната на интензивна търговия в близко бъдеще. Въпреки че 1-часовата тенденция все още е във възходящ канал, съпротивата около 7300 долара все още е силна, поради което има вероятност цената да спадне.

Ако тенденцията не падне под долния ръб на канала, можем да продължим да очакваме допълнителен отскок. В противен случай биткойнът може да тества низходяща ефективност на поддръжка в щатски долари около 7 000 долара.

6H диаграма BTC / USD Данни за вечен суап. Източник: OKEx.com

6-часовата диаграма на Bitcoin показва това Принципът на вълната е приложим и в тенденция на консолидация. Инвеститорите биха могли да използват тази теория, за да преценят бъдещата тенденция на пазара – това също е добър начин да се намерят точки за влизане и затваряне в модел на консолидация.

Тъй като тенденцията е блокирана от $ 7,200, което е по-ниско от предишния връх около $ 7,450, това може да означава, че 3-та вълна се придвижва до края и 4-та вълна на отдръпване ще се появи. Като цяло цената винаги ще получи подкрепа около долния край на зоната на консолидация и пробив обикновено се случва в 5-та вълна.

На инвеститорите обаче трябва да се напомни, че 5-тата вълна може да бъде разширена за пет под-вълни, ако пазарът е относително слаб. Така че пробивът ще зависи от силата на опората и съпротивлението на текущата зона. Подвълни могат да се появят, ако 5-та вълна е блокирана от 7 300 – 7 450 $ или се поддържа от 6 500 – 6 600 $.

Нива на съпротива и подкрепа

 • Краткосрочна съпротива: $ 7,200
 • Средносрочна съпротива: 7500 долара
 • Краткосрочна поддръжка: $ 6,950
 • Средносрочна поддръжка: $ 6550

ETH води сред алткойните

4H ETH / USD вечни суап данни. Източник: OKEx.com

Разглеждайки 4-часовата графика на ETH по-горе, виждаме, че той се превърна в най-силния алткойн напоследък, поради силното пробиване на предишния си връх около 176 долара. Сега тази позиция дава ефективна подкрепа на настоящата тенденция.

Въпреки това, въпреки че отскокът изглежда достатъчно силен, за да се очаква по-голям растеж, съпротивата около $ 190-195 за ETH е абсолютно трудна, тъй като тази област беше горният ръб на интензивната зона за търговия миналата година и в началото на тази година. Тъй като в тази област съществуват много броячи за продажба, тенденцията няма да е лесно да се прекъсне в краткосрочен план.

Графикът за обем на ETH показва, че търговията е била по-активна през последните две седмици и в сравнение с други алткойни, възходящата емоция на ETH е най-силна. Въпреки това, трябва да влязат още бикове, за да може цената да пробие $ 195, настоящите обеми не са достатъчни.

Инвеститорите могат да се съсредоточат върху ефективността на поддръжката от $ 176 в близко бъдеще и могат да очакват допълнителен отскок, ако цената може да продължи да се стабилизира върху него.

Нива на съпротива и подкрепа

 • Краткосрочна съпротива: $ 190
 • Средносрочна съпротива: $ 206
 • Краткосрочна поддръжка: $ 176
 • Средносрочна поддръжка: $ 166

XRP вижда ефективно пробив

1H XRP / USD данни за непрекъснат суап. Източник: OKEx.com

1-часовата диаграма на XRP показва, че през уикенда тенденцията е пробила горния ръб на мечия канал. Ефективността на пробив беше доказана тази сутрин, тъй като първото отдръпване след пробив беше подкрепено с $ 0,1888 – по-високо от горния ръб.

Преместването от мечия канал означава, че тенденцията временно напуска слабата зона. В съчетание с постепенно увеличаване на бичия обем, вероятно е трудно цената да падне обратно в зоната на канала в краткосрочен план.

Горната съпротива около $ 0,1975 обаче не е лесна за разбиване, тъй като представлява дъното на консолидационната зона от 7 до 10 април. Възможно е да се върнете към тази област, ако цената може да се стабилизира около $ 0,1900 през първата половина на тази седмица. В противен случай XRP може да тества горния ръб отново.

Нива на съпротива и подкрепа

 • Краткосрочна съпротива: $ 0,1950
 • Средносрочна съпротива: $ 0,1975
 • Краткосрочна поддръжка: $ 0,1900
 • Средносрочна поддръжка: $ 0,1865

Опровержение: Този материал не трябва да се приема като основа за вземане на инвестиционни решения, нито да се тълкува като препоръка за участие в инвестиционни сделки. Търгуването с цифрови активи включва значителен риск и може да доведе до загуба на инвестирания ви капитал. Трябва да сте сигурни, че напълно разбирате свързания риск и да вземете предвид нивото си на опит, инвестиционни цели и да потърсите независим финансов съвет, ако е необходимо.

Следвайте OKEx на:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner