Bitcoin спада отново под $ 8K отново, когато обемът става ключов фактор: Crypto Market Daily

Биткойнът (BTC) падна обратно под ценовата точка от 8 000 долара в сряда, 11 март. Водещата криптовалута възвърна стойността си във вторник, след като в началото на седмицата видя големи загуби – заедно с традиционните фондови пазари.

По време на пресата Биткойн се търгува на около $ 7,850, което е почти 4% през последните 24 часа.

Цената на Ethereum (ETH) последва подобен модел през последните 24 часа, като се повиши над границата от $ 200, преди да падне отново тази сутрин. По време на пресата ETH се търгува на около $ 196, което е малко над 5% за деня.

BTC / USD вечен суап

4H диаграма BTC / USD Данни за вечен суап. Сус: okex.com

Разглеждайки 4-часовата диаграма на BTC, виждаме, че обемите на продажбите са се увеличили до високо ниво снощи, въпреки че все още е показал модел на свиване. Силата на мечките временно отслабва.

Ако 4-часовото ниво може да задържи нивото от 8 250 долара и да формира възходящ модел на двойно дъно, това доказва, че в района има повече дънни фондове и пазарните перспективи са възходящи.

Ако се формира модел на тройно дъно, ще видим по-дълъг консолидационен пазар, което означава, че основните фондове трябва да поемат достатъчно броячи, преди да направят пробив.

Инвеститорите трябва да обърнат внимание на силата на съпротива между $ 8,200- $ 8,250 и подкрепа близо $ 7,700.

Мечките потискат опитите за пробив над $ 8K

1D диаграма BTC / USD Непрекъснати суап данни. Сус: okex.com

Преминавайки към еднодневната графика на Биткойн, вчера, 10 март, BTC се повиши над $ 8100 за кратко, преди мечките бързо да усилят силата си да потиснат цената.

Няколко предварителни отскока в ранните часове на тази сутрин не успяха да си върнат 8 000 долара.

Анализаторите на OKEx смятат, че увеличеният обем на продажбите се вижда в 12 ч. UTC вчера е много по-висок от отскока от предишния час.

Това показва, че все още има известна сума на краткосрочно продавани фондове, активни около границата от 8 000 долара, до известна степен може да отразява, че ще бъде трудно за мечия стремеж да се превърне в бичи.

Еднодневният свещник се затвори с почти два обърнати шарки. Това означава, че ако цената спре да пада сега, това не означава, че отскокът ще се случи в краткосрочен план, тъй като силата на биковете все още е слаба.

Нива на съпротива и подкрепа

 • Краткосрочна съпротива: $ 8,000
 • Средносрочна съпротива: $ 8 250
 • Краткосрочна поддръжка: $ 7 700
 • Средносрочна поддръжка: $ 7,400

ETH / USD вечен суап

1H ETH / USD вечни суап данни. Източник: okex.com

1-часовата диаграма за ETH показва, че часовите дъна на главата и раменете не са успели да се формират по време на изхвърлянето снощи.

Цената на ETH достигна съпротива в един момент около $ 206 и след това падна. Възможно е да се формира двойно дъно, ако тенденцията може да се стабилизира около $ 190 – $ 197 в рамките на деня.

Инвеститорите трябва да забележат, че за формирането на второто дъно може да се наложи повече време, тъй като пазарът трябва да се консолидира, за да усвои предишния дъмпинг. Отскокът до $ 206 не може да гарантира нищо, тъй като е възможно цената да падне отново на този ниво. Ако монетата може да се стабилизира около 212 долара, това ще бъде по-силен бичи сигнал.

Нива на съпротива и подкрепа

 • Краткосрочна съпротива: $ 206
 • Средносрочна съпротива: $ 212
 • Краткосрочна поддръжка: $ 195
 • Средносрочна поддръжка: $ 185

Избор на търговеца: TRX / USD Perpetual Swap

4H TRX / USD вечни суап данни. Източник: okex.com

Както показва 4-часовата диаграма на Tron (TRX), тенденцията през този период съответства на принципа на вълната на Елиът и към времето на натискане прогнозираме, че последната дъмп вълна вероятно ще приключи.

Ясно виждаме, че вълните a, b и c са подвълните на трета вълна, тъй като това вероятно са разширяващите се вълни. Този вид състояние има тенденция да се появява на екстремен пазар.

Тъй като обаче пазарът се променя непрекъснато и няма теория, която да предсказва бъдещето на 100% точно, ако цената спре да пада на 0,01400 долара, това може да е сигнал за стабилизация и отскок. Петата вълна може да бъде и удължаваща се, ако цената се пробие под тази позиция.

Нива на съпротива и подкрепа

 • Краткосрочна съпротива: $ 0,01600
 • Средносрочна съпротива: $ 0,01705
 • Краткосрочна поддръжка: $ 0,01414
 • Средносрочна поддръжка: $ 0,01305

Опровержение: Този материал не трябва да се приема като основа за вземане на инвестиционни решения, нито да се тълкува като препоръка за участие в инвестиционни сделки. Търгуването с цифрови активи включва значителен риск и може да доведе до загуба на инвестирания ви капитал. Трябва да сте сигурни, че напълно разбирате свързания риск и да вземете предвид нивото си на опит, инвестиционни цели и да потърсите независим финансов съвет, ако е необходимо.

Follow OKEx на:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner