Биккойн бичият триъгълник успешно се формира, търговците могат да очакват повече отскок, ако цената се пробие $ 6800: Crypto Market Daily

Пазарите на криптовалути виждат голям отскок днес, 20 март, като повечето топ монети печелят над 20 процента през деня.

Най-добрата криптовалута Биткойн (BTC) успя да прокара границата от $ 6,000 вчера, 19 март. Тогава монетата проби в $ 6,500- $ 6,800 са, където тя е твърдо разположена по време на пресата, с почти 24 процента на ден.

Втората по големина монета, Ether (ETH), е нараснала с 23 процента през последните 24 часа, достигайки отметката от $ 150.

XRP на Ripple отчете малко по-малък ръст през деня, с около 16 процента до търговия на $ 0,172.

Биткойнът пробива горния ръб на бичи триъгълник

1H диаграма BTC / USD Данни за вечен суап. Souce: OKEx.com

След пробив през бичия триъгълник, цената на биткойн се поддържа от горния ръб на триъгълника. Както екипът за анализ на пазара на OKEx прогнозира вчера, този ход може да бъде фактор, който да прецени началото на отскок. Когато пробивът е придружен от увеличен обем на закупуване, това може да бъде друг фактор, който гарантира, че пробивът е верен.

Както виждаме днес, тенденцията просто се консолидира за кратък период тази сутрин, след това обемът нарасна до средно ниво и цената директно проби 6500 долара. Това означава, че доверието на пазара се затопля и оптимистичните настроения се възраждат.

Въпреки това, площта между 6500 и 6800 долара все още е зона на твърда съпротива, тъй като преди е била дъното в края на 2019 г. Пробивът от 6800 долара може да направи възможно тестването на 7000 долара или инвеститорите трябва да изчакат оттеглянето и да влязат.

Ако бичият тласък е силен, това отдръпване може да бъде подкрепено с $ 6500 или ще падне до $ 6000 за намиране на подкрепа.

Както се вижда на 1-дневната движеща се диаграма на Биткойн по-горе, движещият се маршрут достига значителна точка. Само като погледнем диаграмата, виждаме, че биковете и мечките се борят горещо близо 6800 долара.

Ако цената може силно да пробие $ 6800 този уикенд, възможно е да се върнете обратно до $ 7000, както е показано по-горе в условие 1, а $ 4000 – $ 5000 ще бъдат дъното на предишния етап на дъмпинг.

В противен случай отскокът днес може просто да е капан за големите китове, за да привлече биковете. След като получат достатъчно печалба, може да се случи друго огромно събитие за продажба, както е показано на графиката по-горе в условие 2. Тогава дневният тренд може да формира двойно дъно и след това да се отскочи.

Ежедневният обем на покупките не е достатъчен, за да се увеличи понастоящем, така че инвеститорите трябва да се фокусират върху промяната на пазара през нощта. Рискът от спад на цената ще се увеличи, ако обемът остане на това относително нормално ниво. MACD линиите почти образуват златен кръст, възможността за помпа е голяма.

Нива на съпротива и подкрепа

 • Краткосрочна съпротива: $ 6800
 • Средносрочна съпротива: $ 7050
 • Краткосрочна поддръжка: 6500 долара
 • Средносрочна поддръжка: $ 6,000

ETH вижда дори по-бичи настроения от BTC

1H ETH / USD вечни суап данни. Източник: OKEx.com

В сравнение с BTC, възходящата сила на ETH е още по-силна. След пробив на горния ръб, цената директно докосна $ 140, след което влезе в кратка консолидация, където дъното беше подкрепено от $ 134.

Преди няколко часа тенденцията проби $ 145 веднъж и сега е потисната от $ 155 – тъй като тази позиция беше силна подкрепа през януари, сега тя ще се промени в твърда съпротива.

Инвеститорите трябва да забележат няколко важни позиции през уикенда, за да преценят дали тази помпа може да продължи или не. Първата позиция за подкрепа е около $ 145: ако тенденцията може да се възстанови тук, това означава, че възходящите настроения са по-силни.

Ходът ще бъде по-слаб, ако цената се поддържа от втората позиция, която е около $ 134. В комбинация със състоянието на промяна на силата на звука не е трудно да се прецени бъдещето.

Нива на съпротива и подкрепа

 • Краткосрочна съпротива: $ 125
 • Средносрочна съпротива: $ 134
 • Краткосрочна поддръжка: $ 120
 • Средносрочна поддръжка: $ 116

XRP вижда по-слаб отскок, съпротивата е силна

1H XRP / USD данни за непрекъснат суап. Източник: OKEx.com

Диапазонът на отскок на XRP е относително по-слаб от останалите алткойни, тъй като отдръпването след пробив на горния ръб почти отново пада под него. Поради затоплянето на общите пазарни емоции цената се стабилизира и се повиши до $ 0,1750. Ще бъде трудно да се сломи тази силна съпротива в краткосрочен план.

Инвеститорите трябва да забележат, че ако тенденцията спадне под $ 0,1650 при отдръпването, това означава, че отскокът може да няма достатъчно енергия, за да изпомпва повече. Въпреки това, докато горният ръб на триъгълника все още може да бъде ефективен, цената има малка възможност за допълнително изхвърляне.

Нива на съпротива и подкрепа

 • Краткосрочна съпротива: $ 0,1750
 • Средносрочна съпротива: $ 0,1980
 • Краткосрочна поддръжка: $ 0,1650
 • Средносрочна поддръжка: $ 0,1600

Опровержение: Този материал не трябва да се приема като основа за вземане на инвестиционни решения, нито да се тълкува като препоръка за участие в инвестиционни сделки. Търгуването с цифрови активи включва значителен риск и може да доведе до загуба на инвестирания ви капитал. Трябва да сте сигурни, че напълно разбирате свързания риск и да вземете предвид нивото си на опит, инвестиционни цели и да потърсите независим финансов съвет, ако е необходимо.

Следвайте OKEx на:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner