Bearish Sentiment надделява, тъй като трейдърите стъпват внимателно и BTC търси подкрепа: Фючърси в петък

Фючърси в петък е седмичен преглед на тримесечните фючърси на Биткойн на OKEx.

Биткойн (BTC) започна корекция в края на тази седмица, като спадна с почти 10% от откриването в понеделник (UTC) от $ 9,773, според OKEx Quarterly Future (BTCUSD0626) цена.

BTC започна да губи възходящ инерция, докато се бореше да пробие съпротивата над $ 10 000 в понеделник и отдръпването беше задейства от UTXO от февруари 2009 г. (преди повече от 11 години), прекаран във веригата около 15:00 UTC в сряда.

Гледам към Данни за търговия с OKEx, можем да видим, че BTC Long / Short Ratio се движи около 1.0 след оттеглянето в сряда и BTC Basis навлиза в отрицателна територия за някои периоди.

Тъй като Open Interest (OI) не е виждал подобрения от известно време, цялостното настроение на пазара е наклонено към мечи страна.

OKEx BTC диаграмаOKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD0626) 1D диаграма. Източник: OKEx

Четене на данни за търговия на OKEx

Посетете Страница с данни за търговия на OKEx за изследване на повече показатели.

BTC дълго / късо съотношение

Дългото / късо съотношение на BTC се е колебало през последните седем дни. За първи път той достигна връх от 1,24 в понеделник, когато BTC направи седмичен връх от $ 10 110, а след това започна да се оттегля. Съотношението бе спаднало до около 1,2 в сряда преди внезапния спад в цената на BTC. В момента тя се движи около 1.0, което показва, че настроението на пазара е балансирано.

BTC дълго / късо съотношениеВреме за събиране на данни: 5/15 0:00 ч. До 5/22 4:00 ч. Сутринта (UTC)

Съотношението дълги / къси показва съотношението между общия брой потребители, отварящи дълги позиции спрямо отварящите къси позиции. Съотношението се съставя от всички фючърси и вечни суапове. Дългата / късата страна на потребителя се определя от нетната му позиция в BTC.

На пазара на деривати, когато има отворена дълга позиция, трябва да има и отворена къса позиция, за да се балансира. Общият брой дълги позиции трябва да бъде равен на общия брой къси позиции. Когато съотношението е ниско, това показва, че повече хора държат къси панталони.

BTC основа

The OKEx BTC Тримесечно бъдеще премията се повиши до около $ 30 в понеделник и остана положителна до спада в сряда. Но оттогава премията навлезе няколко пъти в отрицателна територия и все още се движи около 0 долара.

Базата на BTC бързо е спаднала от максимума от $ 80 миналата седмица до сегашните $ 0,19, което отразява как пазарните настроения са се обърнали.

OKEX BTC основаВреме за събиране на данни: 5/15 0:00 ч. До 5/22 4:00 ч. Сутринта (UTC)

Този показател показва тримесечната фючърсна цена, цената на спот индекса, както и основната разлика. Базата на определено време се равнява на тримесечната фючърсна цена минус цената на спот индекса.

Цената на фючърсите отразява очакванията на търговците за цената на биткойн. Когато основата е положителна, това показва, че пазарът е бичи. Когато основата е отрицателна, това показва, че пазарът е мечи.

Основата на тримесечните фючърси може по-добре да показва дългосрочната пазарна тенденция. Когато базата е висока (положителна или отрицателна), това означава, че има повече място за арбитраж.

Отворена лихва и обем на търговията

Отворената лихва (OI) се е натрупала до 6,12 милиона договора (1 договор = 100 долара) до понеделник, нараствайки от най-ниското ниво от 5,08 милиона в събота, преди дълговете да бъдат ликвидирани. Оттогава OI не се е подобрило и все още изпълнява около 5,5 милиона договора. Това показва, че както биковете, така и мечките са предпазливи при настоящите ценови нива, предотвратявайки значително натрупване на OI.

След срива в средата на март не се наблюдават често натрупвания на OI и участниците на пазара изглежда са предпазливи с използването на ливъридж. Като цяло, лостът на Longs остава по-висок от Shorts, както се вижда от размера на ликвидациите.

Отворена лихва на OKEX BTCВреме за събиране на данни: 5/15 0:00 ч. До 5/22 4:00 ч. Сутринта (UTC)

Отворената лихва е общият брой неизплатени фючърси / суапове, които не са били затворени в даден ден.

Обемът на търговията е общият обем на търговията с фючърси и вечни суапове за определен период от време.

Ако има 2000 дълги договора и 2000 отворени къси договора, отворената лихва ще бъде 2000. Ако обемът на търговията скочи и отворената лихва намалее за кратък период от време, това може да означава, че много позиции са затворени или са били принудени да се ликвидират. Ако както обемът на търговията, така и отворената лихва се увеличат, това показва, че са отворени много позиции.

BTC коефициент на заем на марж

Коефициентът на маржин кредитиране се движи в тандем с BTC тази седмица, спадайки след достигане на седмичния си връх в понеделник. Понастоящем коефициентът е 2,13, което е по-високо от 1,4 от миналия петък, но не е придружено от агресивни покупки на спот пазара на ливъридж.

Коефициент на заемане на марж на OKEXВреме за събиране на данни: 5/15 0:00 ч. До 5/22 4:00 ч. Сутринта (UTC)

Коефициентът на маржин заеми е данните за спот пазарна търговия, показващи съотношението между потребителите, заемащи USDT спрямо заемащите BTC в USDT стойност за даден период от време.

Това съотношение също помага на търговците да разгледат настроенията на пазара. По принцип търговците, заели USDT, имат за цел да купят BTC, а тези, които заемат BTC, се стремят да го скъсят.

Когато коефициентът на маржин кредитиране е висок, това показва, че пазарът е възходящ. Когато е ниско, това показва, че пазарът е мечи. Екстремните стойности на това съотношение показват исторически обрати на тенденциите.

Проницателност на търговеца

Роби, инвестиционен анализатор на OKEx

Докато индикаторите за данни за търговия с фючърси показват мечи сигнали с случайни отрицателни премии и нисък дълъг / къс коефициент, BTC все още намира подкрепа в долната част на покачващия се канал, показан по-горе. Ако не успее да се възстанови и падне под канала, може да видим ново гмуркане към $ 7 400 в средносрочен план.

В краткосрочен план подкрепата от $ 9 300 сега се превърна в силна съпротива и BTC ще трябва да я наруши, за да има още един шанс за възстановяване.

Отказ от отговорност: Този материал не трябва да се приема като основа за вземане на инвестиционни решения, нито да се тълкува като препоръка за участие в инвестиционни сделки. Търгуването с цифрови активи включва значителен риск и може да доведе до загуба на инвестирания ви капитал. Трябва да се уверите, че напълно разбирате свързания риск и да вземете предвид нивото си на опит, инвестиционни цели и да потърсите независим финансов съвет, ако е необходимо.

OKEx Insights представя пазарни анализи, задълбочени функции и подбрани новини от крипто професионалисти.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me