Ако биткойнът не може да се върне обратно над $ 7K, вероятно ще тества отново $ 6,5: Crypto Market Daily

Вторник, 21 април: Пазарите на криптовалути виждат корекции през последните 24 часа.

Биткойнът (BTC) е паднал под $ 7,000, търгувайки около $ 6850 по време на пресата, спад с 4% през деня.

Ethereum (ETH) е спаднал с над 5 процента, отново се сблъсква със съпротива от $ 176, за да търгува около $ 172.

XRP на Ripple също отчете загуби от 4% през последните 24 часа, като се свлече под $ 0,19, за да търгува около $ 0,183 на монета.

Биткойн в малък мащаб

1H диаграма BTC / USD Данни за вечен суап. Източник: OKEx.com

Дори гледайки тенденцията на BTC снощи на почасово ниво, не можем да кажем, че тя преживява спад. В най-добрия случай текущото състояние е отстъпление на малко ниво, което има за цел да коригира увеличението след отскока в четвъртък. Това трябва да бъде печеливша краткосрочна категория за търговия.

От гледна точка на настоящата тенденция, краткосрочният голям обем на продажбите е към своя край. Вероятността ефективно да падне под $ 6750 през следващите няколко часа е ниска. Въпреки това, в сравнение с бичия обем на 16 април, разширеният мечи обем е все още по-нисък, което означава, че все още има някои печеливши позиции на пазара. Ако решат да напуснат, цената ще спадне.

Ако за възстановяването е трудно да се стабилизира над $ 7000 или тенденцията продължава да варира около $ 6750, тогава е възможно пазарните перспективи да паднат до над $ 6500 и след това да намерят подкрепа.

Философията на търговията все още е доминирана от късо съединение отгоре и копнеж отдолу. Входните и изходните точки се избират близо до ключовите нива на подкрепа или съпротива и търговците не могат да държат поръчката твърде дълго.

BTC може да забележи силни колебания през следващите 2-3 дни

1D диаграма BTC / USD Непрекъснати суап данни. Източник: OKEx.com

1-дневната диаграма на Биткойн показва, че върхът на скорошния рикошет не е успял да тества предишния, който е бил около 7 450 долара. Това означава, че горната част на всеки рикошет става все по-ниска, въпреки че дъното на всяко отдръпване също става все по-високо – все още е балансирано състояние на бикове.

Плъзгащите средни стойности, показани на графиката, MA (30) и MA (60), съответно ще се превърнат в текущата ежедневна подкрепа и съпротива. Тъй като двете средни стойности вероятно ще се пресекат в близко бъдеще, през следващите 2-3 дни може да се случи огромна колебание, тъй като тенденцията може да се промени, ако някоя от подвижните средни е нарушена.

На графиката на дневно ниво обаче е най-добре да използвате позицията за преминаване, за да прецените промяната на тенденцията. Следователно, ако MA (30) показва сигнал за движение нагоре, бъдещият тренд ще се изпомпва, ако моделът на пресичане може да се формира успешно.

Инвеститорите също така трябва да отбележат, че ако цената продължи да пада под 6500 долара, това може да накара УО (30) да се премести отново надолу и ще бъде трудно да премине с УО (60) в краткосрочен план.

Нива на съпротива и подкрепа

 • Краткосрочна съпротива: $ 6,950
 • Средносрочна съпротива: $ 7,200
 • Краткосрочна поддръжка: $ 6750
 • Средносрочна поддръжка: $ 6550

Часова диаграма ETH формира глава и рамене

4H ETH / USD вечни суап данни. Източник: OKEx.com

4-часовата диаграма на ETH показва, че цената е блокирана от $ 175 и сега започва да показва дъмпингов сигнал. Поддръжката около $ 166 може да се нуждае от нов тест тази вечер (HKT).

Всъщност, позовавайки се на диаграмите на обема и цените, не е трудно да се получи резултат, че тенденцията сега се измества в дясното рамо на почасовия модел Head and Shoulders. След като рамото се оформи, вероятно е да формира едно от двете условия, показани на диаграмата.

Условие 1 означава, че моделът не е успял да продължи и възходящата сила е по-силна от очакваното – възможно е ETH да тества предишния максимум, но да падне бързо.

Условие 2 означава, че моделът е формиран успешно и тенденцията към отслабване ще продължи, а това означава, че $ 166 ще бъдат невалидни и отскок може да се случи над $ 150.

Нивото на дивергенция на MACD на ETH обаче е малко. Инвеститорите биха могли да използват тази препратка, за да преценят, че сметището няма да бъде силно, поради което условие 2 е малко вероятно.

Нива на съпротива и подкрепа

 • Краткосрочна съпротива: $ 175
 • Средносрочна съпротива: $ 189
 • Краткосрочна поддръжка: $ 166
 • Средносрочна поддръжка: $ 155

XRP потопени обратно в мечи канал

1H XRP / USD данни за непрекъснат суап. Източник: OKEx.com

Както показва графиката, XRP падна обратно в мечия канал снощи, въпреки че отскокът изтласка тенденцията отново от канала тази сутрин. Цената е потисната от $ 0,1855, което дава сигнал за отслабване.

В момента тенденцията се движи почти близо до горния ръб на мечия канал. Ако каналът може да бъде ефективната опора през следващите няколко часа, тенденцията може да се движи като условие 1, което означава, че силата на опората на горния ръб е силна и тенденцията няма да навлезе в мечи тенденция.

В противен случай, ако цената ефективно попадне отново в канала и отскокът бъде блокиран от горния ръб след краткосрочен отскок, това означава, че идва по-дълъг мечи тренд. Инвеститорите трябва да се съсредоточат върху ефективността на подкрепата около 0,1810 долара.

Нива на съпротива и подкрепа

 • Краткосрочна съпротива: $ 0,1850
 • Средносрочна съпротива: $ 0,1885
 • Краткосрочна поддръжка: $ 0,1810
 • Средносрочна поддръжка: $ 0,1780

Опровержение: Този материал не трябва да се приема като основа за вземане на инвестиционни решения, нито да се тълкува като препоръка за участие в инвестиционни сделки. Търгуването с цифрови активи включва значителен риск и може да доведе до загуба на инвестирания ви капитал. Трябва да сте сигурни, че напълно разбирате свързания риск и да вземете предвид нивото си на опит, инвестиционни цели и да потърсите независим финансов съвет, ако е необходимо.

Следвайте OKEx на:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner