Ако 4-часовото ниво на биткойн може да пробие MA (60), $ 6,950 може да се превърне в централната ос на тенденцията за консолидация на този месец: Crypto Market Daily

Сряда, 22 април: Топ крипто пазарите регистрират леки печалби през последните 24 часа.

Биткойн (BTC) все още се търгува малко под $ 7,000, като през деня се наблюдава отскок от 2%.

Ethereum (ETH) е нараснал с почти 3%, запазвайки диапазона с горна граница от $ 176.

XRP на Ripple е нараснал с около 1,5% през последните 24 часа, търгувайки се на 0,1856 долара.

Ще разбие ли BTC MA (60) и $ 6,950?

1H диаграма BTC / USD Данни за вечен суап. Източник: OKEx.com

Вчера BTC временно се стабилизира, след като падна до $ 6750. Тенденцията продължи да варира в диапазона от $ 6 750 – $ 6 950 през следващите няколко часа. Горното съпротивление е ясно, а обхватът на движение в малък мащаб вече е по-малък от $ 100. 

Екипът на OKEx за анализ на пазара вярва, че отскокът с тежък бичи обем, който се е състоял днес в 01:00 HKT, може да се използва като основа за преценка на краткосрочната сила на биковете.

Обемът на търговията през този час беше най-високото ниво от близо 10 часа, но цената само за кратко тестваше $ 6,950 и бързо падна обратно. До известна степен може да се определи, че краткосрочната твърда съпротива все още е около $ 6,950.

Като се има предвид, че $ 6750 може да се разглежда като краткосрочна подкрепа, след като тенденцията пробие някоя от горните две точки, тя може да се използва за временно прогнозиране на посоката на движение.

Инвеститорите трябва да са наясно, че е по-добре да изчакат повече от четири часа, за да видят дали тенденцията ще пробие MA (60) и $ 6,950 едновременно. Важно е да потвърдите, че пробивът е рационален, а съпротивлението нагоре все още е около $ 7,200- $ 7,300.

Диаграмата BTC 4H показва MA (60) е ефективно съпротивление

4H диаграма BTC / USD Данни за вечен суап. Източник: OKEx.com

4-часовата диаграма на Биткойн също показва, че тенденцията е потисната от MA (60) в момента. Ясно е да се види на това ниво на графиката, че MA (60) преди това е давал на цената достатъчно подкрепа и съпротива, следователно тя може да се третира като ефективна съпротива.

Какви обаче са шансовете тенденцията да пробие тази плъзгаща се средна? В зависимост от нивото на бичия обем през следващите няколко часа, ако силата на звука показва тенденция към увеличаване, е възможно ефективно пробив. В противен случай инвеститорите трябва да се грижат за фалшив пробив.

Идентифицирането на формата на свещника също може да прецени ефективността на пробив. Ако през следващите няколко часа всеки почасов свещник се затваря с дълга горна линия на сянка, това означава, че има голям натиск върху продажбите около тази област и шансовете за рационален пробив са ограничени.

Нива на съпротива и подкрепа

 • Краткосрочна съпротива: $ 6,950
 • Средносрочна съпротива: $ 7,200
 • Краткосрочна поддръжка: $ 6750
 • Средносрочна поддръжка: $ 6550

ETH има краткосрочна поддръжка от $ 166

1H ETH / USD вечни суап данни. Източник: OKEx.com

$ 166 е потвърдено като силно ниво на подкрепа за ETH в близко бъдеще, но съпротивлението над $ 175 все още е трудно да се пробие в краткосрочен план. Напоследък това ниво се е доказало два пъти като валидна съпротива.

От гледна точка на обема, последните два пъти, когато бяха тествани $ 175, бичият обем дори успя да задържи на високо ниво, но опитите все още не успяха. При сегашните нива на обема е почти невъзможно да се направи валиден пробив, ако повече бичи фондове не навлязат на пазара.

Следователно тенденцията вероятно ще остане между $ 166- $ 176 и, както споменахме вчера, шокиращият процес е формирането на дясното рамо. Тенденцията винаги избира посока, след като се формира моделът.

Нива на съпротива и подкрепа

 • Краткосрочна съпротива: $ 175
 • Средносрочна съпротива: $ 189
 • Краткосрочна поддръжка: $ 166
 • Средносрочна поддръжка: $ 155

$ 0,1865 е ниво на твърдо съпротивление за XRP

4H XRP / USD данни за непрекъснат суап. Източник: OKEx.com

Както показва 4-часовата диаграма, въпреки че XRP временно се поддържаше от $ 0,1820, биковете трудно можеха дори да изтласкат цената над съпротивлението от $ 0,1865. Ако тенденцията винаги се потиска от тази позиция, вероятно цената отново ще падне до $ 0,1780.

Червените кръгове на графиката показват, че нивото на съпротива близо до $ 0,1865 е трудно. Въпреки че пробивът ще настъпи за кратко време с бичи обеми, лесно е цената бързо да спадне без увеличен обем.

Инвеститорите трябва да отбележат, че отстъплението отдолу вчера не продължи последното правило за по-високо дъно. Това може да означава, че рискът от падане на цената става все по-голям. Необходимо е да се съсредоточи върху валидността на $ 0,1780 в краткосрочен план.

Нива на съпротива и подкрепа

 • Краткосрочна съпротива: $ 0,1865
 • Средносрочна съпротива: $ 0,1885
 • Краткосрочна поддръжка: $ 0,1820    
 • Средносрочна поддръжка: $ 0,1780

Опровержение: Този материал не трябва да се приема като основа за вземане на инвестиционни решения, нито да се тълкува като препоръка за участие в инвестиционни сделки. Търгуването с цифрови активи включва значителен риск и може да доведе до загуба на инвестирания ви капитал. Трябва да сте сигурни, че напълно разбирате свързания риск и да вземете предвид нивото си на опит, инвестиционни цели и да потърсите независим финансов съвет, ако е необходимо.

Следвайте OKEx на:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner