4 фактора, които трябва да наблюдавате сред рали BTC

Общ преглед

Криптовалутата се върна в светлината на прожекторите, тъй като цените на биткойните отново достигнаха ключовите 10000 нива тази седмица, а в пространството на алткойн бяха забелязани някои силни ралита. Водещата крипто може да е спечелила около 44% от началото на годината, което я прави най-добре представящият се актив сред останалите. Докато крипто биковете се радват на неотдавнашните ценови действия, мнозина биха могли да се чудят какви фактори могат да повлияят на текущото рали, различно от предстоящото събитие за наполовина? Подредихме някои от последните разработки в криптопространството и участниците на пазара вероятно искат да го следят отблизо.

Почти рекордно ниска волатилност

Искаме да подчертаем спада BTCВолатилността въпреки скорошните положителни ценови действия. Цените на криптовалутата обикновено са по-волатилни от другите активи, като индекси на акции и традиционни стоки като енергия и метали. Волатилността може да осигури мярка за ценова несигурност на пазарите. Когато волатилността се увеличи, търговците могат да отрежат позициите си в криптовалута или да забавят инвестиционните решения.

Фигура 1 показва 3-месечната реализирана волатилност на BTCUSD, който наскоро спадна още повече близо до рекордно ниското ниво в средата на ноември 2018 г. Като цяло ниската волатилност може да насърчи повече HODLers да запазят своите BTC притежания; следователно се счита за положителен фактор за цената.

Фигура 1: Реализирана волатилност на BTCUSD 3M (Източник: Косо) Фигура 2: BTCUSD 3M предполагаема волатилност (Източник: Косо)

Въпреки това, ние също забелязахме това BTCUSDПредполагаемата нестабилност се колебае в последните ниски нива, макар да изглежда, че е взета от малка част. На пазара на опции, подразбиращата се волатилност е очакваната волатилност на базовия актив през живота на опцията, в този случай биткойн.

Търсенето и предлагането на опциите може пряко да повлияе на предполагаемата нестабилност. Когато очакванията на пазара се повишат, нуждата от опции се увеличава, подразбиращата се нестабилност също ще се увеличи. И обратно, когато настроенията се охладят, очакванията намаляват, търсенето на опции намалява, предполагаемата волатилност също ще намалее.

В този случай ниската предполагаема волатилност в BTCUSD пазарът на опции може донякъде да покаже, че средносрочните очаквания на BTCUSD може да не е толкова висока, колкото предлага настоящото рали. Промените в променливостта биха могли да бъдат нещо, което наблюдателите на биткойни биха искали да следят отблизо.

Търсенето на биткойн в Китай и по света нарасна

Социалът е един от критичните фактори, когато става въпрос за анализ на криптовалута, а социалните настроения на крипто общностите в Китай отдавна се считат за барометър на по-широкото крипто пространство. Възгледите на китайските крипто наблюдатели биха могли да дадат смислена представа по отношение на ценовия анализ.

Индексът за търсене на Baidu на термина „биткойн“ на китайски език се е покачил наскоро до 40000, преди да се установи близо до 25000. В същото време данните от Google Trends също показват подобен модел с търсенето на термина „Bitcoin“ ”Достигна 100, което дойде по времето, когато биткойнът възстанови 10000 нива. Нарастването обаче може да донесе плюсове и минуси и понякога изпраща смесен сигнал до пазара.

Фигура 3: Биткойн цена & Индекс за търсене на Baidu (Източник: Longhash) Фигура 4: Терминът „биткойн“ в Google Trends (Източник: Google Trends)

Изследване на Сергей Крутолевич, изследовател в RoninAi, показва че скоковете в обема на разговорите често предшестват скоковете в обема на търсене с един цял ден, а новите ценови максимуми с един до три дни. Посочвайки отвъд само ясната връзка между социалните настроения и цените на крипто пазара, първата всъщност пряко засяга втората. ” Ако обаче човек остане на пазара достатъчно дълго, вероятно ще е известно, че когато купувачите на FOMO се втурват на пазарите, често се смята за сигнал за продажба на тези, които са дошли по-рано.


Спад в господството на пазара

Друг интересен феномен заедно с BTC ралито е упадъкът на BTC господство на пазара. Долната фигура сравнява пазарното господство между BTC и ETH в едногодишен период от време. Пазарното господство на BTC е в низходящ тренд от 2020 г., а спадът е още по-стръмен напоследък въпреки печалбите в цената. Сравнително, ETHДоминирането на пазара нараства по времето, когато BTC спада.

Ние вярваме, че разпределението на капитала може да бъде една от причините за това разминаване. Част от капитала можеше да напусне биткойн и да влезе в пространството на алткойните в началото на годината, тъй като основните алткойни се сринаха до почти / при многогодишните минимуми през 4Q19. Това може да привлече вниманието на инвеститорите, ориентирани към стойността, да влязат в търговията с алткойн.

Фигура 5: BTC срещу ETH при доминиране на пазара (Източник: Tradingview) Фигура 6: Обща криптовалутна пазарна капитализация Ex-BTC (Източник: Tradingview)

По средата на „Alt Season“ ли сме или пазарите очакват входящ? Това останаха спорни въпроси. Фактът обаче, че общата пазарна капитализация на бивши BTC нараства непрекъснато от януари. Наблюдателите на Altcoin няма да искат да пропуснат развитието на това, тъй като изглежда, че тестват върховете май-юли (фигура 6).

Вирусът и очакванията на QE

Избухването на COVID-19 остава единствената най-голяма несигурност за световната икономика, ефектът му се разпростира през световните пазари и активи и криптовалутата не е изключение. Централните банки в Азия започнаха да предприемат мерки за стимулиране на растежа, затрупан от вируса. Само тази седмица, PBoC съобщи първата партида от специални фондове за повторно отпускане на заеми за национални и регионални банки, целящи да помогнат на МСП в Китай.

Въпреки че засега въздействието на вируса върху американската икономика остава ограничено, Фед вече се е подготвил, в случай че има икономически спад, на масата е агресивна програма за QE.

В неотдавнашни показания пред банковия комитет на Сената председателят на Фед Джером Пауъл казах, „Фед имаше два инструмента за борба с рецесията; закупуване на държавни облигации, известни като QE, и ясно общуване с пазарите относно лихвената политика, рутинно считано за „ориентиране напред“. Пауъл добави, че „ще използваме тези инструменти – вярвам, че ще ги използваме агресивно, ако възникне необходимост от това“

Въпреки че не очакваме, че Федералният резерв ще бъде първият, който ще рестартира QE поради икономическия спад, предизвикан от вируси скоро, лесно е да се види облекчаващият разказ от политиците от цял ​​свят. Ако тази облекчаваща история се засили, това може да накара пазарите да се фокусират отново върху запаса от стойност на биткойн и като инструмент за противодействие на застоялия растеж, а това може да се превърне в нарастващо търсене на крипто.

Заключение

Наскоро BTC и митингите на altcoin привлякоха голяма част от вниманието на пазарите. Тъй като се приближаваме до събитието за наполовина биткойн награда, възходящите настроения бяха по-забележими. Освен наполовина, крипто наблюдателите няма да искат да пренебрегнат факторите, които споменахме по-горе, когато става въпрос за средносрочен анализ на тенденциите, за да получат пълна картина.

Следвайте OKEx на:

Уебсайт: https://www.okex.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map