Les dades futures de Bitcoin reflecteixen un optimisme cautelós per a la concentració de preus a curt termini

Futures Friday és una revisió setmanal de futurs trimestrals de Bitcoin a OKEx

L’última setmana, Bitcoin (BTC) va augmentar fins a un màxim d’11.460 dòlars el cap de setmana, però la moneda digital líder no va poder mantenir el seu impuls alcista, ja que dilluns els mercats financers tradicionals es van obrir notablement. El lent rendiment de Bitcoin va continuar fins a la meitat de la setmana i va assolir el seu mínim setmanal de 10.251 dòlars dimecres, segons el preu OKEx Quarterly Futures (BTCUSD1225). El preu, però, va mantenir l’important nivell d’assistència de 10.000 dòlars i va tornar a recuperar-se a 10.800 dòlars el dijous.

Els participants al mercat han de tenir en compte que l’antic OKEx Quarterly Future (ara el contracte setmanal de futurs) BTCUSD0925 caducarà el divendres al matí UTC. També hi haurà enviaments trimestrals massius al mercat d’opcions de BTC, amb un dolor màxim actual de 10.750 dòlars, segons el Dades de CoinOptionsTrack,

Mentrestant, la ràtio llarga / curta havia fet un altre mínim històric abans de la venda de dilluns, però la concentració de dijous va experimentar un repunt. Tenint en compte la rapidesa amb què canvia el sentiment del mercat, hem de vigilar els canvis en els interessos oberts després de les liquidacions de futurs de divendres per veure si algunes balenes grans obren posicions per al proper trimestre.

OKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD1225). a partir de les 8:00 UTC del 25 de setembre. Font: OKEx, TradingView

Lectures de dades de negociació OKEx

Visiteu la pàgina de dades de negociació OKEx per explorar més indicadors

Relació BTC llarg / curt

La proporció llarg / curt es va situar per sota de 0,8 durant la major part de la setmana passada. Cal destacar que va caure fins al mínim històric de 0,65 abans de la forta caiguda dels preus dilluns, cosa que suggereix que molts inversors minoristes haurien aprofitat les vendes de dilluns.

No obstant això, la concentració ràpida de Bitcoin el dijous a la tarda havia enviat la ràtio llarga / curta fins a 0,82, abans de corregir-se lleugerament per situar-se al voltant dels 0,75 actuals.

Sembla que els agricultors de rendiment que cobreixen les seves posicions BTC mitjançant derivats després de traslladar els seus actius a Ethereum no van quedar impressionats per la recuperació de preus.

Hora de recollida de dades: 18/9 de 6:00 am UTC a 25/9 6:00 am UTC

La relació llarg / curt compara el nombre total d’usuaris que obren posicions llargues amb els que obren posicions curtes. La proporció es compila a partir de tots els futurs i permutes perpetus, i el costat llarg / curt d’un usuari està determinat per la seva posició neta a BTC.

Al mercat de derivats, cada vegada que s’obre una posició llarga, aquesta s’equilibra amb una posició curta. El nombre total de posicions llargues ha de ser igual al nombre total de posicions curtes. Quan la proporció és baixa, indica que hi ha més gent que sosté pantalons curts.


Base BTC

La prima trimestral de futurs va mostrar molta volatilitat la setmana passada. Va fluctuar de 270 dòlars (2,45%) a 120 dòlars (1,17%) i actualment ronda els 180 dòlars, la qual cosa és saludable. Aquestes fluctuacions indiquen un optimisme prudent, com a mínim.

Hora de recollida de dades: 18/9 de 6:00 am UTC a 25/9 6:00 am UTC

Aquest indicador mostra el preu trimestral de futurs, el preu de l’índex spot i també la diferència bàsica. La base d’un temps concret és igual al preu trimestral de futurs menys el preu de l’índex spot.

El preu dels futurs reflecteix les expectatives dels comerciants sobre el preu de Bitcoin. Quan la base és positiva, indica que el mercat és alcista. Quan la base és negativa, indica que el mercat és baixista.

La base dels futurs trimestrals pot indicar millor la tendència del mercat a llarg termini. Quan la base és alta (positiva o negativa), significa que hi ha més marge per a l’arbitratge.

Interès obert i volum de negociació

Els interessos oberts van continuar disminuint la setmana passada, passant de 900 milions a 800 milions de dòlars abans que es produís un augment menor a 825 milions de dòlars el dijous. Els comerciants han de vigilar la reconstrucció de l’OI després de la liquidació d’aquest divendres.

Hora de recollida de dades: 18/9 de 6:00 am UTC a 25/9 6:00 am UTC

L’interès obert és el nombre total de futurs / swaps pendents que no s’han tancat en un dia determinat.

El volum de negociació és el volum total de negociació de futurs i swaps perpetus durant un període de temps específic.

Si s’obren 2.000 contractes llargs i 2.000 contractes curts, l’interès obert serà de 2.000. Si el volum de negociació augmenta i l’interès obert disminueix en un curt període de temps, pot indicar que moltes posicions estan tancades o s’han vist obligades a liquidar. Si tant el volum de negociació com l’interès obert augmenten, indica que s’han obert moltes posicions.

Relació de préstecs de marge BTC

La ràtio de préstecs de marge BTC s’ha recuperat una mica, pujant fins als 7,3 actuals de 5,5 divendres passat, però l’increment és modest. Vam observar que l’augment sobtat de la ràtio a la meitat de la setmana coincidia amb la caiguda del preu, cosa que també indica que el mercat spot apalancat confiava en la recuperació del preu..

Hora de recollida de dades: 18/9 de 6:00 am UTC a 25/9 6:00 am UTC

La ràtio de préstecs de marge són dades comercials al mercat puntual que mostren la proporció entre els usuaris que demanen prestats USDT versus els préstecs BTC en valor USDT durant un període de temps determinat.

Aquesta ràtio també ajuda els comerciants a examinar el sentiment del mercat. En general, els comerciants que presten USDT tenen com a objectiu comprar BTC, i els que prenen BTC tenen com a objectiu reduir-lo.

Quan la ràtio de préstec de marge és elevada, indica que el mercat és alcista. Quan és baix, indica que el mercat és baixista. Els valors extrems d’aquesta ràtio han indicat històricament inversions de tendència.

Informació del comerciant

Michaël van de Poppe, Crypto Trader

Les perspectives per al període següent són moviments continuats de rang. Si els mercats poden recuperar-se per sobre dels 11.000 dòlars, els mercats podran oferir un nou màxim i continuar augmentant. Si això no succeeix, hi hauria més moviments laterals i limitats a l’abast a l’horitzó, considerant 9.600–10.000 $ com a mínim correctiu. Si es perden 9.600 dòlars, es podrien produir moviments a la baixa fins als 7.500 i els 8.000 dòlars (en qualsevol incertesa econòmica greu a curt termini), però no és probable que s’esperin després del recent rebot de dijous.

Robbie, analista d’inversions d’OKEx

El preu trimestral dels futurs torna a superar els 10.750 dòlars, que és el llindar a curt termini. La pujada de dijous va anar acompanyada d’una amplificació del volum decent. Tot i que el preu s’enfronta a un nivell de pressió en la mitjana mòbil de 30 dies, l’impuls alcista actual es manté bé.

Per primera vegada en l’últim mes, la ràtio llarg / curt ha seguit un repunt a l’alça. Això significa que podem observar la relació llarga / curta durant els propers dies per determinar el sentiment i la direcció del mercat.

OKEx Insights presenta anàlisis de mercat, funcions en profunditat i notícies seleccionades de professionals de criptografia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map