La volatilitat de Bitcoin s’espera que torni a mesura que l’interès obert dels futurs augmenti aquesta setmana: divendres dels futurs

Futures Friday és una revisió setmanal de futurs trimestrals de Bitcoin a OKEx.

Imatge de divendres de futur

Durant els darrers set dies, Bitcoin’s (BTC) El preu no s’ha desviat tant, arribant a un mínim recent de 8.940 dòlars el diumenge, però recuperant-se després per seguir les accions mundials i assolint el màxim setmanal de 9.599 dòlars el dimecres. Tanmateix, el preu s’ha debilitat des de llavors, retrocedint al nivell de 9.300 dòlars, segons l’OkEx Quarterly Future (BTCUSD0925), que també reflecteix una prima de 80 dòlars.

Mirant a Dades de negociació OKEx, podem veure que l’interès obert (OI) va augmentar en 200 milions de contractes aquesta setmana i va tornar al nivell de mitjans de març. Tot i que la ràtio llarga / curta continua rondant l’1,0, la ràtio de préstecs de marge ha estat fins a un màxim recent de 4,1.

La base BTC no va augmentar juntament amb el preu de dimecres i va donar als comerciants una possible alerta de risc, però continua sent superior a la de divendres passat, cosa que deixa entreveure un canvi marginal de sentiment després de la correcció de dijous.

OKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD0925) gràfic de 4 hores. Font: OKEx

Lectures de dades de negociació OKEx

Visita Pàgina de dades de negociació OKEx per explorar més indicadors.

Relació BTC llarga / curta

La relació llarga / curta, que rondava l’1,0, no va canviar molt després d’una ràpida pujada per sobre dels 0,9 divendres passat. Va arribar a un màxim setmanal d’1,1 el dimarts, però es va retirar dimecres durant la ràpida pujada de Bitcoin, cosa que indica que els comerciants minoristes van entrar en posicions curtes enmig de l’augment dels preus.

Actualment, la ràtio ronda l’1,05, cosa que indica l’optimisme guardat dels participants del mercat.

Hora de recollida de dades: 7/3 de 4:00 am a 7/10 4:00 am (UTC)

La relació llarga / curta compara el nombre total d’usuaris que obren posicions llargues amb els que obren posicions curtes. La proporció es compila a partir de tots els futurs i permutes perpetus, i el costat llarg / curt d’un usuari està determinat per la seva posició neta a BTC.

Al mercat de derivats, cada vegada que s’obre una posició llarga, aquesta s’equilibra amb una posició curta. El nombre total de posicions llargues ha de ser igual al nombre total de posicions curtes. Quan la proporció és baixa, indica que hi ha més gent que sosté pantalons curts.

Base BTC


La concentració de dilluns de la BTC es va endur OKEx BTC Quarterly Future’s premium de fins a 126 dòlars. Tot i això, la prima no va seguir la pujada de preus dimecres, cosa que va deixar entreveure el seu caràcter insostenible.

Després de la caiguda de dijous, però, la prima baixa fins als 80 dòlars o el 0,9%, però continua sent superior als 70 dòlars del divendres passat, cosa que suggereix que els participants del mercat no són massa baixistes.

Hora de recollida de dades: 7/3 de 4:00 am a 7/10 4:00 am (UTC)

Aquest indicador mostra el preu trimestral de futurs, el preu de l’índex spot i també la diferència bàsica. La base d’un temps concret és igual al preu trimestral de futurs menys el preu de l’índex spot.

El preu dels futurs reflecteix les expectatives dels comerciants sobre el preu de Bitcoin. Quan la base és positiva, indica que el mercat és alcista. Quan la base és negativa, indica que el mercat és baixista.

La base dels futurs trimestrals pot indicar millor la tendència del mercat a llarg termini. Quan la base és alta (positiva o negativa), significa que hi ha més marge per a l’arbitratge.

Interès obert i volum de negociació

OI va saltar sobtadament a primera hora del matí de dilluns, passant de 665 milions de contractes a 775 milions (1 contracte = 100 dòlars). Mentrestant, el preu va augmentar de 9.200 dòlars a més de 9.300 dòlars. Aleshores, OI va ascendir a un màxim setmanal de 868 milions el dimecres juntament amb l’apreciació del preu.

Durant la forta correcció de dijous, vam observar volums de negociació significativament alts, però el descens de l’OI va ser relativament més suau. L’OI actual gairebé torna al seu nivell abans de la caiguda de mitjans de març, però una OI més elevada també és indicativa del risc acumulat.

Hora de recollida de dades: 7/3 de 4:00 am a 7/10 4:00 am (UTC)

L’interès obert és el nombre total de futurs / swaps pendents que no s’han tancat en un dia determinat.

El volum de negociació és el volum total de negociació de futurs i swaps perpetus durant un període de temps específic.

Si s’obren 2.000 contractes llargs i 2.000 contractes curts, l’interès obert serà de 2.000. Si el volum de negociació augmenta i l’OI disminueix en un curt període de temps, pot indicar que moltes posicions estan tancades o es veuen obligades a liquidar. Si tant el volum de negociació com l’OI augmenten, indica que s’han obert moltes posicions.

Ràtio de préstec del marge BTC

La ràtio de préstecs de marge ha passat del 2,2 de divendres passat al valor actual de 4,1, un nou màxim des de mitjans de juny. Aquesta ràtio indica que els operadors del mercat de marges spot són ara més optimistes, però també s’han de vigilar de prop els valors extrems com a possibles signes d’inversions..

Hora de recollida de dades: 7/3 de 4:00 am a 7/10 4:00 am (UTC)

La proporció de préstecs de marge es tracta de dades comercials al mercat puntual que mostren la proporció entre els usuaris que demanen prestats USDT versus els préstecs BTC en valor USDT durant un període de temps determinat.

Aquesta ràtio també ajuda els comerciants a examinar el sentiment del mercat. En general, els comerciants que presten USDT tenen com a objectiu comprar BTC, i els que prenen BTC tenen com a objectiu reduir-lo.

Quan la ràtio de préstec de marge és alta, indica que el mercat és alcista. Quan és baix, indica que el mercat és baixista. Els valors extrems d’aquesta ràtio han indicat històricament inversions de tendència.

Trader Insight

Robbie, analista d’inversions d’OKEx

Com que OI va augmentar molt durant la setmana, s’espera que el preu torni a ser volàtil a mig termini. No obstant això, atès que els moviments recents de Bitcoin han estat molt relacionats amb el mercat de valors, és difícil que sorgeixi una tendència independent.

Bitcoin va produir una falsa ruptura durant la mitjana mòbil de 60 dies aquesta setmana (al voltant de 9.400 dòlars), però aquest nivell continua sent una resistència clau. El següent nivell d’assistència es pot veure en 9.000 dòlars, que si es trenca, obrirà el camí per a una prova de 8.500 dòlars a mig termini.

Exempció de responsabilitat: aquest material no s’ha de prendre com a base per prendre decisions d’inversió ni interpretar-se com una recomanació per realitzar transaccions d’inversió. El comerç d’actius digitals comporta un risc important i pot provocar la pèrdua del capital invertit. Heu d’assegurar-vos que compreneu plenament el risc que comporta i que tingueu en compte el vostre nivell d’experiència, els objectius d’inversió i, si cal, consulteu assessorament financer independent.

OKEx Insights presenta anàlisis de mercat, funcions en profunditat i notícies seleccionades de professionals de criptografia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map