La caiguda recent de BTC va ser provocada per factors macro, però les balenes van continuar acumulant-se

Una revisió de l’últim retrocés de Bitcoin, dels factors que el condueixen i de com van comprar les balenes als comerciants minoristes.

Els preus de Bitcoin van caure un 27,88% en tres dies, amb l’espelma vermella més gran que es va veure l’11 de gener de 2021 i mitjans tradicionals va començar a anomenar-lo l’inici d’un mercat baixista. En realitat, però, la caiguda de Bitcoin des del màxim històric de divendres passat, de 41.998 dòlars, fins als 30.287 dòlars d’ahir, segons el preu de l’Índex OKEx BTC, només va recuperar els guanys obtinguts el 2 de gener, quan es negociava a uns nivells de 30.000 dòlars..

Mentrestant, vam veure una acció de compra renovada des de la tarda d’ahir a la tarda, hora europea, i la moneda digital líder torna ara a uns nivells de 33.000 dòlars, cosa que situa els guanys de YTD al voltant del 15%.

En aquest comentari del mercat, donarem més context als recents moviments de preus de Bitcoin i discutirem com són afectats pels factors macroeconòmics i què signifiquen per als comerciants en general.

Bitcoin continua en el verd tot i la recuperació del dilluns prop del 30%. Font: OKEx

És probable que els retrocessos de Bitcoin aquest any siguin menys dramàtics

El fort retrocés d’ahir va ser un desastre per al mercat de derivats, amb posicions liquidades dilluns segons 2.500 milions de dòlars dades de bybt. Aquesta xifra supera el valor de 1.74 mil milions de dòlars en liquidacions el 3 de gener i els 1.878 milions de dòlars del 25 de novembre i, tot i que el preu hi té un impacte directe, això també reflecteix el recent augment de la volatilitat.

Les liquidacions van assolir un altre rècord històric dilluns. Font: bybt

Tot i que la volatilitat va entrar en una fase ascendent fins al desembre, encara és lluny del 2017, com es mostra al gràfic següent. De mitjana, es van produir accidents del 35% aproximadament cada poques setmanes durant la cursa de braus del 2017, mentre que la volatilitat de 60 dies de Bitcoin no ha superat el 4% durant un període de temps prolongat des del juny del 2020.

La volatilitat dels 60 dies de Bitcoin ha estat inferior al 4% des del juny del 2020. Font: Mètriques de monedes

A mesura que més inversors institucionals van entrar al mercat criptogràfic durant l’últim any, assistim a una volatilitat decreixent i és molt probable que les retrocessos d’aquest any siguin molt menys dramàtiques en comparació amb l’anterior corrida.

Els problemes tècnics en les borses van fer que el preu baixés encara més

L’intercanvi criptogràfic regulat pels Estats Units Coinbase en va patir un altre problema tècnic durant la venda d’ahir. Molts usuaris reportat no poder executar ordres de compra. Mentrestant, Kraken, el segon intercanvi criptogràfic nord-americà més gran, també problemes trobats. Com que diversos mercats de derivats de Bitcoin utilitzen dades d’ambdues borses com a components de l’índex, això va provocar noves liquidacions en futurs i swaps.

Les primes anteriors de Coinbase a causa de l’alta demanda als Estats Units van desaparèixer durant la retirada del dilluns. A causa del problema tècnic, el preu al comptat de Coinbase, en un moment donat, va tenir una prima negativa d’uns 1.000 dòlars en comparació amb OKEx.


Coinbase va obtenir una prima negativa de més de 1.000 dòlars a causa del problema tècnic. Font: TradingView

El declivi de Bitcoin va estar influït pels mercats tradicionals

El comerç de Bitcoin durant tot el dia el converteix en un indicador líder que respon al canvi de gana de risc del mercat durant el cap de setmana. La caiguda de Bitcoin coincideix amb la disminució d’altres actius de risc, així com d’actius que no comporten interessos.

El mercat borsari nord-americà va caure per primera vegada en cinc dies comercials dilluns després d’haver assolit màxims històrics consecutius, que tendien el mateix que Bitcoin. Els preus del petroli, de la mateixa manera, van aturar la ratxa de quatre dies de victòries, mentre que el preu de l’or a la baixa va baixar fins al mínim de sis setmanes.

El motiu d’aquests retrocessos és l’augment del rendiment del tresor dels Estats Units a deu anys després que els demòcrates guanyessin dos escons al Senat de Geòrgia. El rendiment va trencar la important barrera de l’1% divendres passat i es va situar per sobre de l’1,15% després de registrar la seva pujada setmanal més gran des del juny. El mercat de bons també està sotmès a pressions enmig dels temors que un Congrés controlat pels demòcrates pugui alleujar encara més la política fiscal i augmentar les expectatives d’inflació.

Actualment, el mercat està més preocupat pels rendiments més alts i la consegüent reducció de la liquiditat. És probable que les accions de creixement també estiguin més limitades pel cost de l’endeutament en dòlars, i això afecta Bitcoin, ja que recentment s’ha mogut més en línia amb les grans accions tecnològiques, com Tesla, que va caure el 7,8% dilluns..

L’augment del rendiment de la tresoreria i l’índex del dòlar van deprimir la tendència alcista dels actius de risc. Font: CNBC

A més, l’índex del dòlar, que està negativament correlacionat amb els productes bàsics, també va augmentar la setmana passada, atenuant els mercats prèviament escalfats. Es pot dir que la venda de dilluns va ser només tardana "sana correcció" ja que els preus dels actius, que s’han disparat des del març, havien esdevingut cada vegada més especulatius.

Diversos indicadors reflectien un sentiment de sobreescalfament

El sentiment de sobreescalfament del mercat es va fer més acusat a mesura que Bitcoin continuava fent nous màxims. Les taxes de finançament dels permutes perpetus havien augmentat la setmana passada i van ser significativament més altes en comparació amb les pujades anteriors. Aquesta tendència indica que el mercat està excessivament apalancat i que els comerciants són massa constants en les seves direccions d’aposta.

Dos períodes de finançament extremadament elevats el 2021 indiquen un mercat sobreescalfat i el risc d’un retrocés. Font: bybt

El SOPR ajustat (és a dir, la ràtio de beneficis de la producció gastada) proporciona un senyal més precís de les transaccions reals de compravenda. Aquest indicador va assolir el seu punt màxim el 2017 després d’un repunt de tres mesos des del punt zero. La situació actual és similar i l’indicador suggereix que la presa de beneficis es podria produir en qualsevol moment, tot i que les perspectives a llarg termini continuen sent alcistes.

Les dades de la cadena indiquen que el mercat està sotmès a pressions de venda amb finalitats de lucre. Font: Glassnode

Mans febles van vendre Bitcoin a les balenes

El primer canvi important d’aquest cicle alcista s’ha completat i el cost mitjà d’entrada dels nouvinguts a l’espai és superior. Les mans febles es van vendre amb urgència a la baixada, mentre que els inversors alcistes a llarg termini van continuar comprant. Veiem que el nombre d’adreces amb saldos superiors a 1.000 BTC ha continuat creixent, no afectat per l’última retrocés.

Les balenes no s’han vist afectades per l’últim retrocés i continuen acumulant Bitcoin. Font: Glassnode

No sou un comerciant OKEx? Obteniu informació sobre com començar a negociar!

OKEx Insights presenta anàlisis de mercat, característiques detallades, investigacions originals & notícies de professionals de criptografia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map