Es redueixen els preus de Bitcoin, i què passa?

Visió general

Els preus del bitcoin es van estabilitzar inicialment a prop dels nivells de 7500 després de caure a la zona de 6500 a principis d’aquesta setmana. Quan acabem el novembre, cap a on aniran els preus del bitcoin? Tot i que els altcoins també han mostrat signes de recuperació, què significa això per als creients de la “temporada alta”?

Bitcoin: a curt termini cautelarment optimista; Mitjà termini encara ennuvolat

Els preus del bitcoin s’han recuperat inicialment des del mínim de novembre de 6513, però les perspectives a curt i mig termini de la criptomoneda líder podrien ser dos quadres diferents. Pel que fa al curt termini, les dades preliminars mostren que el sentiment del mercat s’ha tornat lleugerament positiu al costat de la recuperació dels preus. La por Crypto & Greed Index ha passat del 17 al 32 el 28 de setembre, cosa que suggereix que els participants del mercat han relaxat algunes de les seves preocupacions a mesura que el preu s’estabilitzava, tot i que la lectura encara es considera a un nivell de “Por”..

Figura 1: Crypto Dear & Índex de cobdícia (font: Alternative.me)

Des del punt de vista tècnic, també hem vist senyals preliminars de recuperació, però aviat es podria tornar a provar el rebot i els propers dies podrien ser claus per determinar si es tracta d’una inversió real o només d’un ral·li de curta durada..

La figura 2a mostra que BTCUSDT ha format inicialment una tendència alcista en un gràfic de 3 hores (canal vermell), el rebot va arribar a l’extrem superior del canal, que també és a prop de la línia de resistència principal des de finals d’octubre (línia groga).

Tot i que tant l’oscil·lador final com el RSI han produït uns màxims més alts, el que suggereix que s’ha anat acumulant impuls. A partir d’aquí podrien passar dos escenaris. 1) El gràfic de 3 hores podria trobar primer el suport inferior de l’última tendència alcista abans de tornar a provar la resistència d’octubre, ja que el parell ha de produir un mínim més alt. 2) El parell es consolida als nivells actuals fins que s’esvaeix l’impuls, si es veu, el trencament de l’extrem inferior de la tendència alcista podria ser el primer senyal d’advertència de noves correccions. Si comencem a veure un repunt de 3 hores com és el nostre biaix, donaria suport a la probabilitat del primer escenari.

Figura 2a: gràfic de 3 hores BTCUSDT (font: OKEx; Tradingview) Figura 2b: gràfic diari BTCUSDT (font: OKEx; Tradingview)

Tot i això, les coses serien menys optimistes si ho veiem des de la perspectiva del gràfic diari. La figura 2b mostra una inversió diària inicial de BTCUSDT i el rebot ha tornat a elevar el preu per sobre dels nivells de resistència de juny (línia vermella). Hem vist que el ral·li d’octubre ha elevat el preu per sobre dels nivells de resistència; no obstant això, la parella no ha aconseguit convertir-lo en suport, ja que la concentració es va quedar sense vapor.

Tot i que la inversió, per ara, encara és massa aviat per anomenar una inversió real de la tendència, ens agradaria veure que aquests indicadors d’impuls produïssin uns màxims més alts i, fins ara, això no ha passat. Si l’impuls del ral·li no es manté, no es podria descartar una nova prova de la línia de suport blava.

Figura 3: Biaix estratègic de Sentix Bitcoin (font: Sentix)

Des d’una perspectiva a llarg termini, les dades de Sentix suggereixen que alguns inversors encara creuen que el bitcoin continua sobrevalorat. El biaix estratègic de Sentix Bitcoin, que mesura el valor de percepció de bitcoin dels inversors durant sis mesos. Reflecteix la visió estratègica dels participants del mercat, així com les seves conviccions i percepcions subjacents sobre el valor del mercat de criptomonedes. El Bias s’ha mogut en un canal descendent des de l’agost. La percepció negativa podria dificultar als inversors entrar al mercat en aquest moment, especialment per als HODLers a llarg termini.

Alt-Season: llarg camí per recórrer

Tot i que els principals altcoins ja han baixat dels seus mínims recents, encara estem molt lluny d’un autèntic inici d’una “temporada alta”.

Els altcoins més amplis han fet el seu tercer intent de sortir del canal cap a la baixa del mercat a principis de novembre, al mateix temps que intentaven superar la mitjana mòbil de 365 dies (línia taronja). A mesura que l’impuls de la concentració s’esvaeix, altcoin s’ha retirat al canal a finals de novembre.

Figura 4: Crypto Total Market Cap Ex-BTC a escala de registre (Font: Tradingview)

L’extrem inferior del canal (línia blava) sembla un suport decent en aquest moment. No obstant això, a mesura que perdura el sentiment conservador general, creiem que cal una consolidació més gran per al límit de mercat altcoin abans que es produeixi el proper intent de ruptura. Aquest gràfic podria ser una forma ràpida de mesurar les percepcions més altes del mercat altcoin.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner