Els futurs de Bitcoin reflecteixen un renovat optimisme del mercat després de la compra de Tesla per 1,5 milions de dòlars

Futures Friday és una revisió setmanal de futurs trimestrals de Bitcoin a OKEx.

En la que ha estat una setmana massiva per a Bitcoin, vam veure que Tesla anunciava una compra de 1.500 milions de dòlars, seguida d’una multitud de notícies alcistes, empenyent la moneda digital líder més enllà de la marca de 40.000 USDT a tocar el màxim de 49.000 USDT avui, segons OKEx Preu spot BTC. Tot i que el preu s’ha corregit des de llavors, provant els nivells de 46.800 USDT, BTC cotitza ara a prop de 47.300 USDT.

Divendres passat vam parlar de l’optimisme del mercat i de com el contracte de futurs BTC trimestral BTCUSD0326, que caducava a finals de març, cotitzava al voltant dels 39.000 dòlars. En el moment d’escriure aquest article, el mateix contracte cotitzava a 49.339 dòlars, exactament 2.000 dòlars per sobre del preu de l’índex spot BTC de 47.339 dòlars..

De la mateixa manera, segons les dades de futurs d’OkEx, l’interès obert ha continuat creixent aquesta setmana, passant d’uns 2.170 milions de dòlars a més de 2.48 dòlars, mentre que la base actual ronda el 4% i la ràtio llarga / curta és de 1.53. A això s’afegeix el fet que les taxes de finançament per a permutes perpetues, tot i que elevades (0,08% per a BTCUSD i 0,105% per a BTCUSDT), no estan del tot escalfades, permet a Bitcoin créixer.

Futurs trimestrals OKEx BTC (BTCUSD0326), a partir de les 7:00 UTC del 12 de febrer. Font: OKEx, TradingView

Lectures de dades de negociació OKEx

Visiteu la pàgina de dades de negociació OKEx per explorar més indicadors.

Relació BTC llarg / curt

La ràtio llarga / curta d’aquesta setmana s’ha mogut amb el preu, però s’ha mantingut en gran mesura temperada, excepte quan va tocar 1,80 ahir, 11 de febrer, quan BTC va creuar els 48.500 USDT. Atès que es tractava de nivells sobreescalfats, es va seguir una correcció i la ràtio se situa actualment al voltant de l’1,53, que segueix sent un dels valors més alts aquesta setmana..

La ràtio que es mou amb el preu indica que els comerciants minoristes perseguien la concentració i, tot i que la ràtio actual és relativament alta, deixa espai per a un altre intent de 50.000 USDT.

Ràtio llarga / curta OKEx BTC entre el 5 i el 12 de febrer

La relació llarg / curt compara el nombre total d’usuaris que obren posicions llargues amb els que obren posicions curtes. La proporció es compila a partir de tots els futurs i permutes perpetus, i el costat llarg / curt d’un usuari està determinat per la seva posició neta a BTC.


Al mercat de derivats, cada vegada que s’obre una posició llarga, aquesta s’equilibra amb una posició curta. El nombre total de posicions llargues ha de ser igual al nombre total de posicions curtes. Quan la proporció és baixa, indica que hi ha més gent que sosté pantalons curts.

Base BTC

De manera similar a la setmana passada, la prima trimestral de futurs de BTC es va mantenir en nivells saludables aquesta setmana, i es va moure en gran part entre el 4% i el 5%. El seu punt més baix va ser el 7 de febrer, abans de la publicació de les notícies de compra de Tesla, després del qual va arribar fins al 5,54% abans de retirar-se als nivells actuals al voltant del 4,50%.

És clar que el mercat ha recuperat l’optimisme després de la compra de Tesla i és probable que es mantingui positiu a mig termini.

Base de futurs OKEx BTC entre el 5 i el 12 de febrer

Aquest indicador mostra el preu trimestral de futurs, el preu de l’índex spot i també la diferència bàsica. La base d’un temps concret és igual al preu trimestral de futurs menys el preu de l’índex spot.

El preu dels futurs reflecteix les expectatives dels comerciants sobre el preu de Bitcoin. Quan la base és positiva, indica que el mercat és alcista. Quan la base és negativa, indica que el mercat és baixista.

La base dels futurs trimestrals pot indicar millor la tendència del mercat a llarg termini. Quan la base és elevada (positiva o negativa), significa que hi ha més marge per a l’arbitratge.

Interès obert i volum de negociació

L’interès obert ha augmentat notablement aquesta setmana, passant de 2.111 milions de dòlars a 2.488 milions de dòlars. Una vegada més, la pujada es va produir evidentment després que es produís la notícia de la compra de Telsa, abans que la OI i els volums generalment baixessin.

En particular, la forta pujada d’OI es va produir a mesura que BTC va passar dels nivells de 39.000 USDT a 44.000 USDT, cosa que fa que sigui una zona important per vigilar si el preu comença a trencar.

Els futurs OKEx BTC obren interès i volum entre el 5 i el 12 de febrer

L’interès obert és el nombre total de futurs / swaps pendents que no s’han tancat en un dia determinat.

El volum de negociació és el volum total de negociació de futurs i swaps perpetus durant un període de temps específic.

Si s’obren 2.000 contractes llargs i 2.000 contractes curts, l’interès obert serà de 2.000. Si el volum de negociació augmenta i l’interès obert disminueix en un curt període de temps, pot indicar que moltes posicions estan tancades o s’han vist obligades a liquidar. Si tant el volum de negociació com l’interès obert augmenten, indica que s’han obert moltes posicions.

Relació de préstecs de marge BTC

La ràtio de préstecs de marge BTC va baixar notablement d’entre les 18 i les 13.30 quan Bitcoin va augmentar per primera vegada després de les notícies de Tesla. La proporció va tornar a saltar els dies 9 i 10 de febrer, coincidint amb les pujades posteriors de BTC.

Aquesta tendència indica que els operadors de palanquejament puntual van obtenir beneficis durant la primera pujada i després van tornar a aprofitar-se per perseguir el preu, ja que va sortir dels nivells de 45.000 USDT. La ràtio ha tornat a disminuir les últimes hores i actualment se situa al voltant de les 15, cosa que encara és un indicador de sentiment positiu del mercat.

Ràtio de préstec de marge OKEx BTC entre el 5 i el 12 de febrer

La ràtio de préstecs de marge són dades comercials al mercat puntual que mostren la proporció entre els usuaris que demanen prestats USDT versus els préstecs BTC en valor USDT durant un període de temps determinat. 

Aquesta ràtio també ajuda els comerciants a examinar el sentiment del mercat. En general, els comerciants que presten USDT tenen com a objectiu comprar BTC, i els que prenen BTC tenen com a objectiu reduir-lo.

Quan la ràtio de préstec de marge és elevada, indica que el mercat és alcista. Quan és baix, indica que el mercat és baixista. Els valors extrems d’aquesta ràtio han indicat històricament inversions de tendència.

Informació del comerciant

Michaël van de Poppe

Les novetats tornen a ser alcistes per a Bitcoin, de manera que la tendència continua sent força alcista i, tot i les taxes de finançament, pot continuar funcionant.

Especialment donat el fet que hi ha tanta adopció i compradors als mercats, podem veure contínuament que la pressió de compra fa augmentar els preus de Bitcoin cap amunt.

No obstant això, a la part negativa, preferiria veure que Bitcoin actués per sobre dels 43.000 dòlars. Si es perden 43.000 dòlars, podríem veure com es produeix una caiguda significativa de nou en rangs inferiors, cosa que també trencaria les taxes de finançament a nivells iguals.

OKEx Insights presenta anàlisis de mercat, funcions en profunditat i notícies seleccionades de professionals de criptografia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map