Els futurs de Bitcoin reflecteixen l’optimisme ja que el mercat espera incomplir els 13.000 dòlars

Futures Friday és una revisió setmanal de futurs trimestrals de Bitcoin a OKEx.

Després de sis dies consecutius de guanys, el preu de Bitcoin (BTC) ha pujat d’11.200 dòlars a uns 13.000 dòlars, superant els nivells de resistència de 12.000 i 12.600 dòlars el dimecres, segons el preu de l’Índex OKEx BTC. Ara mateix, OKEx Quarterly Futures (BTCUSD1225) cotitza a una prima de 270 dòlars sobre el preu de l’índex. 

El darrer avenç va ser impulsat per la notícia que el gegant de pagaments PayPal permetrà als clients mantenir Bitcoin i altres criptomonedes i gastar-les en una xarxa de més de 25 milions de comerciants. Tenint en compte com aquestes notícies segueixen la compra de Square BTC per valor de 50 milions de dòlars a principis de mes, l’adopció de Bitcoin sembla augmentar.

A l’article de Futures Friday de la setmana passada, afirmàvem que les dades comercials d’OKEx mostren una expansió de l’optimisme del mercat. Les dades comercials OKEx d’aquesta setmana mostren que els participants del mercat estan més atents a la pressió de venda a nivells de resistència importants. Tot i això, l’optimisme del mercat es manté intacte en termes de primes i de la creixent ràtio de préstecs de marge BTC. A més, l’interès obert també es manté a prop dels 1.000 milions de dòlars, sense un tancament evident de posicions llargues.

OKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD1225), a les 8:00 UTC del 23 d’octubre. Font: OKEx, TradingView

Lectures de dades de negociació OKEx

Visiteu la pàgina de dades de negociació OKEx per explorar més indicadors.

Relació BTC llarg / curt

La volatilitat de la ràtio llarg / curt va augmentar aquesta setmana, oscil·lant entre 0,66 i 0,93. Curiosament, entre dilluns i dimecres, quan el preu dels futurs trimestrals de BTC va augmentar d’11.600 a 12.300 dòlars, la ràtio llarg / curt va disminuint gradualment, cosa que indica que els comerciants minoristes no confiaven que el preu trencés l’important nivell de resistència al preu puntual de 12.000 dòlars. No obstant això, quan va esclatar el preu, el sentiment del mercat va canviar molt ràpidament i la ràtio llarg / curt va passar de 0,66 a més de 0,9. 

No obstant això, amb el preu de futurs trimestral d’ahir a la nit que pujava fins als 13.300 dòlars, la ràtio llarg / curt tornava a estar a la baixa, cosa que indica que els inversors minoristes esperen que la pressió de venda en aquests nivells domini el moviment del mercat..

Hora de recollida de dades: 16/10 4:00 am UTC a 23/10 4:00 am UTC

La relació llarg / curt compara el nombre total d’usuaris que obren posicions llargues amb els que obren posicions curtes. La proporció es compila a partir de tots els futurs i permutes perpetus, i el costat llarg / curt d’un usuari està determinat per la seva posició neta a BTC.

Al mercat de derivats, cada vegada que s’obre una posició llarga, aquesta s’equilibra amb una posició curta. El nombre total de posicions llargues ha de ser igual al nombre total de posicions curtes. Quan la proporció és baixa, indica que hi ha més gent que sosté pantalons curts.

Base BTC


La base entre futurs trimestrals i spot s’ha mantingut en el rang del 2% al llarg de la setmana. Havia arribat al 2,7% durant la concentració de dimecres i ara torna al 2,1%, o aproximadament 270 dòlars, que és saludable i sostenible.

Hora de recollida de dades: 16/10 4:00 am UTC a 23/10 4:00 am UTC

Aquest indicador mostra el preu trimestral de futurs, el preu de l’índex spot i també la diferència bàsica. La base d’un temps concret és igual al preu trimestral de futurs menys el preu de l’índex spot.

El preu dels futurs reflecteix les expectatives dels comerciants sobre el preu de Bitcoin. Quan la base és positiva, indica que el mercat és alcista. Quan la base és negativa, indica que el mercat és baixista.

La base dels futurs trimestrals pot indicar millor la tendència del mercat a llarg termini. Quan la base és alta (positiva o negativa), significa que hi ha més marge per a l’arbitratge.

Interès obert i volum de negociació

L’interès obert va augmentar ràpidament durant la setmana fins a màxims recents de més de 1.000 milions de dòlars. Aquest augment de l’OI està en línia amb l’impuls alcista dels preus. És possible que vegem una altra pujada d’OI si el preu pot superar el nivell de 13.300 dòlars.

Hora de recollida de dades: 16/10 4:00 am UTC a 23/10 4:00 am UTC

L’interès obert és el nombre total de futurs / swaps pendents que no s’han tancat en un dia determinat.

El volum de negociació és el volum total de negociació de futurs i swaps perpetus durant un període de temps específic.

Si s’obren 2.000 contractes llargs i 2.000 contractes curts, l’interès obert serà de 2.000. Si el volum de negociació augmenta i l’interès obert disminueix en un curt període de temps, pot indicar que moltes posicions estan tancades o s’han vist obligades a liquidar. Si tant el volum de negociació com l’interès obert augmenten, indica que s’han obert moltes posicions.

Relació de préstecs de marge BTC

La ràtio de préstecs de marge BTC tendia a l’oposició del preu abans de dimecres, baixant de 9,5 a un 6,6, cosa que indica que els comerciants que van demanar prestat BTC van retornar les seves monedes gradualment després d’haver obtingut beneficis..

No obstant això, després de dimecres, la ràtio va tornar a pujar fins a superar els 9,0, cosa que també va demostrar que la confiança en el mercat de palanquejament directe continua sent forta.

Hora de recollida de dades: 16/10 4:00 am UTC a 23/10 4:00 am UTC

La ràtio de préstecs de marge són dades comercials al mercat puntual que mostren la proporció entre els usuaris que demanen prestats USDT versus els préstecs BTC en valor USDT durant un període de temps determinat.

Aquesta ràtio també ajuda els comerciants a examinar el sentiment del mercat. En general, els comerciants que presten USDT tenen com a objectiu comprar BTC, i els que prenen BTC tenen com a objectiu reduir-lo.

Quan la ràtio de préstec de marge és elevada, indica que el mercat és alcista. Quan és baix, indica que el mercat és baixista. Els valors extrems d’aquesta ràtio han indicat històricament inversions de tendència.

Informació del comerciant

Robbie, analista d’inversions d’OKEx

Després de sis dies consecutius de guanys, Bitcoin continua en una forta tendència alcista i hi ha una forta possibilitat que es torni a intentar superar els 13.000 dòlars després d’una certa consolidació..

Si Bitcoin pot superar el nivell de resistència clau de 13.000 dòlars, podem presenciar els comerciants que persegueixen la pujada de preus fins al màxim de 2019 de 14.000 dòlars de Bitcoin.

OKEx Insights presenta anàlisis de mercat, funcions en profunditat i notícies seleccionades de professionals de criptografia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map