Els futurs de Bitcoin reflecteixen la captació de beneficis després de 50.000 dòlars, ja que el mercat esdevé cautelarment optimista

Futures Friday és una revisió setmanal dels futurs trimestrals de Bitcoin a OKEx.

Bitcoin no ha caigut per sota dels 40.000 USDT des que van sortir les notícies sobre la compra de Tesla per valor de 1.500 milions de dòlars de Bitcoin. La setmana passada, el líder del mercat va fer una correcció de 4.000 USDT, o un 8%, el dilluns al matí, hora UTC, abans de marxar cap amunt, i va establir el màxim històric de 52.618 USDT el dimecres al vespre. Després va entrar en una fase de consolidació, que rondava els nivells de 52.000 USDT, segons el preu de l’índex OKEx BTC. 

El domini de Bitcoin va començar a disminuir després que dimecres, mentrestant, les fitxes natives d’intercanvi generalment augmentessin durant tres dies seguits. El mercat va veure jocs rotatius entre Bitcoin i intercanviaven fitxes natives, representades per OKB i OKT.

Les dades de futurs OKEx d’aquesta setmana mostren que la ràpida caiguda del dilluns va provocar capitulars, i els preus van tornar a pujar. No obstant això, després de fer nous màxims dimecres, la precaució va tornar al mercat, com es reflecteix en la caiguda de la ràtio llarg / curt i la prima trimestral de futurs. 

En el moment d’escriure aquest document, el contracte trimestral BTCUSD0326 – que caduca a finals de març – cotitza a nivells de 52.000 dòlars amb una prima de 2.700 dòlars, o 5,2%, sobre el preu de l’índex.. 

Futurs trimestrals OKEx BTC (BTCUSD0326), a partir de les 6:00 a.m. UTC del 22 de gener. Font: OKEx, TradingView

Lectures de dades de negociació OKEx

Visiteu la pàgina de dades de negociació OKEx per explorar més indicadors. 

Relació BTC llarg / curt

L’enfonsament del dilluns al matí va provocar que la proporció llarg / curt caigués ràpidament de l’1,6 a prop de l’1,2, amb molts operadors que van tancar posicions llargues al baixar. Aleshores, el preu es va incrementar fins a superar els 50.000 USDT in situ.

Curiosament, després que el preu es mantingués fermament per sobre de la marca de 50.000 USDT, la ràtio llarg / curt va caure ràpidament, cosa que indica que el mercat no esperava un augment important. Durant els darrers dos dies, la ràtio s’ha situat entre l’1,3 i l’1,5, sense una tendència clara.

Hora de recollida de dades: 2/12 6:00 am UTC a 2/19 6:00 am UTC


La relació llarg / curt compara el nombre total d’usuaris que obren posicions llargues amb els que obren posicions curtes. La proporció es compila a partir de tots els futurs i permutes perpetus, i el costat llarg / curt d’un usuari està determinat per la seva posició neta a BTC.

Al mercat de derivats, cada vegada que s’obre una posició llarga, s’equilibra amb una posició curta. El nombre total de posicions llargues ha de ser igual al nombre total de posicions curtes. Quan la proporció és baixa, indica que hi ha més gent que sosté pantalons curts.

Base BTC

Les primes dels futurs trimestrals han estat volàtils aquesta setmana. El descens de dilluns va fer caure la prima fins al 3,8% des del màxim del 5,8%. I la prima va tornar al 5,8% quan els preus van establir nous rècords el dimecres. Això reflecteix el comportament del mercat en termes de perseguir els alts i baixos.

Cal destacar que els nous màxims de dimecres van anar acompanyats de taxes de finançament extremadament altes en permutes perpetues (0,26% per a BTCUSD i 0,13% per a BTCUSDT). Després, el mercat va entrar en una fase de consolidació amb una caiguda de les taxes de finançament.

La prima trimestral actual de futurs del 4,8% i les taxes de finançament inferiors al 0,1% són saludables, i Bitcoin probablement tornarà a provar el màxim anterior en un futur proper.

Hora de recollida de dades: 2/12 6:00 am UTC a 2/19 6:00 am UTC

Aquest indicador mostra el preu trimestral de futurs, el preu de l’índex spot i també la diferència bàsica. La base d’un temps concret és igual al preu trimestral de futurs menys el preu de l’índex spot.

El preu dels futurs reflecteix les expectatives dels comerciants sobre el preu de Bitcoin. Quan la base és positiva, indica que el mercat és alcista. Quan la base és negativa, indica que el mercat és baixista.

La base dels futurs trimestrals pot indicar millor la tendència del mercat a llarg termini. Quan la base és elevada (positiva o negativa), significa que hi ha més marge per a l’arbitratge.

Interès obert i volum de negociació

L’interès obert va arribar dimecres a un màxim històric de 2.800 milions de dòlars, però es va reduir gradualment fins als nivells actuals al voltant dels 2.600 milions de dòlars. Les altes taxes de finançament van obligar alguns anys a tancar les seves posicions amb beneficis, però l’OI pot tornar a nivells sense precedents juntament amb el preu en un futur proper..

Hora de recollida de dades: 2/12 6:00 am UTC a 2/19 6:00 am UTC

L’interès obert és el nombre total de futurs / swaps pendents que no s’han tancat en un dia determinat.

El volum de negociació és el volum total de negociació de futurs i swaps perpetus durant un període de temps específic.

Si s’obren 2.000 contractes llargs i 2.000 contractes curts, l’interès obert serà de 2.000. Si el volum de negociació augmenta i l’interès obert disminueix en un curt període de temps, pot indicar que moltes posicions estan tancades o es veuen obligades a liquidar. Si tant el volum de negociació com l’interès obert augmenten, indica que s’han obert moltes posicions.

Relació de préstecs de marge BTC

La ràtio de préstecs de marge BTC va experimentar un ràpid descens després que Bitcoin superés la marca de 50.000 USDT, passant de 15,3 a 11,5. Això indica la presa de beneficis en el mercat de palanquejament puntual.

Hora de recollida de dades: 2/12 6:00 am UTC a 2/19 6:00 am UTC

La ràtio de préstecs de marge són dades comercials al mercat puntual que mostren la proporció entre els usuaris que demanen prestats USDT versus els préstecs BTC en valor USDT durant un període de temps determinat. 

Aquesta ràtio també ajuda els comerciants a examinar el sentiment del mercat. En general, els comerciants que presten USDT tenen com a objectiu comprar BTC, i els que prenen BTC tenen com a objectiu reduir-lo.

Quan la ràtio de préstecs de marge és elevada, indica que el mercat és alcista. Quan és baix, indica que el mercat és baixista. Els valors extrems d’aquesta ràtio han indicat històricament inversions de tendència.

Informació del comerciant

Robbie, analista d’inversions d’OKEx

El preu actual d’uns 52.000 USDT necessita més diners nous per augmentar el preu. Els participants del mercat també són conscients dels possibles riscos i han tret alguns beneficis del mercat en els darrers dies. Dit això, notícies com MicroStrategy que emeten un altre deute convertible de 900 milions de dòlars amb una opció addicional per 150 milions de dòlars per comprar més Bitcoin probablement continuï impulsant el mercat. Shorting Bitcoin continua sent una proposta arriscada.

OKEx Insights presenta anàlisis de mercat, funcions en profunditat i notícies seleccionades per professionals de criptografia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map