Els futurs de Bitcoin mostren un estat d’ànim prudent al mercat tot i que el suport de 10.000 dòlars demostra que és sòlid

Futures Friday és una revisió setmanal de futurs trimestrals de Bitcoin a OKEx

Des del divendres passat, Bitcoin (BTC) oscil·la entre els 9.800 i els 10.600 dòlars, segons el preu OKEx Quarterly Futures (BTCUSD0925). Tot i provar diverses vegades el nivell psicològic de 10.000 dòlars, la criptomoneda més gran continua mantenint-se a la flota, tot i que les accions han tingut un rendiment baix aquesta setmana.

La volatilitat realitzada se situava constantment al voltant del 2,5% aquesta setmana, per sota del valor mitjà del 3,1%. La volatilitat implícita, en canvi, va millorar un 0,3%, però sembla que els preus s’han estancat per ara.

Si mirem les dades comercials d’OKEx, la ràtio llarg / curt ha augmentat en diverses formacions de preus baixos. No obstant això, després que el preu s’estabilitzés al voltant de 10.200 dòlars aquesta vegada, la ràtio va disminuir gradualment, cosa que indica que els comerciants confien menys en els nous augments de preus. A més, la disminució contínua de la ràtio de préstecs de marge indica que hi ha menys persones al mercat que estiguin disposades a pagar interessos pels préstecs de Bitcoin en aquests dies. L’interès obert es manté a un nivell inferior en comparació amb el mes passat i la prima trimestral negativa de futurs mostra un sentiment generalista baixista.

OKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD0925) a partir de les 6:00 UTC del 11 de setembre. Font: OKEx, TradingView

Lectures de dades de negociació OKEx

Visiteu la pàgina de dades de negociació OKEx per explorar més indicadors

Relació BTC llarg / curt

En aquesta tendència lateral, la relació llarga / curta és relativament volàtil, i oscil·la entre 1,05 i 1,45. Aquesta ràtio va arribar al seu màxim dilluns i després va començar una disminució gradual fins al seu valor actual, prop de l’1,1. Tot i que BTC va repuntar la segona meitat de la setmana i va superar els 10.000 dòlars, els comerciants al detall no van quedar impressionats pel rebot i molts d’ells van quedar curts.

També és interessant assenyalar que la relació llarg / curt va millorar significativament quan els preus van provar el suport clau a 9.800 dòlars diverses vegades, cosa que indica que els comerciants minoristes van percebre el suport com més sòlid i estaven disposats a obrir llargs a preus més baixos.

En general, el descens gradual de la ràtio llarg / curt indica que la confiança del mercat segueix sent baixa.

Hora de recollida de dades: 9/4 4:00 am UTC a 9/11 4:00 am UTC

La relació llarg / curt compara el nombre total d’usuaris que obren posicions llargues amb els que obren posicions curtes. La proporció es compila a partir de tots els futurs i permutes perpetus, i el costat llarg / curt d’un usuari està determinat per la seva posició neta a BTC.


Al mercat de derivats, cada vegada que s’obre una posició llarga, aquesta s’equilibra amb una posició curta. El nombre total de posicions llargues ha de ser igual al nombre total de posicions curtes. Quan la proporció és baixa, indica que hi ha més gent que sosté pantalons curts.

Base BTC

La darrera setmana, vam veure com la base BTC entre futurs trimestrals i preus al comptat caia en territori negatiu per primera vegada des de mitjans de maig. Aquesta tendència ha persistit, amb el contracte trimestral que va caure a un 0,16% negatiu dijous.

Els futurs trimestrals actuals caducaran a finals de setembre i la decadència temporal pot ser un dels motius de la prima en declivi, però es pot atribuir més al fet que els participants del mercat no són positius sobre la tendència a mig termini.

Hora de recollida de dades: 9/4 4:00 am UTC a 9/11 4:00 am UTC

Aquest indicador mostra el preu trimestral de futurs, el preu de l’índex spot i també la diferència bàsica. La base d’un temps concret és igual al preu trimestral de futurs menys el preu de l’índex spot.

El preu dels futurs reflecteix les expectatives dels comerciants sobre el preu de Bitcoin. Quan la base és positiva, indica que el mercat és alcista. Quan la base és negativa, indica que el mercat és baixista.

La base dels futurs trimestrals pot indicar millor la tendència del mercat a llarg termini. Quan la base és alta (positiva o negativa), significa que hi ha més marge per a l’arbitratge.

Interès obert i volum de negociació

L’interès obert no ha canviat gaire després d’un ràpid descens a prop de 840 milions de dòlars divendres passat. OI va baixar el seu nivell més baix de la setmana, a 802 milions de dòlars, el dimarts, però des de llavors ha recuperat els seus actuals 835 milions de dòlars. A causa del menor canvi d’OI, no hi ha indicis de la propera gran jugada i, si l’OI continua en aquest patró oscil·lant, és probable que els preus es mantinguin de costat..

Hora de recollida de dades: 9/4 4:00 am UTC a 9/11 4:00 am UTC

L’interès obert és el nombre total de futurs / swaps pendents que no s’han tancat en un dia determinat.

El volum de negociació és el volum total de negociació de futurs i swaps perpetus durant un període de temps específic.

Si s’obren 2.000 contractes llargs i 2.000 contractes curts, l’interès obert serà de 2.000. Si el volum de negociació augmenta i l’interès obert disminueix en un curt període de temps, pot indicar que moltes posicions estan tancades o s’han vist obligades a liquidar. Si tant el volum de negociació com l’interès obert augmenten, indica que s’han obert moltes posicions.

Relació de préstecs de marge BTC

A diferència del ràpid canvi de la ràtio llarga / curta, la ràtio de préstec per marge ha caigut fins a baixar des de l’11 fins al 5,5. Això també significa que hi ha menys operadors disposats a pagar interessos per demanar prestat Bitcoin.

Hora de recollida de dades: 9/4 4:00 am UTC a 9/11 4:00 am UTC

La ràtio de préstecs de marge són dades comercials al mercat puntual que mostren la proporció entre els usuaris que demanen prestats USDT versus els préstecs BTC en valor USDT durant un període de temps determinat.

Aquesta ràtio també ajuda els comerciants a examinar el sentiment del mercat. En general, els comerciants que presten USDT tenen com a objectiu comprar BTC, i els que prenen BTC tenen com a objectiu reduir-lo.

Quan la ràtio de préstec de marge és elevada, indica que el mercat és alcista. Quan és baix, indica que el mercat és baixista. Els valors extrems d’aquesta ràtio han indicat històricament inversions de tendència.

Informació del comerciant

Robbie, analista d’inversions d’OKEx

Tot i que el preu de Bitcoin es va allunyar gradualment dels 10.000 dòlars a la segona meitat de la setmana, el volum realment no va augmentar i el rebot va ser massa feble. 

El llindar a mig termini és de 10.700 dòlars, si el preu pot superar aquest nivell, és possible que vegem un nou augment de la confiança del mercat. Ara com ara, però, és probable que el preu torni a provar el suport a 9.800 dòlars i queda per veure si aquest nivell es pot mantenir molt més temps.

El sentiment del mercat que mostren les dades comercials d’OKEx tampoc és molt positiu: la ràtio llarg / curt no va seguir el repunt del preu de la BTC i la ràtio de préstecs de marge s’ha reduït.

No sou un comerciant OKEx? Obteniu informació sobre com començar a negociar!

OKEx Insights presenta anàlisis de mercat, funcions en profunditat i notícies seleccionades de professionals de criptografia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map