El segon atac vampir de SushiSwap està provant els mecanismes de governança de la comunitat d’Uniswap

La pressió és sobre Uniswap i la seva governança comunitària a mesura que els productors de rendiments passen a la competència – Actualització del mercat criptogràfic

Ahir va acabar la mineria de liquiditat a Uniswap. El valor total bloquejat en el principal intercanvi descentralitzat va arribar al màxim a 3.068 milions de dòlars el 14 de novembre i es va reduir a 2.718 milions al final de la distribució de recompenses mineres. Després, va caure gairebé a la meitat, fins a 1.452 milions de dòlars, el 18 de novembre per any dades de DeFi Pulse

A mesura que s’incrementen els incentius a Uniswap, els agricultors de rendiment busquen llocs més productius per proporcionar liquiditat. El principal competidor SushiSwap ha estat el principal beneficiari, amb la seva TVL que va passar de 24 milions de dòlars el 8 de novembre als 1.027 milions actuals. Altres intercanvis descentralitzats han experimentat un ràpid creixement de TVL, com ara Curve i Balancer.

El TVL a Uniswap va caure en picat a mesura que va augmentar a SushiSwap. Font: Pols DeFi

Atès que la mineria de liquiditat d’Uniswap tenia un calendari clar per al seu cessament, això va permetre que el seu principal competidor estigués ben preparat per atraure liquiditat. SushiSwap va iniciar ahir els mateixos grups que Uniswap, amb recompenses augmentades ahir, inclosos ETH / USDT, ETH / USDC, ETH / DAI i ETH / WBTC. També proporciona un fitxer "Migrar" interfície per facilitar la transferència d’un sol clic de liquiditat des d’Uniswap, cosa que molts professionals de la indústria estan cridant a un segon atac de vampirs.

Anteriorment, SushiSwap va provocar un gran enrenou al proporcionar 10x recompenses SUSHI per la seva extracció de liquiditat i va acabar tenint 1,43 mil milions de dòlars en liquiditat en el seu moment més àlgid el 12 de setembre. No obstant això, el llançament d’Uniswap del seu testimoni UNI el 16 de setembre va canviar les taules i va provocar que TVL de SushiSwap disminuís ràpidament.

SushiSwap va decidir llavors limitar el seu subministrament de fitxes natives a 250 milions de fitxes i reduir les emissions diàries, cosa que va provocar que alguns agricultors optessin per la disminució dels rendiments. També va establir un període de bloqueig de sis mesos per a dos terços de les recompenses mineres en un esforç per reduir la pressió de venda a curt termini. A més, SushiSwap va implementar el model de negoci objectiu d’Uniswap, és a dir, la distribució d’una sisena part de les comissions dels compradors (o 0,05% del volum total de negociació) a les entitats de xSUSHI. Aquestes mesures van conduir a renovar les expectatives del mercat pel preu de SUSHI abans que finalitzessin els incentius d’Uniswap. Després d’una llarga recessió, el preu de SUSHI va augmentar més del 90% al novembre.

El preu de SUSHI va baixar després d’una llarga recessió. Font: TradingView

Tot i que la liquiditat ha canviat a SushiSwap, Uniswap continua sent molt més gran en termes de volum real de negociació. El final de la mineria de liquiditat d’aquesta última pot no necessàriament posar en perill la seva posició com a principal canvi descentralitzat. Segons el lloc web Comissions de criptografia, Les tarifes mitjanes actuals de set dies de SushiSwap ascendeixen a 125.876 dòlars, la qual cosa suposa només el 16% de les de Uniswap. Més important encara, el nombre d’usuaris varia molt. Hi havia més de 25.000 usuaris a Uniswap en les darreres 24 hores, mentre que SushiSwap només en va atreure 607. 

La importància del sistema d’incentius per als intercanvis descentralitzats es pot observar clarament en els darrers dos mesos, però el comportament dels usuaris actuals és la barrera més gran que enfronta SushiSwap: el primer nom que ve a la ment quan la majoria d’usuaris intercanvien tokens en un DEX encara és Uniswap.

Uniswap continua sent l’intercanvi descentralitzat més popular. Font: DeBank

Tanmateix, Uniswap pot haver de prendre mesures immediates per mantenir el seu avantatge, principalment quan es tracta dels desafiaments de la governança comunitària. La comunitat d’Uniswap és discutint un pla d’incentius per continuar amb recompenses UNI a una taxa reduïda de 5 milions de tokens mensuals UNI per a proveïdors de liquiditat, que és el 50% de la seva fase de gènesi. 

Potser el problema més important és que Uniswap estableixi requisits per presentar una proposta i un quòrum massa elevats. Actualment requereix 10 milions d’UNI per presentar una proposta i 40 milions d’UNI per aprovar-la amb èxit en els propers set dies. Les dues propostes anteriors no es van aprovar. 

La segona qüestió és la inconsistència d’interessos entre els titulars de fitxes. No hi ha cap raó òbvia per votar per reprendre la mineria de liquiditat com a titular al detall, ja que noves emissions podrien fer baixar el preu de la UNI. Els equips i els primers inversors, però, poden estar més disposats a fer-ho. 

El tercer número implica temps. El pla requereix un procés i una votació complexos i pot arribar fins al 4 de desembre abans de llançar oficialment una nova ronda de mineria de liquiditat. Actualment, els evidents problemes de velocitat i mobilitat estan obstruint Uniswap i queda per veure si això dificultarà o no el seu creixement davant la competència..

El calendari i el procés de govern proposats per Uniswap poden trigar setmanes. Font: gov.uniswap.org

Tot i que la governança comunitària sovint es considera ideal per a projectes de criptografia, encara es troba en les seves primeres etapes. OKEx Insights continuarà seguint la batalla entre Uniswap i SushiSwap en les properes setmanes.

OKEx Insights presenta anàlisis de mercat, característiques detallades, investigacions originals & notícies de professionals de criptografia. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner