El rebot de BTC no impressiona, però alguns altcoins seleccionats obtenen guanys notables

Market Watch Weekly és una revisió dels mercats i desenvolupaments criptogràfics cada setmana.

Durant la setmana passada, Bitcoin ha experimentat rendibilitats positives en cinc dies de negociació, mentre que el preu va augmentar dels nivells de 33.000 USDT a un màxim de 40.950 USDT abans de retrocedir al voltant dels 38.000 USDT el diumenge, segons el preu spot OKEx. El líder del mercat va obtenir un retorn setmanal del 19%, però no va poder mantenir-se per sobre del nivell de 40.000 USDT.

Preu spot OKEx BTC, a partir de les 12:00 del matí UTC del 8 de febrer. Font: OKEx, TradingView

Tot i que els participants del mercat van donar la benvinguda a la concentració de la setmana passada, la sensació d’anar molt de temps no va ser destacada. A l’últim article de Futures Friday, vam veure que la ràtio llarga / curta rondava l’1,2 i les taxes de finançament per a permutes perpetues no s’escalfaven.

Al mercat d’opcions, les distorsions d’un mes i tres mesos gairebé mai no van creuar la marca del 0% a l’eix y la setmana passada, tot i funcionar cap amunt, cosa que significa que les opcions tenen preus en pessimisme i que els comerciants podrien comprar posicions per cobrir riscos negatius. Tanmateix, el prudent sentiment actual del mercat es pot revertir si Bitcoin es manté ferm per sobre dels 40.000 USDT.

La volatilitat implícita d’un mes i tres mesos de BTC. Font: OKEx

DOGE i ADA criden l’atenció

Ether (ETH) va superar a Bitcoin la setmana passada, ja que el protocol de contracte intel·ligent va començar el seu pas ascendent de 1.300 USDT, trencant els màxims anteriors per establir un nou màxim històric de 1.762 USDT el divendres, segons el preu spot OKTH ETH. Tot i això, incapaç de mantenir el moviment ràpid, ETH es va retirar gairebé un 15% i va tancar la setmana amb un retorn del 10%.

Entre les principals monedes altes, Dogecoin (DOGE) i Cardano (ADA) van ser els moments destacats de la setmana. Gràcies als repetits tuits d’Elon Musk que promocionaven DOGE, que ha provocat la compra massiva per part d’inversors minoristes, el seu preu s’ha duplicat en una setmana. A partir del preu de tancament de diumenge, DOGE ha superat Litecoin (LTC) pel setè lloc en termes de capitalització borsària.

ADA també va registrar importants guanys, superant per sobre dels 0,7 USDT en un moment determinat i va acabar amb un retorn setmanal del 96%. L’última vegada que ADA va ser tan car va ser durant el mercat alcista al gener del 2018. És probable que la raó d’aquest augment sigui el desplegament reeixit de l’actualització de Mary al testnet públic, que aproparà Cardano a convertir-se en una plataforma de contractes intel·ligents amb múltiples actius. Ara, ADA ocupa el tercer lloc en termes de capitalització de mercat si excloem l’USDT.

Altres monedes principals amb guanys setmanals superiors al 20% inclouen Polkadot (DOT) i Stellar’s Lumen (XLM). XRP, en canvi, va ser l’únic altcoin important amb un retorn setmanal negatiu, un 12% menys.

Devolucions setmanals de les principals monedes d’alta moneda, de l’1/1 al 2/7. Font: TradingView


DeFi es retroba després de la pujada brusca

El valor total bloquejat als protocols DeFi ha experimentat un augment extremadament ràpid en els darrers set dies, i el motiu principal és la pujada del preu dels tokens DeFi. TVL va saltar a gairebé 50.000 milions de dòlars divendres abans de retirar-se als seus actuals 48.500 milions de dòlars, segons les dades de DeBank.

Els tres noms actuals actuals en termes de TVL són Maker de protocol de préstec (MKR), protocol de préstec AAVE (V1 + V2) i el token vinculat BTC WBTC.

Valor total bloquejat a DeFi. Font: DeBank

Mirant els rendiments, les principals fitxes DeFi estaven totes actives. És interessant notar que abans del cap de setmana passat, el sector DeFi era molt buscat pel mercat i va augmentar enormement. Però dissabte, quan Bitcoin va provar 40.000 USDT, el sector va experimentar un enorme retrocés a causa de la presa de beneficis, mentre que el domini de Bitcoin va repuntar.

AAVE va sortir de 300 USDT, va superar ràpidament els 500 USDT i va assolir un nou màxim històric de 542 USDT a OKEx. Tot i així, va experimentar un 28% de retrocés, trobant suport prop de 400 USDT abans de tancar la setmana a 472 USDT i obtenir un retorn setmanal del 61%. A més, UMA, que no figura al gràfic següent, va assolir un enorme retorn del 163% durant la setmana, augmentant gairebé el 300% en un punt del centre. D’altra banda, Yearn Finance (YFI), amb un rendiment feble, va patir un exploit amb 11 milions de dòlars drenats.

Devolucions setmanals de les principals fitxes DeFi, del 2/1 al 2/7. Font: TradingView

Les institucions no van poder perseguir la concentració

CME va actualitzar els seus futurs Bitcoin (a partir del 2 de febrer) dades de posició el 6 de febrer. En aquest període d’informes, Bitcoin va experimentar el "Ral·li d’Elon" i va augmentar prop de 4.000 dòlars.

No obstant això, durant aquest temps, l’interès obert va caure més de 10.787 a 9.469, el nivell més baix en 15 setmanes. Això demostra que el repunt de preus a curt termini no va revertir el sentiment baixista del mercat.

El més notable és que els comptes de gestors d’actius van canviar les seves posicions llargues a 308, mentre que les posicions curtes van continuar creixent significativament, passant de 225 a 357, un nou màxim de 24 setmanes. Per primera vegada en cinc mesos, les posicions curtes van superar les posicions llargues, mostrant que els gestors d’actius segueixen sent pessimistes malgrat que el preu ha repuntat.

Dades de futurs CME Bitcoin: nombre de comptes de gestors d’actius llargs i curts. Font: Quanl

Els comptes de fons apalancats també van veure com les seves llargues posicions baixaven encara més de 3.605 a 3.031, establint un mínim de 17 setmanes. Mentre que les posicions curtes es van reduir de 7.991 a 7.224. Els fons apalancats van reduir les seves posicions en ambdues direccions per tercera setmana consecutiva i la reducció de les posicions llargues va ser més substancial que en les posicions curtes, mostrant la seva actitud baixista..

Dades de futurs CME Bitcoin: nombre de comptes de fons apalancats llargs vs. Font: Quanl

En general, els inversors institucionals han expressat de manera coherent la manca de confiança en el mercat, cosa que ha generat una desviació entre el seu sentiment baixista i el rendiment rebot dels preus de Bitcoin..

Mirant cap endavant aquesta setmana

A l’espai criptogràfic, l’esdeveniment més important és el llançament dels futurs ETH de Chicago Mercantile Exchange avui. Fa tres anys, CME va llançar futurs BTC, que van coincidir amb la part alta del darrer mercat alcista. És clar que el mercat és molt diferent ara que fa tres anys, i CME s’ha convertit en una sortida important per als inversors institucionals per mantenir l’exposició al mercat de criptomonedes. La llista CME pot impulsar encara més l’adopció d’Ether entre les institucions, però encara queda per veure el seu impacte a curt termini en el mercat.

No sou un comerciant OKEx? Obteniu informació sobre com començar a negociar!

OKEx Insights presenta anàlisis de mercat, característiques detallades, investigacions originals & notícies de professionals de criptografia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map