El preu de Bitcoin mostra signes de vida a mesura que l’interès obert dels futurs arriba a 1 mil milions de dòlars: divendres a futur

Futures Friday és una revisió setmanal de futurs trimestrals de Bitcoin a OKEx

Després de negociar lateralment durant més d’un mes, Bitcoin (BTC) va decidir finalment ascendir aquesta setmana i va tocar nivells de mitjans de juny de 9.600 dòlars abans de baixar lleugerament per provar el suport de 9.500 dòlars, segons el preu OKEx Quarterly Future (BTCUSD0925).

A nivell macro, la recent correlació entre Bitcoin i or es manté forta i el mercat ha començat a discutir si aquesta correlació intermitent pot augmentar el preu de Bitcoin per assolir nous màxims. Al mateix temps, ha disminuït la correlació de divises digitals amb el mercat borsari, on durant la forta correcció de dijous de les accions nord-americanes, el preu de futurs trimestral de Bitcoin es va mantenir per sobre dels 9.600 dòlars..

Si mirem les dades comercials d’OKEx, Bitcoin va completar un trencament de patrons triangulars a principis de la setmana i continua augmentant. Juntament amb el preu, els interessos oberts van augmentar ràpidament, passant dels 800 milions de dilluns de divendres passats a 994 milions de dòlars..

Tanmateix, la diferència de la tendència dels preus és la ràtio llarg / curt, que va disminuir a 0,9 des de l’1,0, a mesura que el preu ha anat augmentant. Però si aquest indicador continua caient, pot suggerir que hi ha massa inversors minoristes en falta. Mentrestant, la prima trimestral de futurs ha augmentat, cosa que demostra que el sentiment actual del mercat continua sent cap als borsistes.

OKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD0925) gràfic de 4 hores. Font: OKEx

Lectures de dades de negociació OKEx

Visiteu la pàgina de dades de negociació OKEx per explorar més indicadors

Relació BTC llarg / curt

Abans de dimarts, la ràtio llarga / curta continuava per damunt de l’1,0, ja que el preu es mantenia en un rang ajustat. El preu de Bitcoin va augmentar de 9.300 dòlars a més de 9.500 dòlars dimarts, mentre que la proporció llarga / curta va caure a 0,93. I després que el preu pujés per sobre dels 9.600 dòlars el dijous, la ràtio llarg / curt es va reduir fins al nivell actual de 0,90.  

Si mirem les dades històriques, la ràtio baixa / curta baixa actual indica que molts inversors minoristes estan en posicions curtes, però encara es troba en el rang normal. Per avançar, hem de seguir veient la relació llarg / curt. Les dades anteriors mostren que la ràtio que cauria a prop del 0,8 podria ser el punt d’inversió, on massa participants del mercat entren en posicions curtes i els preus tendeixen a seguir augmentant.

Hora de recollida de dades: 17/07 4:00 am UTC a 24/7 4:00 am UTC

La relació llarg / curt compara el nombre total d’usuaris que obren posicions llargues amb els que obren posicions curtes. La proporció es compila a partir de tots els futurs i permutes perpetus, i el costat llarg / curt d’un usuari està determinat per la seva posició neta a BTC.


Al mercat de derivats, cada vegada que s’obre una posició llarga, aquesta s’equilibra amb una posició curta. El nombre total de posicions llargues ha de ser igual al nombre total de posicions curtes. Quan la proporció és baixa, indica que hi ha més gent que sosté pantalons curts.

Base BTC

La prima d’OkEx BTC Quarterly Future ha augmentat de 100 dòlars el divendres passat a 150 dòlars (aproximadament l’1,58%), cosa que indica que els participants del mercat tenen més confiança en el preu futur de Bitcoin. Però, al mateix temps, l’augment de la prima trimestral atrau els arbitratges cap a posicions curtes. En general, el nivell actual de la prima és saludable i reflecteix el sentiment alcista del mercat.

Hora de recollida de dades: 17/07 4:00 am UTC a 24/7 4:00 am UTC

Aquest indicador mostra el preu trimestral de futurs, el preu de l’índex spot i també la diferència bàsica. La base d’un temps concret és igual al preu trimestral de futurs menys el preu de l’índex spot.

El preu dels futurs reflecteix les expectatives dels comerciants sobre el preu de Bitcoin. Quan la base és positiva, indica que el mercat és alcista. Quan la base és negativa, indica que el mercat és baixista.

La base dels futurs trimestrals pot indicar millor la tendència del mercat a llarg termini. Quan la base és alta (positiva o negativa), significa que hi ha més marge per a l’arbitratge.

Interès obert i volum de negociació

Els interessos oberts van augmentar molt ràpidament durant la setmana, passant dels 800 milions de divendres del passat divendres a 994 milions de dòlars i es van mantenir per sobre dels 980 milions en el moment de la redacció. Si l’OI puja fins als 1.000 milions de dòlars, el mercat esperarà moviments importants. Tot i que les dades històriques indiquen que la tendència alcista pot acabar amb un fort descens un cop l’OI assoleixi els 1.000 milions de dòlars, és possible que no passi cada vegada i els preus puguin perdurar en nivells superiors durant més temps.

Hora de recollida de dades: 17/07 4:00 am UTC a 24/7 4:00 am UTC

L’interès obert és el nombre total de futurs / swaps pendents que no s’han tancat en un dia determinat.

El volum de negociació és el volum total de negociació de futurs i swaps perpetus durant un període de temps específic.

Si s’obren 2.000 contractes llargs i 2.000 contractes curts, l’interès obert serà de 2.000. Si el volum de negociació augmenta i l’interès obert disminueix en un curt període de temps, pot indicar que moltes posicions estan tancades o s’han vist obligades a liquidar. Si tant el volum de negociació com l’interès obert augmenten, indica que s’han obert moltes posicions.

Relació de préstecs de marge BTC

La ràtio de préstecs de marge va augmentar durant el camí aquesta setmana i va pujar ràpidament a 7,4, passant de 3,5. Això demostra que, al mercat de palanquejament puntual, els participants carreguen les maletes i aposten per un major creixement dels preus. En contrast amb el màxim de mitjans de febrer de 33,0, la ràtio actual de préstecs de marge continua en un rang normal.

Hora de recollida de dades: 17/07 4:00 am UTC a 24/7 4:00 am UTC

La ràtio de préstecs de marge són dades comercials al mercat puntual que mostren la proporció entre els usuaris que demanen prestats USDT versus els préstecs BTC en valor USDT durant un període de temps determinat.

Aquesta ràtio també ajuda els comerciants a examinar el sentiment del mercat. En general, els comerciants que presten USDT tenen com a objectiu comprar BTC, i els que prenen BTC tenen com a objectiu reduir-lo.

Quan la ràtio de préstec de marge és elevada, indica que el mercat és alcista. Quan és baix, indica que el mercat és baixista. Els valors extrems d’aquesta ràtio han indicat històricament inversions de tendència.

Informació del comerciant

Robbie, analista d’inversions d’OKEx

El preu de Bitcoin ha assolit la resistència al voltant dels 9.800 dòlars nord-americans després d’una sèrie de guanys dels darrers dies, i actualment s’està executant una correcció a curt termini. Tres dies consecutius de guanys han generat entusiasme al mercat, però és evident que la força d’aquest ral·li s’està desaccelerant gradualment a curt termini.

Tot i això, tenint en compte el nivell actual de retrocés i el volum de negociació, la potència de venda activa no és massa forta i un incompliment del nivell de 9.800 dòlars pot provocar una prova de 10.500 dòlars a mig termini.

OKEx Insights presenta anàlisis de mercat, funcions en profunditat i notícies seleccionades de professionals de criptografia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map