El preu BTC fa nous màxims després dels retrocessos d’aquesta setmana que obliguen el mercat a desapalancar-se

Futures Friday és una revisió setmanal de futurs trimestrals de Bitcoin a OKEx 

Imatge de divendres de futur

Bitcoin ha fet una inversió en forma de V avui i està assolint nous màxims superiors als 41.000 dòlars, segons el preu de l’índex OKEx BTC. Abans d’aquest moviment, la criptomoneda líder es trobava amb una forta pressió de venda i va caure fins a un mínim de 36.638 dòlars el dijous 7 de gener. Aquesta ràpida correcció va liquidar un total de posicions de 1.400 milions de dòlars en les borses de derivats en les darreres 24 hores, segons Dades de Bybt. Aquesta és la segona gran correcció després de l’enorme retirada de 7.000 dòlars del dilluns 3 de gener, que va liquidar 2.000 milions de dòlars en un sol dia.

Durant l’última setmana, vam veure comerciants minoristes que s’afanyaven a agafar la pujada de preus i es barregaven per sortir durant les baixades. Aquest comportament, juntament amb l’ús d’un alt apalancament, és per això que les correccions durant els mercats borsaris solen ser més ferotges. Dit això, els retrocessos forts i el desapalancament forçat permeten que el mercat pugi d’una manera més sostenible per al creixement a llarg termini.

Les dades d’OKEx mostren que el sentiment de mercat recentment sobrecalentat s’ha refredat una mica després dels dos retrocessos més importants. Particularment, la ràtio de préstecs de marge BTC va caure significativament, mentre que les taxes de finançament dels swaps perpetus BTC també tornen a situar-se en el rang normal. D’altra banda, el continu moviment ascendent d’interès obert indica que l’entusiasme del mercat no ha disminuït.

En el moment d’escriure aquest document, el contracte trimestral BTCUSD0326 – que caduca a finals de març – cotitza a una prima de 2.140 dòlars o un 5,15% sobre el preu de l’índex.. 

OKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD0326), a partir de les 11:00 del matí UTC del 8 de gener. Font: OKEx, TradingView

Lectures de dades de negociació OKEx

Visiteu la pàgina de dades de negociació OKEx per explorar més indicadors. 

Relació BTC llarg / curt

Entre el cap de setmana anterior i el dilluns, a mesura que els preus van pujar ràpidament, vam veure un augment extrem del palanquejament. La ràtio llarga / curta BTC va pujar ràpidament de 0,92 a 1,55 abans de la primera caiguda de 7.000 dòlars el 4 de gener. Després d’això, la ràtio va baixar a 1,06 i va tornar a pujar a 1,42 abans del segon retrocés el dijous 7 de gener..

En ambdós casos, podem veure clarament que els comerciants minoristes perseguien les pujades de preus, com ho demostren les ràtios llarg / curt. Actualment, la ràtio se situa al voltant de l’1,25, que és relativament moderada i permet marge de creixement.

Hora de recollida de dades: 1/1 6:00 am UTC a 1/8 6:00 am UTC

La relació llarg / curt compara el nombre total d’usuaris que obren posicions llargues amb els que obren posicions curtes. La proporció es compila a partir de tots els futurs i permutes perpetus, i el costat llarg / curt d’un usuari està determinat per la seva posició neta a BTC.

Al mercat de derivats, cada vegada que s’obre una posició llarga, aquesta s’equilibra amb una posició curta. El nombre total de posicions llargues ha de ser igual al nombre total de posicions curtes. Quan la proporció és baixa, indica que hi ha més gent que sosté pantalons curts.


Base BTC

La prima dels contractes trimestrals va ascendir per primera vegada d’un mínim del cap de setmana del 3,5% a un màxim del 5,8% el dilluns. Després es va estabilitzar al voltant del 4,5% abans de disparar en les últimes dues hores. Els tipus de finançament dels swaps perpetus de BTC han tornat a la normalitat avui, cosa que normalment indica que el mercat està preparat perquè el preu triï una direcció.

Hora de recollida de dades: 1/1 6:00 am UTC a 1/8 6:00 am UTC

Aquest indicador mostra el preu trimestral de futurs, el preu de l’índex spot i també la diferència bàsica. La base d’un temps concret és igual al preu trimestral de futurs menys el preu de l’índex spot.

El preu dels futurs reflecteix les expectatives dels comerciants sobre el preu de Bitcoin. Quan la base és positiva, indica que el mercat és alcista. Quan la base és negativa, indica que el mercat és baixista.

La base dels futurs trimestrals pot indicar millor la tendència del mercat a llarg termini. Quan la base és alta (positiva o negativa), significa que hi ha més marge per a l’arbitratge.

Interès obert i volum de negociació

Malgrat les enormes liquidacions dels dos recents retrocessos, l’interès obert encara s’està apreciant constantment, passant dels 1.641 milions de dòlars del divendres passat als 1.888 milions actuals. L’augment del preu de Bitcoin ha inspirat clarament l’entusiasme del mercat i l’entrada constant de nous diners ha alimentat el moviment ascendent d’OI. No obstant això, un major interès obert també significa una major volatilitat.

Hora de recollida de dades: 1/1 6:00 am UTC a 1/8 6:00 am UTC

L’interès obert és el nombre total de futurs / swaps pendents que no s’han tancat en un dia determinat.

El volum de negociació és el volum total de negociació de futurs i swaps perpetus durant un període de temps específic.

Si s’obren 2.000 contractes llargs i 2.000 contractes curts, l’interès obert serà de 2.000. Si el volum de negociació augmenta i l’interès obert disminueix en un curt període de temps, pot indicar que moltes posicions estan tancades o s’han vist obligades a liquidar. Si tant el volum de negociació com l’interès obert augmenten, indica que s’han obert moltes posicions.

Relació de préstecs de marge BTC

La tendència de la ràtio de préstecs de marge BTC aquesta setmana és molt interessant. La ràtio s’havia elevat ràpidament fins a un valor extremadament alt de 25, després de la qual cosa el mercat va oferir dilluns una dura lliçó als comerciants amb un apalancament excessiu, com s’ha esmentat anteriorment. Després, amb un altre retrocés el dijous, el mercat va obligar els comerciants a reduir el seu apalancament i vam veure com la ràtio caia de 21 al seu nivell actual al voltant de 15.

Aquest desapalancament forçat és saludable durant les concentracions alcistes, ja que permet una pujada de preus més sostenible en lloc de pujades alimentades per l’especulació que desapareixen ràpidament..

Hora de recollida de dades: 1/1 6:00 am UTC a 1/8 6:00 am UTC

La ràtio de préstecs de marge són dades comercials al mercat puntual que mostren la proporció entre els usuaris que demanen prestats USDT versus els préstecs BTC en valor USDT durant un període de temps determinat. 

Aquesta ràtio també ajuda els comerciants a examinar el sentiment del mercat. En general, els comerciants que presten USDT tenen com a objectiu comprar BTC, i els que prenen BTC tenen com a objectiu reduir-lo.

Quan la ràtio de préstec de marge és elevada, indica que el mercat és alcista. Quan és baix, indica que el mercat és baixista. Els valors extrems d’aquesta ràtio han indicat històricament inversions de tendència.

Informació del comerciant

Robbie, analista d’inversions d’OKEx

El recent augment de la volatilitat de Bitcoin ha fet que sigui molt difícil el comerç i sembla que reduir el palanquejament i seguir la tendència alcista és actualment l’estratègia més prudent. Tot i que la sostenibilitat d’execucions parabòliques com aquesta segueix sent qüestionable, tot intent de reduir un topall percebut continua sent altament arriscat.

Mentrestant, per posar les coses en perspectiva, Bitcoin ha augmentat més d’un 30% des de principis d’aquest any i ha continuat establint nous registres cada setmana. Si aquesta tendència actual continua, aviat podrem veure una prova de 50.000 dòlars, encara que no sense uns forts retrocessos.

OKEx Insights presenta anàlisis de mercat, funcions en profunditat i notícies seleccionades de professionals de criptografia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map