El mercat de futurs de Bitcoin està lluny de sobreescalfar-se ja que les proves de preu són 9.600 dòlars: divendres de futurs

Futures Friday és una revisió setmanal de futurs trimestrals de Bitcoin a OKEx.

Bitcoin El preu (BTC) va formar un patró de ruptura de doble fons durant els darrers set dies, augmentant més d’un 10 per cent des del seu mínim setmanal de 8.590 dòlars per operar al voltant de 9.600 dòlars a la premsa, segons OKEx Quarterly FutureBTCUSD0626).

El esclat va passar dimecres al matí UTC, quan BTC va trencar l’escot del doble fons al voltant dels 9.000 dòlars abans d’anar una mica cap als costats i tornar a pujar Dijous. Mirant a Dades de negociació OKEx, podem veure que la ràtio llarga / curta BTC es va recuperar de 0,85 a superior a 1,0 després de la concentració de dimecres i la base BTC va tornar al territori positiu. Atès que avui és el dia de caducitat dels futurs de maig, s’espera una major volatilitat aquest cap de setmana.

OKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD0626) Gràfic 1D. Font: OKEx

Lectures de dades de negociació OKEx

Visita Pàgina de dades de negociació OKEx per explorar més indicadors.

Relació BTC llarga / curta

Durant la setmana passada, la proporció BTC llarg / curt va ser inferior a 1,0 durant els tres primers dies abans de començar a augmentar. Des de dimecres, la ràtio s’ha mantingut per sobre de l’1,0, la qual cosa s’ajusta als moviments de preus. Actualment, la ràtio se situa al voltant de l’1,1, cosa que indica que molts comerciants minoristes continuen aguantant els pantalons curts malgrat que el preu s’ha apreciat en 1.000 dòlars els dos darrers dies.

Hora de recollida de dades: 22/05 0:00 a.m. a 29/05 06:00 (UTC)

La relació llarga / curta mostra la proporció del nombre total d’usuaris que obren posicions llargues en comparació amb l’obertura de posicions curtes. La ràtio es compila a partir de tots els futurs i permutes perpetus. El costat llarg / curt d’un usuari està determinat per la seva posició neta a BTC.

Al mercat de derivats, sempre que hi hagi una posició llarga oberta, també hi ha d’haver una posició curta per equilibrar-la. El nombre total de posicions llargues ha de ser igual al nombre total de posicions curtes. Quan la proporció és baixa, indica que hi ha més gent que sosté pantalons curts.

Base BTC

El OKEx BTC Quarterly Future la prima va pujar per sobre dels 60 dòlars després de la concentració de dijous, cosa que insinuava l’optimisme als mercats. Això marca un altre canvi de sentiment del mercat, ja que la prima se situava en un territori negatiu a mitjan setmana.

L’actual contango no és massa convincent i segueix molt de prop el preu de Bitcoin. L’última prima alta va ser a mitjan maig, quan la prima de 150 dòlars es corresponia amb un preu de Bitcoin d’uns 10.000 dòlars.

Hora de recollida de dades: 22/05 0:00 a.m. a 29/05 06:00 (UTC)


Aquest indicador mostra el preu trimestral de futurs, el preu de l’índex spot i també la diferència bàsica. La base d’un temps concret és igual al preu trimestral de futurs menys el preu de l’índex spot.

El preu dels futurs reflecteix les expectatives dels comerciants sobre el preu del bitcoin. Quan la base és positiva, indica que el mercat és alcista. Quan la base és negativa, indica que el mercat és baixista.

La base dels futurs trimestrals pot indicar millor la tendència del mercat a llarg termini. Quan la base és alta (positiva o negativa), significa que hi ha més marge per a l’arbitratge.

Interès obert i volum de negociació

L’interès obert (OI) va augmentar bruscament el diumenge al vespre, quan el preu va baixar. Al mateix temps, vam veure una bona quantitat de compres actives, que poden haver reflectit els bous que entren al mercat a preus atractius.

Després d’arribar al màxim diumenge amb 6,28 milions de contractes (1 contracte = 100 dòlars), OI va caure fins als 5,57 milions actuals. Els toros han estat desenrotllant les seves posicions durant la concentració de dos dies, que ha estat acompanyada de liquidacions per als óssos.

Cal assenyalar que l’OI no ha augmentat gaire des del mínim de mitjans de març de 3,64 milions, tot i que el preu ha augmentat al voltant del 170 per cent.

Hora de recollida de dades: 22/05 0:00 a.m. a 29/05 06:00 (UTC)

L’interès obert és el nombre total de futurs / swaps pendents que no s’han tancat en un dia determinat.

El volum de negociació és el volum total de negociació de futurs i swaps perpetus durant un període de temps específic.

Si s’obren 2.000 contractes llargs i 2.000 contractes curts, l’interès obert serà de 2.000. Si el volum de negociació augmenta i l’interès obert disminueix en un curt període de temps, pot indicar que moltes posicions estan tancades o s’han vist obligades a liquidar. Si tant el volum de negociació com l’interès obert augmenten, indica que s’han obert moltes posicions.

Ràtio de préstec del marge BTC

La ràtio de préstecs de marge va baixar majoritàriament fins dijous, baixant d’uns 2,1 al mínim de dimecres de 0,85. Tanmateix, la ràtio va repuntar bruscament després que Bitcoin creués els 9.200 dòlars i actualment ronda els 2,0. Això indica que la concentració de dijous ha provocat moltes pèrdues aturades en el mercat de marges spot.

Hora de recollida de dades: 22/05 0:00 a.m. a 29/05 06:00 (UTC)

La proporció de préstecs de marge es tracta de dades comercials al mercat puntual que mostren la proporció entre els usuaris que demanen prestats USDT versus els préstecs BTC en valor USDT durant un període de temps determinat.

Aquesta ràtio també ajuda els comerciants a examinar el sentiment del mercat. En general, els comerciants que presten USDT tenen com a objectiu comprar BTC, i els que prenen BTC tenen com a objectiu reduir-lo.

Quan la ràtio de préstec de marge és alta, indica que el mercat és alcista. Quan és baix, indica que el mercat és baixista. Els valors extrems d’aquesta ràtio han indicat històricament inversions de tendència.

Informació del comerciants

Michaël van de Poppe, Comerciant a temps complet

Normalment, la caducitat dels futurs dóna volatilitat a curt termini (o ho ha estat donant en el passat i també ho sabem pel recent col·lapse del petroli), però en general ja no influeix en els moviments de preus..

En general, el consens és que el mercat continua tendint a l’alça des de la forta caiguda del 12 de març i continua fent-ho. Aquesta tendència està marcada per fons superiors constants, en què la recent inversió de 8.650 dòlars mostra un altre fons més alt.

El més probable és que hi hagi un toc per sobre de la resistència a 10.300 dòlars per veure cap a on podem dirigir-nos.

Robbie, analista de mercat OKEx

Els dimecres i els dijous al matí vam veure una liquidació horària de més de 10 milions de dòlars, i la petita pressió va fer que el preu fos superior als 9.600 dòlars. Tot i això, es tracta d’un fort nivell de resistència i BTC haurà de trobar un suport continuat entre 8.450 i 9.600 dòlars abans de poder provar una altra etapa fins a 9.850 dòlars en un futur proper..

El fet que la majoria dels indicadors de futurs siguin neutres significa que hi ha marge per al moviment ascendent abans que les condicions es sobreescalfin. El retorn d’una prima decent també és alcista a curt termini.

OKEx Insights presenta anàlisis de mercat, funcions en profunditat i notícies seleccionades de professionals de criptografia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map