Com canviar les opcions: un cas real del mercat BTC

Prenguem un exemple del mercat de BTC el 17 de desembre de 2019:

Diguem que creiem que continuarà la tendència baixista del mercat BTC que ha perdurat durant els darrers mesos. Els comerciants poden arribar a ser curts com a estratègia comercial principal en lloc de durar molt. Tot i que el biaix de BTC a curt / mig termini continua sent a la baixa, encara hi ha poques proves que mostrin que la correcció de novembre es repetiria en aquest moment i els nivells de 6400 semblen ser un bon suport per ara.

Com operar amb opcions de caixers automàtics?

Com esperem una tendència baixista mitjana / curta de BTC, aquí teniu una estratègia senzilla que podem executar a la nostra simulació de negociació d’opcions OKEx:

1. Ven una opció de trucada de caixer automàtic. El mercat del dia 17 encara és feble i el rebot és inferior al que s’esperava, de manera que ven l’opció el dia de l’exercici i obtingui el retorn.

2. Com a alternativa, podem comprar una opció de venda de caixers automàtics. Quan el mercat encara sigui baixista i s’espera una nova tendència a la baixa, l’increment del valor intrínsec de l’opció cobrirà la disminució del valor temporal. El preu d’aquesta opció augmentarà en conseqüència. D’aquesta manera, tant si el venem directament a un preu més elevat com si esperem fins al dia de l’exercici, en podem obtenir avantatges.

Què són les opcions de caixers automàtics?

A la moneda (ATM) significa que el preu de vaga de l’opció és idèntic o molt proper al preu de l’actiu subjacent, independentment de la trucada o de la venda.

A continuació es mostra la pàgina de simulació de negociació d’opcions d’OkEx que mostra la informació de l’opció ATM, inclosos:

Casella vermella: data d’exercici de les opcions, és a dir, el període de venciment del contracte. La data de l’exercici que es mostra a la captura de pantalla és aquest divendres a les 08:00 del matí (UTC)

Quadre verd: el nom de l’opció. La primera part fa referència al producte subjacent de l’opció, “TBTCUSD” significa el BTC virtual utilitzat en la simulació de negociació. Al mercat en viu, serà BTCUSD, que significa Bitcoin. A la 2a part, “191213” fa referència a la data de l’exercici: el 13 de desembre de 2019. És la mateixa que la informació proporcionada al quadre vermell. A la tercera part, “7000” fa referència al preu de vaga, que s’utilitza per comparar amb el preu subjacent i per calcular el rendiment i el preu de liquidació forçada. A la quarta part, “C” (Trucada) significa una opció de trucada. Si és P (Put), significa una opció de venda.

Capsa blava: llibre de comandes. De manera similar als futurs, la part vermella mostra el preu de venda i la part verda el preu de compra. El costat dret és el nombre d’opcions.

Quadre groc: mètriques d’opcions. La primera fila mostra la part més crucial: índex spot i preu de marca. L’índex afecta directament la compra & preu de venda de l’opció. A l’hora de calcular el retorn de la data de caducitat, haureu de comparar l’índex i el preu de vaga per calcular el rendiment i el preu de mercat del spot BTC després de la liquidació forçosa. Aquí hauríem de centrar-nos en el preu de la marca. El preu de marca, calculat per l’algorisme del sistema de la plataforma, és un preu d’opcions relativament just que canvia en temps real.

Per què ens hem de centrar en el preu de la marca??

Vam trobar que al mercat de la simulació de negociació hi ha una diferència considerable entre el preu de mercat i el preu de marca, és a dir, quan el valor d’un actiu és de 5 dòlars, el preu de mercat podria augmentar fins a 15 dòlars quan guanyi publicitat. En aquest moment, la millor manera de negociar és vendre l’actiu al preu de mercat en lloc de comprar-lo.

Prenguem un altre exemple de la història del mercat de BTC.

Al 15 de desembre, vam veure que els indicadors de volum i impuls de negociació no eren forts i el mercat oscil·laria a curt termini. Creiem que els comerciants no haurien de passar molt de temps a Bitcoin, tret que el seu preu es superés a 7300.

Com operar amb opcions OTM (fora de diners)?

Si el mercat és feble i oscil·la molt, podeu optar per una d’aquestes estratègies comercials simples:

1. Veneu una opció de trucada OTM. Si no hi ha molta oscil·lació al mercat (no hi ha un moviment de preus vigorós), ven l’opció el dia de l’exercici i rep diners.

2. Ven una opció de venda OTM. Si el preu no baixa tant com s’esperava i el valor temporal es consumeix ràpidament, el preu de l’opció serà inferior. Ja sigui per comprar l’actiu a un preu inferior per recuperar la pèrdua o per esperar fins a la data de caducitat, quan el valor de l’opció sigui zero, podeu obtenir-ne.

3. Heus aquí una estratègia lleugerament avançada: combineu l’estratègia 1 i 2. D’aquesta manera, podeu duplicar la rendibilitat sense molts riscos.

Quines són les opcions OTM?

Per a una opció de trucada OTM (fora de diners), significa que el preu subjacent és inferior al preu de vaga. Per a una opció de venda OTM, significa que el preu subjacent és superior al preu de vaga. En poques paraules, les opcions OTM fan referència a la situació en què el preu no és prou alt ni prou baix per satisfer el preu de vaga.

Igual que l’anterior, a la pàgina de simulació de negociació d’opcions OKEx, mostra la informació sobre les opcions de caixers automàtics recents. Per trobar les opcions OTM, feu clic a “Totes les setmanes” i mostrarà totes les opcions de la setmana:

En aquell moment, el preu del BTC rondava el 7050. Segons la definició, les opcions de convocatòria OTM són aquelles amb preus de vaga superiors a 7000 i les opcions de venda OTM són aquelles amb preus de vaga inferiors a 7000 (Perquè l’opció amb un preu de vaga de 7000 és el més proper a 7050, aquí es considera una opció de caixer automàtic), que són les dues parts encerclades en vermell a la figura superior.

Llavors, quina opció OTM heu de triar? Aquí teniu el consell: tingueu en compte l’aprofitament de les opcions. Primer, feu clic a “Configuració de la llista” a l’extrem superior dret, després marqueu la casella de selecció “Aprofitar” i feu clic a Confirma. Podeu veure el palanquejament de cada opció a la pàgina, tal com es mostra al cercle blau de la figura superior.

Tingueu clar que les opcions són diferents dels futurs i dels swap perpetus. El comerç d’opcions no implica apalancament i els usuaris no poden seleccionar el nivell de palanquejament. És només un valor aproximat donat pel sistema basat en el càlcul de costos.

Si mireu més de prop, trobareu que per a una opció de compra, com més gran sigui el preu de vaga, més elevat serà el palanquejament, excepcions per als darrers apalancaments que es mantenen en 2000x, ja que els seus preus són petits..

El palanquejament permet tenir en compte altres factors a més dels preus de vaga. També podeu consultar els nivells d’apalancament dels contractes per tenir en compte els riscos implicats i la quantitat de fons que heu d’invertir en un comerç d’opcions.

Finalment, tingueu en compte que la ràtio de palanquejament és directament proporcional al risc implicat: com més alta sigui la ràtio de palanquejament, menor serà la probabilitat d’exercici. Tot i que la vostra aportació és menor, el risc de perdre tots els fons invertits també és més gran.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner