Bitcoin sobreviu a la setmana basada en esdeveniments, però el mercat de futurs està lluny de ser massa confiat

Futures Friday és una revisió setmanal de futurs trimestrals de Bitcoin a OKEx

El preu del Bitcoin s’ha vist afectat per diversos desenvolupaments inesperats des de principis d’octubre. Primer, van ser el DOJ i la CFTC dels Estats Units qui van carregar BitMEX i els seus propietaris per diverses infraccions, i després vam veure el president Donald Trump anunciant que havia donat positiu en COVID-19. Sota aquesta pressió, els futurs de Bitcoin van arribar a un mínim setmanal de 10.509 dòlars el 2 d’octubre, segons el preu dels futurs trimestrals OKEx (BTCUSD1225).

Per la part positiva, els futurs de BTC van aconseguir mantenir el suport clau a 10.500 dòlars, amb primes trimestrals a nivells saludables, al voltant de 150 dòlars. El següent desenvolupament va ser el 6 d’octubre, quan el president Trump rebutjada la proposta d’estímul econòmic més recent, que va provocar la caiguda dels preus dels actius de risc. No obstant això, BTC va aconseguir una vegada més mantenir el seu valor i, de fet, va experimentar un augment de preus després de les notícies del 8 d’octubre sobre que la companyia de pagaments Square va comprar BTC per valor de 50 milions de dòlars..

En general, en aquesta fase impulsada per esdeveniments, Bitcoin ha absorbit molt bé l’impacte de l’evolució negativa i ha reaccionat ràpidament a les bones notícies. Al mercat de futurs, la volatilitat es manté generalment baixa aquest mes i l’interès obert no ha arribat a nivells extrems. Al mateix temps, tampoc no hi ha un augment notable de l’apalancament del mercat, cosa que indica que és improbable que el preu faci moviments forts a curt termini.

Cal destacar que l’increment de la ràtio de préstecs de marge de Bitcoin observat al Futures Friday de la setmana passada no va continuar aquesta setmana, cosa que demostra que els participants del mercat són més cautelosos.

OKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD1225) a partir de les 5:00 UTC del 9 d’octubre Font: OKEx, TradingView

Lectures de dades de negociació OKEx

Visiteu la pàgina de dades de negociació OKEx per explorar més indicadors.

Relació BTC llarg / curt

La ràtio BTC llarg / curt ha caigut de 0,89 a un 0,71 després que el preu rebotés el 2 d’octubre, cosa que indica que els inversors minoristes no eren optimistes sobre la pujada de preus. Com que els preus van tornar a baixar el 6 d’octubre, la ràtio llarg / curt va començar a augmentar i es va mantenir relativament alta, al voltant dels 0,85, durant tota la pujada del dijous. Aquests moviments indiquen que els participants del mercat esperen moviments de preus fixats a l’interval a curt termini.

Tot i que la ràtio llarg / curt continua baixant de l’1,0, ha passat dels nivells baixos del setembre. Això es podria deure a la caiguda dels rendiments de DeFi, que ha provocat que més persones eliminin BTC de les seves explotacions de rendiments i hagi provocat menys cobertures al mercat de derivats.

Hora de recollida de dades: 10/2 6:00 am UTC a 10/9 6:00 am UTC

La relació llarg / curt compara el nombre total d’usuaris que obren posicions llargues amb els que obren posicions curtes. La proporció es compila a partir de tots els futurs i permutes perpetus, i el costat llarg / curt d’un usuari està determinat per la seva posició neta a BTC.

Al mercat de derivats, cada vegada que s’obre una posició llarga, aquesta s’equilibra amb una posició curta. El nombre total de posicions llargues ha de ser igual al nombre total de posicions curtes. Quan la proporció és baixa, indica que hi ha més gent que sosté pantalons curts.


Base BTC

La prima trimestral de futurs es va mantenir sense canvis en nivells al voltant dels 150 dòlars (aproximadament l’1,5%) aquesta setmana. Però després de la concentració de dijous, aquesta xifra va augmentar per sobre dels 190 dòlars, cosa que indica un lleuger augment de l’optimisme del mercat. En general, però, el mercat continua sent prudentment optimista sobre els preus a finals d’any.

Hora de recollida de dades: 10/2 6:00 am UTC a 10/9 6:00 am UTC

Aquest indicador mostra el preu trimestral de futurs, el preu de l’índex spot i també la diferència bàsica. La base d’un temps concret és igual al preu trimestral de futurs menys el preu de l’índex spot.

El preu dels futurs reflecteix les expectatives dels comerciants sobre el preu de Bitcoin. Quan la base és positiva, indica que el mercat és alcista. Quan la base és negativa, indica que el mercat és baixista.

La base dels futurs trimestrals pot indicar millor la tendència del mercat a llarg termini. Quan la base és alta (positiva o negativa), significa que hi ha més marge per a l’arbitratge.

Interès obert i volum de negociació

Després de BTCUSD0925, l’antic futur trimestral d’OKEx, va caducar divendres passat, el mercat va passar pel procés de reconstrucció de posicions. En general, el ritme de la reconstrucció ha estat ràpid, amb interessos oberts de 84 milions de dòlars la setmana passada. L’OI actual de 884 milions de dòlars és on es trobava a finals de setembre, però els volums de negociació, a excepció de la concentració de dijous, han estat moderats, en el millor dels casos..

Hora de recollida de dades: 10/2 6:00 am UTC a 10/9 6:00 am UTC

L’interès obert és el nombre total de futurs / swaps pendents que no s’han tancat en un dia determinat.

El volum de negociació és el volum total de negociació de futurs i swaps perpetus durant un període de temps específic.

Si s’obren 2.000 contractes llargs i 2.000 contractes curts, l’interès obert serà de 2.000. Si el volum de negociació augmenta i l’interès obert disminueix en un curt període de temps, pot indicar que moltes posicions estan tancades o s’han vist obligades a liquidar. Si tant el volum de negociació com l’interès obert augmenten, indica que s’han obert moltes posicions.

Relació de préstecs de marge BTC

El ràpid moviment ascendent de la ràtio de préstecs de marge la setmana passada no va continuar aquesta setmana. Aquesta ràtio va seguir el preu aquesta vegada, situant-se entre el 5,7 i el 8,9.

Hora de recollida de dades: 10/2 6:00 am UTC a 10/9 6:00 am UTC

La ràtio de préstecs de marge són dades comercials al mercat puntual que mostren la proporció entre els usuaris que demanen prestats USDT versus els préstecs BTC en valor USDT durant un període de temps determinat.

Aquesta ràtio també ajuda els comerciants a examinar el sentiment del mercat. En general, els comerciants que presten USDT tenen com a objectiu comprar BTC, i els que prenen BTC tenen com a objectiu reduir-lo.

Quan la ràtio de préstec de marge és elevada, indica que el mercat és alcista. Quan és baix, indica que el mercat és baixista. Els valors extrems d’aquesta ràtio han indicat històricament inversions de tendència.

Informació del comerciant

Robbie, analista d’inversions d’OKEx

Tenint en compte com podrien haver-hi més notícies d’última hora abans de les eleccions, és possible que vegem que la volatilitat de preus de Bitcoin augmenta molt ràpidament. No obstant això, després del cicle de la setmana passada, Bitcoin s’ha consolidat per sobre del nivell de 10.500 dòlars, que és un indicador tècnic positiu. Dit això, el mercat de futurs encara reflecteix un optimisme prudent i és improbable que el preu faci un gran salt per sobre dels 11.000 dòlars a curt termini. A l’inconvenient, és probable que 10.700 dòlars, seguits de 10.500 dòlars, recolzin el preu dels futurs.

OKEx Insights presenta anàlisis de mercat, funcions en profunditat i notícies seleccionades de professionals de criptografia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map