Bitcoin impulsat per les zones de suport en absència de signes alcistes: divendres de futurs

Imatge de divendres de futur

Futures Friday és una revisió setmanal de futurs trimestrals de Bitcoin a OKEx.

Aquesta setmana va veure Bitcoin (BTC) patint una sèrie de descensos a partir de la matinada de dilluns, amb OKEx Quarterly Future (BTCUSD0925) el preu va baixar d’uns 9.300 dòlars a 8.933,51, abans d’una ràpida recuperació. Des de llavors, BTC ha cotitzat principalment entre els 9.300 i els 9.700 dòlars, amb una volatilitat i volums decreixents..

En l’àmbit tècnic, l’Índex de Força Relativa (RSI) continua mantenint-se neutral, mentre que la mitjana mòbil de 60 dies (MA 60) ha canviat fins als 9.120 dòlars i ha tingut un paper secundari en el retrocés de dilluns. Des d’una perspectiva a curt termini, no hi ha signes alcistes evidents.

Tot i que hi ha hagut una lleugera divergència entre les accions de Bitcoin i els Estats Units en els darrers dies, els participants del mercat encara han de vigilar els mercats de renda variable per a possibles efectes derivats..

D’acord amb Dades de negociació OKEx, el sentiment del mercat ha estat clarament baixista. La ràtio Long / Short s’ha mantingut per sota de l’1,0 durant la major part de la setmana i, en absència d’un interès obert (OI) creixent, el preu pot seguir el sentiment del mercat a curt termini.

Gràfic BTC USD OKExGràfic 1D de OKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD0925). Font: OKEx

Lectures de dades de negociació OKEx

Visiteu la pàgina de dades de negociació OKEx per explorar més indicadors.

Relació BTC llarga / curta

La ràtio BTC Long / Short ha lluitat per superar els 1,0 durant la setmana, reflectint el sentiment baixista generalitzat entre els comerciants minoristes. Tot i que la ràtio va augmentar breument fins a 1,1 el dijous al matí, des de llavors ha caigut ràpidament fins al seu nivell actual de 0,87.

Si la ràtio cau per sota de 0,8, indicaria una baixada excessiva i possiblement provocaria una inversió del mercat.

Hora de recollida de dades: 6/12 de 4:00 a.m. a 6/19 4:00 a.m. (UTC)

La relació llarga / curta compara el nombre total d’usuaris que obren posicions llargues amb els que obren posicions curtes. La proporció es compila a partir de tots els futurs i permutes perpetus, i el costat llarg / curt d’un usuari està determinat per la seva posició neta a BTC.

Al mercat de derivats, cada vegada que s’obre una posició llarga, aquesta s’equilibra amb una posició curta. Això significa que el nombre total de posicions llargues ha de ser igual al nombre total de posicions curtes. Quan la proporció és inferior a 1, indica que hi ha més gent que sosté pantalons curts i viceversa.

Base BTC

El futur trimestral (BTCUSD0925) premium es va estendre al voltant de 80 dòlars el cap de setmana passat. Després va caure a 50 dòlars durant el descens del dilluns abans de recuperar-se a 110 dòlars dijous. No obstant això, avui la prima torna a baixar a 60 dòlars, cosa que indica una disminució de la confiança entre els participants del mercat.

Hora de recollida de dades: 6/12 de 4:00 a.m. a 6/19 4:00 a.m. (UTC)

Aquest indicador mostra el preu trimestral de futurs, el preu de l’índex spot i també la diferència bàsica entre ells. La base d’un temps concret és igual al preu trimestral de futurs menys el preu de l’índex spot.

El preu dels futurs reflecteix les expectatives dels comerciants sobre el preu del bitcoin. Quan la base és positiva, indica que el mercat és alcista. Quan la base és negativa, indica que el mercat és baixista.

Interès obert i volum de negociació

El darrer futur trimestral es va publicar divendres passat, passant de BTCUSD0626 a BTCUSD0925, des de llavors, però, no hem observat cap acumulació significativa de posició de les balenes.

L’Open Interest (OI) d’aquesta setmana s’adiu essencialment amb les fluctuacions de preus. Actualment, l’OI té 6,1 milions de contractes (1 contracte = 100 dòlars), el més alt dels darrers set dies, però continua baixant 0,5 milions respecte al màxim de dijous passat.

Hora de recollida de dades: 6/12 de 4:00 a.m. a 6/19 4:00 a.m. (UTC)

L’interès obert és el nombre total de futurs / swaps pendents que no s’han tancat en un dia determinat.

El volum de negociació és el volum total de negociació de futurs i swaps perpetus durant un període de temps específic.

Si s’obren 2.000 contractes llargs i 2.000 contractes curts, l’interès obert serà de 2.000. Si el volum de negociació augmenta i l’interès obert disminueix en un curt període de temps, pot indicar que moltes posicions estan tancades o s’han vist obligades a liquidar. Si tant el volum de negociació com l’interès obert augmenten, indica que s’han obert moltes noves posicions.

Ràtio de préstec del marge BTC

La ràtio de préstecs de marge va caure fins a un mínim mensual de 0,91 dimarts, cosa que suggereix que els comerciants eren molt baixistes pel preu a curt termini. Tot i que la ràtio s’ha recuperat a 1,8 ara, encara reflecteix certa cautela en el mercat de marges spot.

Hora de recollida de dades: 6/12 de 4:00 a.m. a 6/19 4:00 a.m. (UTC)

La proporció de préstecs de marge són les dades comercials al mercat puntual que mostren la proporció entre els usuaris que presten USDT en comparació amb els que presten BTC en valor USDT durant un període de temps determinat.

Aquesta ràtio també ajuda els comerciants a avaluar el sentiment del mercat. En general, els que presten USDT tenen com a objectiu comprar BTC, i els que prenen BTC tenen com a objectiu reduir-lo.

Quan la ràtio de préstec de marge és alta, indica que el mercat és alcista. Quan és baix, indica que el mercat és baixista. Els valors extrems d’aquesta ràtio han indicat històricament inversions de tendència.

Trader Insight

Robbie, analista d’inversions d’OKEx

La tendència a curt termini és favorable als óssos, però la mitjana mòbil de 60 dies és relativament propera al preu actual, cosa que restringeix el marge de correcció. Tenint en compte com Bitcoin ha cotitzat en un rang estret durant aproximadament mig mes, potser arribaran grans canvis.

Tot i que els indicadors de dades comercials d’OKEx reflecteixen un sentiment generalment baixista, la mitjana mòbil de 60 dies, a 9.120 dòlars, ofereix un suport crític, mentre que la major resistència es troba en el rang de 9.600 a 9.700 dòlars..

Exempció de responsabilitat: aquest material no s’ha de prendre com a base per prendre decisions d’inversió ni interpretar-se com una recomanació per realitzar transaccions d’inversió. El comerç d’actius digitals comporta un risc important i pot provocar la pèrdua del capital invertit. Heu d’assegurar-vos que compreneu plenament el risc que comporta i que tingueu en compte el vostre nivell d’experiència, els objectius d’inversió i, si cal, consulteu assessorament financer independent

OKEx Insights presenta anàlisis de mercat, funcions en profunditat i notícies seleccionades de professionals de criptografia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner