Bitcoin ha guanyat 12.000 dòlars, però els comerciants mostren una manca de confiança creixent: divendres de futurs

Futures Friday és una revisió setmanal de futurs trimestrals de Bitcoin a OKEx

La setmana passada, Bitcoin (BTC) va experimentar un descens de més de 1.500 dòlars i liquidacions de més de 1.300 milions de dòlars al mercat de derivats. No obstant això, la moneda digital líder es va recuperar d’una caiguda tan important i el preu va recuperar el seu nivell crític a curt termini d’11.500 dòlars..

En el període de temps més alt, Bitcoin va tancar la setmana passada per sobre de l’important nivell de 10.500 dòlars, on va passar de la resistència al suport a mitjà termini. Tot i això, la pujada de preus dels darrers dies ha anat acompanyada de la disminució dels volums de negociació. Hem de vigilar si el sentiment alcista actual pot finalment ajudar a trencar els preus de Bitcoin per sobre de la zona de pressió històrica de 12.500 dòlars, segons el futur trimestral OKEx (BTCUSD0925). Ara mateix, el preu futur trimestral té una prima d’uns 300 dòlars (aproximadament un 2,5%) sobre el preu al comptat.

Si mirem les dades comercials d’OKEx, ara hi ha diverses ràtios, després del fort moviment del diumenge, en recuperació. L’interès obert i les primes futures trimestrals s’estan executant en els rangs mitjans. La ràpida caiguda de la ràtio llarg / curt, mentre que els preus augmenten, indica una manca de confiança en un moviment de preus més ràpid i ascendent.

Des d’una perspectiva macro, el preu rècord continu de l’or ha ajudat a que Bitcoin, un actiu que ha estat altament correlacionat recentment amb l’or, segueixi sent fort.

OKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD0925) gràfic 1W - 8/7. Font: OKEx, TradingViewOKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD0925) gràfic 1W – 8/7. Font: OKEx, TradingView

Lectures de dades de negociació OKEx

Visiteu la pàgina de dades de negociació OKEx per explorar més indicadors.

Relació BTC llarg / curt

Abans de la liquidació del diumenge passat, la ràtio BTC llarg / curt havia augmentat a 1,4, però no funcionava molt. Tanmateix, a la venda, vam observar que la ràtio llarg / curt es va elevar ràpidament fins a 1,51, cosa que també indica que molts comerciants van començar a comprar a la baixa. Això també permet assumir bé el preu.

Curiosament, la ràtio va baixar els dies següents a mesura que va augmentar el preu de Bitcoin. Actualment, el preu torna a ser de prop de 12.000 dòlars, però la ràtio llarg / curt s’ha reduït fins a 1,01, cosa que indica que els comerciants minoristes no són optimistes sobre una ruptura a curt termini de la zona de resistència històrica de 12.500 dòlars.. 

Hora de recollida de dades: 31/07 4:00 am UTC a 8/7 4:00 am UTCHora de recollida de dades: 31/07 4:00 am UTC a 8/7 4:00 am UTC

La relació llarg / curt compara el nombre total d’usuaris que obren posicions llargues amb els que obren posicions curtes. La proporció es compila a partir de tots els futurs i permutes perpetus, i el costat llarg / curt d’un usuari està determinat per la seva posició neta a BTC.

Al mercat de derivats, cada vegada que s’obre una posició llarga, aquesta s’equilibra amb una posició curta. El nombre total de posicions llargues ha de ser igual al nombre total de posicions curtes. Quan la proporció és baixa, indica que hi ha més gent que sosté pantalons curts.

Base BTC

El sentiment alcista del mercat s’ha desaccelerat després del diumenge passat. La base BTC d’OKEx Quarterly Future, que havia superat els 400 dòlars (aproximadament el 3,5%) el diumenge passat, ara és de 315 dòlars (2,66%). A l’aspecte positiu, la prima actual es troba en un rang normal i encara té molt espai per als arbitratges.

Hora de recollida de dades: 31/07 4:00 am UTC a 8/7 4:00 am UTCHora de recollida de dades: 31/07 4:00 am UTC a 8/7 4:00 am UTC

Aquest indicador mostra el preu trimestral de futurs, el preu de l’índex spot i també la diferència bàsica. La base d’un temps concret és igual al preu trimestral de futurs menys el preu de l’índex spot.

El preu dels futurs reflecteix les expectatives dels comerciants sobre el preu de Bitcoin. Quan la base és positiva, indica que el mercat és alcista. Quan la base és negativa, indica que el mercat és baixista.

La base dels futurs trimestrals pot indicar millor la tendència del mercat a llarg termini. Quan la base és alta (positiva o negativa), significa que hi ha més marge per a l’arbitratge.

Interès obert i volum de negociació

El sentiment fortament alcista de la setmana passada va portar els comerciants a utilitzar un alt apalancament. Això també va fer que la caiguda del diumenge desencadenés una gran liquidació. A OKEx, OI havia acumulat diumenge a 1.340 milions de dòlars, el nivell més alt que hem vist mai.

Aleshores, l’interès obert va caure del màxim a 1,11 mil milions de dòlars el dimarts i es va recuperar fins als actuals 1,22 mil milions. Podem veure una nova recuperació de l’OI a curt termini, la qual cosa prepararia les bases per a un altre moviment significatiu de preus.

Hora de recollida de dades: 31/07 4:00 am UTC a 8/7 4:00 am UTCHora de recollida de dades: 31/07 4:00 am UTC a 8/7 4:00 am UTC

L’interès obert és el nombre total de futurs / swaps pendents que no s’han tancat en un dia determinat.

El volum de negociació és el volum total de negociació de futurs i swaps perpetus durant un període de temps específic.

Si s’obren 2.000 contractes llargs i 2.000 contractes curts, l’interès obert serà de 2.000. Si el volum de negociació augmenta i l’interès obert disminueix en un curt període de temps, pot indicar que moltes posicions estan tancades o s’han vist obligades a liquidar. Si tant el volum de negociació com l’interès obert augmenten, indica que s’han obert moltes posicions.

Relació de préstecs de marge BTC

La ràtio de préstecs de marge no es va veure massa afectada per la situació del mercat del diumenge i es va mantenir al voltant dels 15 fins dimecres. A continuació, va caure per sota de 10 abans de la concentració de dimecres, cosa que també indica que alguns operadors llargs marginats del mercat spot van perdre aquesta concentració de preus. Ara, la ràtio ha tornat a augmentar fins a superar els 14, i encara es troba dins d’un rang raonable.

Hora de recollida de dades: 31/07 4:00 am UTC a 8/7 4:00 am UTC

La ràtio de préstecs de marge són dades comercials al mercat puntual que mostren la proporció entre els usuaris que demanen prestats USDT versus els préstecs BTC en valor USDT durant un període de temps determinat.

Aquesta ràtio també ajuda els comerciants a examinar el sentiment del mercat. En general, els comerciants que presten USDT tenen com a objectiu comprar BTC, i els que prenen BTC tenen com a objectiu reduir-lo.

Quan la ràtio de préstec de marge és elevada, indica que el mercat és alcista. Quan és baix, indica que el mercat és baixista. Els valors extrems d’aquesta ràtio han indicat històricament inversions de tendència.

Informació del comerciant

Robbie, analista d’inversions d’OKEx

La tendència alcista actual a mitjà termini de Bitcoin està intacta, però el volum de negociació pot indicar algun risc. Si el volum de negociació no pot amplificar-se fins al nivell de 12.000 dòlars, serà difícil superar la zona de pressió històrica, cosa que donarà lloc a un patró doble superior.

Per a l’anàlisi del sentiment, els participants del mercat haurien de controlar de prop els canvis en els interessos oberts, les taxes de finançament i la ràtio llarg / curt. Aquests indicadors es troben en una fase de consolidació després de la caiguda del diumenge, però és probable que proporcionin una advertència abans que el mercat afronti un altre gran canvi, com ara un nou màxim d’OI, taxes de finançament constants superiors al 0,1% cada vuit hores o un llarg / curt proporció superior a 1,6.

OKEx Insights presenta anàlisis de mercat, funcions en profunditat i notícies seleccionades de professionals de criptografia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner