Bitcoin continua sent alcista a mesura que el mercat espera un retrocés i els comerciants comencen a obtenir beneficis

Futures Friday és una revisió setmanal de futurs trimestrals de Bitcoin a OKEx.

Bitcoin (BTC) arriba ara a la seva setena setmana consecutiva d’apreciació de preus, amb l’últim ral·li que comença dilluns d’aquesta setmana i arriba a 18.485 dòlars el dimecres, segons el preu de l’índex OKEx BTC. Tot i que l’índex BTC se situa actualment en 18.225 dòlars, els futurs trimestrals OKEx (BTCUSD1225) cotitzen al voltant dels nivells de 18.475 dòlars amb una prima de 250 dòlars, o aproximadament un 1,40%, sobre el preu de l’índex..

A l’article de la setmana passada sobre Futures Friday, vam assenyalar com les dades comercials d’OKEx mostren que Bitcoin encara té marge per augmentar malgrat els temors al detall i, si el preu és capaç de superar el nivell de resistència de 16.000 dòlars, podria continuar amb l’impuls alcista.

Aquesta setmana, tot i que el preu ha augmentat prop de 2.000 dòlars, diverses dades comercials d’OKEx encara no s’escalfen i els inversors recelen sobre si el preu s’acosta a la part superior d’aquesta fase. La ràtio de préstecs de marge també va baixar significativament a mesura que els operadors de palanquejament puntual van començar a obtenir beneficis. Mentrestant, l’alt interès obert de tots els temps també ha obligat els comerciants a enfrontar-se al risc.

No obstant això, el poder adquisitiu de les institucions encara és fort i és el principal motor de l’augment continuat de Bitcoin. A partir del 18 de novembre, els actius sota gestió de Grayscale Bitcoin Trust havien augmentat fins als 10.000 milions de dòlars, des dels 1.900 milions de dòlars de principis d’any, un augment aproximat del 426% el 2020.

OKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD1225), a partir de les 8:00 UTC del 20 de novembre. Font: OKEx, TradingView

Lectures de dades de negociació OKEx

Visiteu la pàgina de dades de negociació OKEx per explorar més indicadors.

Relació BTC llarg / curt

A diferència de la setmana passada, la ràtio BTC llarg / curt d’aquesta setmana funcionava aproximadament en línia amb el moviment dels preus, tot i que amb cert retard. Bàsicament reflectia el fet que els comerciants minoristes persegueixen els descensos i les pujades de preus.

La ràtio va baixar a 0,75 dilluns, quan el preu de futurs trimestral va superar els 17.000 dòlars i va arribar a un màxim setmanal de 0,93 el dijous al matí, quan el preu va arribar als 18.000 dòlars. De moment, la ràtio encara no reflecteix cap sentiment FOMO minorista, que és un bon senyal per a un nou creixement dels preus.

Hora de recollida de dades: 11/13 6:00 am UTC a 20/11 6:00 am UTC

La relació llarg / curt compara el nombre total d’usuaris que obren posicions llargues amb els que obren posicions curtes. La proporció es compila a partir de tots els futurs i permutes perpetus, i el costat llarg / curt d’un usuari està determinat per la seva posició neta a BTC.

Al mercat de derivats, cada vegada que s’obre una posició llarga, aquesta s’equilibra amb una posició curta. El nombre total de posicions llargues ha de ser igual al nombre total de posicions curtes. Quan la proporció és baixa, indica que hi ha més gent que sosté pantalons curts.

Base BTC

Amb els futurs trimestrals previstos per caducar en aproximadament un mes, els nivells de primes comencen a baixar a causa de l’impacte de la decadència temporal. Tot i l’increment de 2.000 dòlars en el preu de BTC aquesta setmana, el nivell de primes ara continua sent comparable als 250 dòlars del divendres passat, o l’1,45%, que continua sent sa i reflecteix el sentiment alcista. 

Hora de recollida de dades: 11/13 6:00 am UTC a 20/11 6:00 am UTC

Aquest indicador mostra el preu trimestral de futurs, el preu de l’índex spot i també la diferència bàsica. La base d’un temps concret és igual al preu trimestral de futurs menys el preu de l’índex spot.

El preu dels futurs reflecteix les expectatives dels comerciants sobre el preu de Bitcoin. Quan la base és positiva, indica que el mercat és alcista. Quan la base és negativa, indica que el mercat és baixista.

La base dels futurs trimestrals pot indicar millor la tendència del mercat a llarg termini. Quan la base és alta (positiva o negativa), significa que hi ha més marge per a l’arbitratge.

Interès obert i volum de negociació

Dimecres, Bitcoin va recuperar ràpidament 1.000 dòlars després d’aconseguir un màxim recent, cosa que va provocar la liquidació d’un gran nombre de posicions llargues. Després d’això, el preu va passar a una fase de consolidació amb una important volatilitat a curt termini.

Això també es va reflectir en el canvi d’interès obert, amb OI que va establir un màxim històric de 1.2 bilions de dòlars dimecres abans de caure ràpidament fins als 1.100 milions de dòlars. No obstant això, OI ha tornat a recuperar-se avui, i ara ha tornat a acumular-se a 1.186 milions de dòlars.

L’interès obert agregat de tots els intercanvis també va assolir el màxim històric avui en dia, en 6.500 milions de dòlars, segons els segons dades de desviació, que és 0,4 mil milions de dòlars superior al de divendres passat. L’OI de CME també ha assolit els 1.000 milions de dòlars, cosa que significa que l’activitat institucional s’ha mantingut sense parar.

Hora de recollida de dades: 11/13 6:00 am UTC a 20/11 6:00 am UTC

L’interès obert és el nombre total de futurs / swaps pendents que no s’han tancat en un dia determinat.

El volum de negociació és el volum total de negociació de futurs i swaps perpetus durant un període de temps específic.

Si s’obren 2.000 contractes llargs i 2.000 contractes curts, l’interès obert serà de 2.000. Si el volum de negociació augmenta i l’interès obert disminueix en un curt període de temps, pot indicar que moltes posicions estan tancades o s’han vist obligades a liquidar. Si tant el volum de negociació com l’interès obert augmenten, indica que s’han obert moltes posicions.

Relació de préstecs de marge BTC

La ràtio de préstecs de marge BTC va mostrar una davallada a mesura que van augmentar els preus, cosa que pot ser deguda a la presa de beneficis al mercat de palanquejament puntual. La ràtio ha caigut de 12,0 a l’actual 7,7 en tres dies, però els nivells més baixos d’apalancament també fan que el mercat no s’escalfi amb aquesta apreciació del preu..

Hora de recollida de dades: 11/13 6:00 am UTC a 20/11 6:00 am UTC

La ràtio de préstecs de marge són dades comercials al mercat puntual que mostren la proporció entre els usuaris que demanen prestats USDT versus els préstecs BTC en valor USDT durant un període de temps determinat.

Aquesta ràtio també ajuda els comerciants a examinar el sentiment del mercat. En general, els comerciants que presten USDT tenen com a objectiu comprar BTC, i els que prenen BTC tenen com a objectiu reduir-lo.

Quan la ràtio de préstec de marge és elevada, indica que el mercat és alcista. Quan és baix, indica que el mercat és baixista. Els valors extrems d’aquesta ràtio han indicat històricament inversions de tendència.

Informació del comerciant

Robbie, analista d’inversions d’OKEx

Després de set setmanes seguides de guanys, és evident que tothom comença a considerar el risc d’un retrocés. Aquest també podria ser un dels motius pels quals les dades comercials d’OkEx no s’escalfen després d’una altra bomba de 2.000 dòlars.

Pel que fa a la tècnica, l’indicador seqüencial TD crida a fase superior. TD 9 és un senyal de venda, que es va mostrar al gràfic diari de dijous, i és probable que es mostri tant per al gràfic setmanal com per al mensual dilluns..

Dit això, encara no està clar si es produirà una reversió profunda o no. El mercat reflecteix una cursa alcista en tots els períodes de temps i, a la baixa, és probable que la zona entre 16.500 i 17.000 dòlars ofereixi un fort suport.

No sou un comerciant OKEx? Obteniu informació sobre com començar a negociar!

OKEx Insights presenta anàlisis de mercat, funcions en profunditat i notícies seleccionades de professionals de criptografia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner