Bitcoin aconsegueix el límit de mercat d’un bilió de dòlars, mentre que els tokens d’intercanvi centralitzats roben el focus

Market Watch Weekly és una revisió dels mercats i desenvolupaments criptogràfics cada setmana.

Bitcoin va iniciar una forta tendència alcista després de caure fins als 46.000 USDT dilluns passat, obtenint un retorn setmanal del 15% i establint un nou màxim històric de 58.318 USDT el diumenge al matí, segons el preu spot OKEx.

El líder del mercat ha aconseguit quatre setmanes consecutives de concentracions i una rendibilitat mensual de gairebé el 70%, mentrestant, la capitalització de mercat total de Bitcoin va superar per primera vegada la marca d’un bilió de dòlars. La tendència especulativa es reflecteix també en les taxes de finançament altament persistents, que van oscil·lar al voltant del 0,1% durant un període de temps prolongat entre els intercanvis a mitjan setmana..

Taxes de finançament BTC del 15 al 22 de febrer. Font: bybt

Aquests enormes guanys han portat molts inversors a començar a reduir les seves posicions i obtenir beneficis, com es reflecteix en com el Biaix Estratègic de Bitcoin (un indicador que mesura la percepció del valor dels inversors) va disminuir un 13% la setmana passada. D’altra banda, els inversors institucionals continuen apostant per BTC. MicroStrategy va completar una oferta de deute de 1.05 mil milions de dòlars amb un cupó del 0% i una prima de conversió del 50% per comprar més Bitcoin. Segons OKLink, ara hi ha almenys 24 empreses cotitzades en borsa que tenen un total de 149.700 BTC.

Biaix estratègic de Sentix sobre Bitcoin i Bitcoin. Font: Sentix

La probabilitat que el mercat alcista acabi a curt termini segueix sent petita, ja que els nous diners que flueixen a la criptomoneda encara augmenten. L’ETF Purpose Bitcoin, que ha estat aprovat recentment pels reguladors d’Ontario, ha atret 421,8 milions de dòlars d’actius del fons negociat en borsa durant només dos dies de negociació. S’espera que el llançament d’aquest primer ETF Bitcoin a Amèrica del Nord faciliti l’aprovació d’altres productes d’ETF Bitcoin, cosa que permetrà a més inversors minoristes i institucions obtenir exposició a Bitcoin. 

Els tokens d’intercanvi centralitzats es converteixen en nous punts d’interès del mercat

A causa de les altes taxes actuals de gas a la xarxa Ethereum, molts inversors minoristes amb fons petits van haver de renunciar a participar a DeFi. Identificant l’oportunitat, els millors intercanvis de criptomonedes van començar a fer esforços per construir els seus propis ecosistemes de cadena pública. Per exemple, OKEx va llançar Swap and Farm DApps a OKExChain a finals de gener. Com a resultat de les altes recompenses mineres en projectes centralitzats de DeFi, els principals intercanvis van atreure grans quantitats de capital i usuaris, cosa que també va impulsar les valoracions dels tokens d’intercanvis centralitzats. La setmana passada, OKB va augmentar un 117%, mentre que altres fitxes d’intercanvi també van registrar guanys. La competència entre DeFi i CeDeFi és cada vegada més ferotge.

A més, les dades de Nasdaq Private Market mostren que els inversors institucionals han impulsat la valoració de Coinbase a més de 100.000 milions de dòlars. Aquesta notícia també ha augmentat el preu dels tokens natius de les principals borses.

Devolucions setmanals de les principals fitxes d’intercanvi centralitzades, del 15/02 al 21/02. Font: TradingView


Altres principals monedes alt que van superar BTC la darrera setmana van ser Cardano (ADA) i Polkadot (DOT), un 39% i un 22%, respectivament. Interès dels participants del mercat en "vell" altcoins va disminuir, amb XRP i Bitcoin SV (BSV) que van registrar descensos superiors al 10%. L’èter (ETH) i la litecoïna (LTC), en canvi, eren tèbies, ambdues al voltant del 4%.

Devolucions setmanals de les principals monedes altes, del 15/02 al 21/02. Font: TradingView

Després que les fitxes CEX van experimentar un repunt la setmana passada, les fitxes natives DEX es van recuperar al llarg del cap de setmana, amb Uniswap (UNI) i SushiSwap (SUSHI) obtenint rendiments setmanals del 32% i del 10%, respectivament. Tanmateix, altres protocols DeFi importants solen tenir un rendiment baix, amb rendiments setmanals negatius.

Devolucions setmanals de les principals fitxes DeFi, del 15/02 al 21/02. Font: TradingView

El valor total bloquejat en els protocols DeFi va arribar diumenge a un màxim històric de 62.888 milions de dòlars, segons les dades de DeBank. Segons les TVL individuals, el fabricant de protocols de préstec (MKR) va encapçalar la llista amb 4.700 milions de dòlars de valor, seguit dels 5.400 milions de dòlars de Compound (COMP).

Valor total bloquejat a DeFi. Font: DeBank

Les opinions de les institucions es divideixen en el post-mercat

CME va actualitzar els seus futurs Bitcoin (a partir del 16 de febrer) dades de posició el 20 de febrer. Durant aquest període d’informes, el fort augment de Bitcoin s’havia estancat, amb un preu que va pujar només uns 1.000 dòlars.

Durant aquest temps, l’interès obert va augmentar de 11.055 a 11.426, augmentant per segona setmana consecutiva i assolint un nou màxim de gairebé quatre setmanes durant aquest període de consolidació..

Els comptes de gestors d’actius van veure com les seves posicions llargues s’han reduït de 387 a 368, mentre que les posicions curtes es van mantenir sense canvis al 564. Això reflecteix l’actitud més prudent dels gestors d’actius cap al mercat.

Els comptes de fons apalancats van augmentar les seves posicions llargues de 3.149 a 3.301, mentre que les posicions curtes van augmentar de 8.481 a 8.750. Aquest augment en ambdues direccions va actuar com un senyal positiu, cosa que indica que els fons de palanquejament continuen sent alcistes al mercat futur.

Dades de futurs CME Bitcoin: nombre de comptes de fons apalancats llargs vs. Font: Quanl

Mirant cap endavant aquesta setmana

El S&L’índex P va assolir un nou màxim històric la setmana passada, però després de forts guanys consecutius, el mercat presenta una lleugera debilitat. El president de la Reserva Federal dels Estats Units, Jerome Powell, participarà a les audiències semestrals de política monetària al Congrés dimarts i dimecres, que seran el focus dels mercats de capitals mundials..

Mentrestant, a l’espai criptogràfic, la comunitat espera anuncis relacionats amb el projecte Cardano, que podrien augmentar el preu del testimoni o provocar una forta correcció en funció de com rebin les notícies els participants del mercat..

No sou un comerciant OKEx? Obteniu informació sobre com començar a negociar!

OKEx Insights presenta anàlisis de mercat, característiques detallades, investigacions originals & notícies de professionals de criptografia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map