A mesura que els fonaments de SushiSwap milloren enmig d’una fusió amb yearn.finance, és possible que estigui infravalorat

L’1 de desembre, la plataforma de finançament descentralitzada yearn.finance va anunciar una fusió amb SushiSwap, un intercanvi descentralitzat. L’associació, l’última de cinc, combinarà els recursos de desenvolupament dels dos projectes alhora que se centrarà en ampliar el seu ecosistema de fabricant de mercats automatitzat. A més, SushiSwap completarà i llançarà Deriswap en col·laboració amb yearn.finance.

Amb el suport d’aquesta fusió, el preu de SUSHI va tenir un fort rendiment: va passar d’1,60 dòlars el dia de l’anunci a 2,50 dòlars el 7 de desembre..

OKEx Insights analitza més a fons el que podria significar aquesta fusió per als preus de SUSHI mitjançant una anàlisi fonamental.

Una breu història de SushiSwap

SushiSwap va començar com un copiador d’Uniswap, el principal intercanvi descentralitzat, a l’agost. En aquell moment, va atreure molta liquiditat proporcionant incentius per a la mineria de liquiditat en forma de SUSHI, que es coneix com el primer atac vampir de SushiSwap contra Uniswap..

La creació de SushiSwap, més o menys, va obligar Uniswap a llançar el seu propi testimoni de governança, UNI, i a iniciar un programa de recompenses de mineria de liquiditat, cosa que va provocar una caiguda important de la liquiditat de SushiSwap a mitjans de setembre..

No obstant això, el contraatac d’Uniswap no va eliminar SushiSwap. Aquest últim va fer diverses millores de governança que van proporcionar els fonaments per a una recuperació. El 20 de setembre, SushiSwap de tap dur el seu subministrament total de 250 milions de fitxes i va establir un període de bloqueig de sis mesos per a dos terços de les seves recompenses mineres en un esforç per reduir la pressió de venda a curt termini. A més, SushiSwap va implementar el model de negoci objectiu d’Uniswap, és a dir, la distribució d’una sisena part de les seves comissions, o el 0,05% del volum total de negociació, a les parts interessades de xSUSHI (és a dir, el testimoni de participació del grup de liquiditat SushiBar de SushiSwap).

El 16 de novembre es van acabar els incentius d’Uniswap. Al mateix temps, SushiSwap va realitzar un segon atac de vampirs proporcionant els mateixos fons de liquiditat que Uniswap, només amb recompenses augmentades. Com a resultat, SUSHI va recuperar la seva alcista després d’una llarga recessió. Els preus es van triplicar durant el semestre abans del 9 de novembre.

Després d’anunciar-se la fusió al desembre, el preu de SUSHI va tornar a pujar a 2,50 dòlars, tornant al seu punt més alt des de mitjans de setembre, just abans que Uniswap llançés els tokens UNI i iniciés el seu programa de mineria de liquiditat..

El preu de SUSHI ha passat per diversos alts i baixos i ara torna a estar a mitjan setembre. Font: al bloc

La TVL de SushiSwap creix, però domina el volum d’Uniswap

Avui en dia, la liquiditat i els volums de negociació de SushiSwap no són tan elevats com els d’Uniswap, però segueix sent un dels principals actors del sector de canvi descentralitzat. El seu valor total bloquejat ha arribat als 967 milions de dòlars, similar al de la gran corba de liquiditat de la borsa, però encara queda a 430 milions de dòlars de TVL d’Uniswap.

Uniswap va patir una important caiguda de liquiditat després del final dels seus incentius per a la mineria de liquiditat, mentre que SushiSwap va mantenir la seva tendència alcista a TVL. Font: al bloc

Uniswap encara domina el volum de negociació entre les borses descentralitzades. Això es deu a la seva demanda de cua llarga de fitxes petites i la base d’usuaris establerta. El volum de negociació de Uniswap durant set dies ha arribat als 2.400 milions de dòlars i representa el 60,8% del volum total, segons les dades de Dune Analytics.

SushiSwap, en canvi, va atreure 566 milions de dòlars en els darrers set dies, amb el segon lloc.

Uniswap encara domina el volum de negociació entre DEX, però SushiSwap ha ocupat el segon lloc. Font: Dune Analytics

Tot i que encara hi ha una gran bretxa en el volum de negociació en comparar els dos DEX, la liquiditat de SushiSwap en determinats grups ha superat la de Uniswap. Per exemple, el grup WBTC-ETH de SushiSwap té actualment 243 milions de dòlars en liquiditat, una xifra que és un 30% superior a la d’Uniswap. La millora de la liquiditat podria reduir el diferencial de negociació. Això, al seu torn, podria augmentar el volum de negociació.

SushiSwap ja té un avantatge en termes de liquiditat en determinats grups. Font: al bloc

SushiSwap mostra millores fonamentals

El nombre de titulars de SUSHI a la cadena va assolir un nou màxim històric de 217.000. A partir de desembre, la taxa de creixement d’aquest nombre ha mostrat signes d’acceleració. Aquesta adopció més àmplia de SUSHI parla de la confiança del mercat.

El nombre d’adreces SUSHI ha augmentat des de mitjans de setembre, cosa que indica una adopció més àmplia. Font: al bloc

El preu de SUSHI va baixar significativament abans d’octubre. Tot i això, el preu es va quadruplicar després del novembre. Quan examinem el nombre d’adreces rendibles, veiem que molts dels actuals titulars de SUSHI l’han comprat a preus baixos el mes anterior. La darrera vegada que el preu es va negociar prop de 2,30 dòlars, que va ser a mitjans de setembre, només aproximadament el 8% de les adreces estaven en posicions de benefici. Aquest nombre ha augmentat dramàticament fins al 45%. Aquest efecte de guanyar diners pot atraure més comerciants minoristes a SUSHI.

El nombre d’adreces SUSHI rendibles ha augmentat dràsticament. Font: al bloc

Hi va haver importants sortides de SUSHI procedents d’intercanvis a principis de novembre, un senyal que els titulars són forts. Això és el contrari a principis de setembre, quan les entrades enormes als intercanvis van arrossegar ràpidament el preu.

Les sortides posteriors a novembre impliquen que els titulars són optimistes sobre el futur de SUSHI. Font: al bloc

No obstant això, quan es consideren els saldos simbòlics, el nombre de comerciants en DEX difereix considerablement del nombre de comerciants en borses centralitzades, cosa que significa que el poder de preu de SUSHI queda en aquest últim..

El subministrament a borsa de SUSHI se situa en el 53%. Font: Nansen

El mercat de SushiSwap encara està dominat per les balenes

De moment, el desavantatge més gran de SushiSwap podria ser la manca d’usuaris minoristes. Uniswap encara no té cap rival per atraure usuaris i projectes de cua llarga. Té més de 20 vegades el nombre de comerciants que SushiSwap.

D’altra banda, SushiSwap ha anat millorant. En comparació amb les dades del 14 de novembre, SushiSwap creix a un ritme molt més ràpid que Uniswap. Tanmateix, és probable que el proper llançament d’Uniswap V3 faci que l’experiència sigui més fàcil d’utilitzar; per tant, continuarà atraient comerciants minoristes i projectes de llarga durada.

Uniswap té una base d’usuaris més àmplia que SushiSwap. Font: Font: DeBank

El potencial que SushiSwap s’uneixi a yearn.finance

Per a SushiSwap, la liquiditat i el volum de negociació són de la màxima importància. La cooperació amb yearn.finance pot proporcionar més de les dues coses.

En un futur proper, l’intercanvi de YFI, el testimoni de governança de yearn.finance, utilitzarà SushiSwap. Yearn.finance ajudarà a crear voltes xSushi, que donaran lloc a rendiments més elevats per a les parts interessades de SUSHI. Mentrestant, keep3r.network proporcionarà permutes sense gas per a transaccions de SushiSwap a través de Metawallet.

A més, SushiSwap té previst llançar un mercat de préstecs / préstecs anomenat BentoBox. Aquest tipus de servei normalment utilitza ETH, USDT, USDC o WBTC com a garantia; en el futur, però, el mercat de préstecs SushiSwap pot utilitzar els seus fons en grups miners com a garantia o integrar-se amb Cream Finance per proporcionar serveis de préstec per a diversos tokens. Cover Protocol també afegirà el fitxer possibilitat d’assegurar grups de liquiditat SushiSwap.

BentoBox ha integrat diverses funcions noves. Font: Twitter / @AndreCronjeTech

Aquestes iniciatives poden donar a SushiSwap més funcionalitat. Com a tal, la integració de yearn.finance pot afegir més avantatges a la capitalització de mercat de SushiSwap.

Valoració de SushiSwap

D’acord amb CoinGecko, SushiSwap té una capitalització borsària d’uns 280 milions de dòlars. Com que ha superat el nombre total de fitxes en 250 milions, la seva capitalització de mercat totalment diluïda ocupa el lloc 18, amb 540 milions de dòlars..

En comparació, el límit de mercat d’Uniswap és d’uns 730 milions de dòlars, amb un FDV de 3.400 milions de dòlars. Curve té un límit de mercat de 10 milions de dòlars, però el seu FDV supera els 2.000 milions de dòlars. Balancer té un límit de mercat de 130 milions de dòlars amb un FDV de 1.300 milions de dòlars. Des d’una perspectiva a llarg termini, SUSHI es troba sota la pressió mínima de l’emissió de nous símbols, cosa positiva per als titulars de símbols.

SushiSwap va generar uns ingressos anualitzats aproximadament de 83 milions de dòlars, dels quals cinc sisens, o aproximadament 70 milions de dòlars, es van destinar a proveïdors de liquiditat. L’altre sisè lloc, o 14 milions de dòlars, es va assignar a les parts interessades de xSUSHI.

SushiSwap té actualment uns ingressos anualitzats de 83 milions de dòlars, amb una sisena part distribuïda a les parts interessades de xSUSHI. Font: Terminal de token

Dividir els seus ingressos de 83 milions de dòlars per 165,5 milions de dòlars (és a dir, l’oferta circulant actual de SUSHI) proporciona un valor de guanys per acció de 0,50 dòlars. Dividir el preu per fitxa actual de 2,30 dòlars pel preu per acció proporciona una relació preu-beneficis de 4,6.

Si incorporem els ingressos de 14 milions de dòlars distribuïts a les parts interessades de xSUSHI a l’equació, obtindrem una relació preu-guanys de 27. Si posem l’import total del símbol diluït a l’equació, la relació preu-guanys seria de 41 Aquesta relació preu-beneficis és objectivament excel·lent, tenint en compte la seva taxa de creixement i potencial.

OKEx Insights presenta anàlisis de mercat, funcions en profunditat i investigacions originals & notícies seleccionades de professionals de criptografia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner