Trezor Model One Review – Сигурен биткойн (крипто) хардуерен портфейл

Trezor е една от най-доверените компании в света, когато става въпрос за хардуерни портфейли за биткойни. Най-популярният им продукт е Trezor Model One който е достъпен хардуерен портфейл със съвременна сигурност. (Ако бюджетът не е съображение, препоръчваме ви да изберете Trezor Модел T което е подобрена и първокласна версия на Trezor One.)

Trezor One е добре проектиран горната част на хардуерния портфейл и работи без усилие. В този преглед ще анализираме дизайна, функционалността и най-важното сигурността.

Какво представлява Trezor Model One?

Trezor One е най-популярният и достъпен хардуерен портфейл за криптовалута, който в момента се предлага от Trezor. Хардуерният портфейл е създаден преди всичко, за да предпази вашите средства от лоши участници, които се опитват да откраднат вашата криптовалута.

Той има множество функции за сигурност, но най-важното е, че съхранява вашите лични ключове в изолирана среда, за да гарантира, че дори ако устройството ви е свързано с компютър, който е заразен със злонамерен софтуер, средствата няма да бъдат компрометирани.

На всичкото отгоре Trezor Password Manager помага за управление на онлайн идентификационни данни, а използването на Trezor като маркер за защита ви позволява да защитите онлайн акаунтите си с U2F.

Това устройство е достъпна опция, за да запази достъпността на сигурността за всеки, който има криптовалута.

Trezor Model One поддържа над 1000 криптовалути, това включва основни символи като Bitcoin, Binance, Dash, Ethereum, EOS, Litecoin, Monero, Ripple и много други.

Trezor Model One: Първо впечатление

Trezor One се предлага в прост пакет. Кутията е опакована в пластмасово фолио и защитена с холограми, които не променят фалшификатите, за да се гарантира, че няма доказателства за фалшифициране. Ако изглежда, че холограмата е повредена, устройството може просто да бъде върнато на производителя. 

Кутията съдържа самото устройство, USB кабел, ремък, ръководство за започване, карта за семе за възстановяване и четири стикера.

Предимството на това устройство е колко е леко и просто. (Ако искате красиви анестетици, отколкото Trezor Модел T което е подобрена и първокласна версия на Trezor One, което може да е по-добрият вариант.) Устройството е изработено от лека, но изключително издръжлива пластмаса. Той има малък екран, два бутона и USB порт. 

Trezor Model One Review - Сигурен биткойн (крипто) хардуерен портфейл

Работа с Trezor Model One

Ако сте начинаещ и нетехнически, тогава не е нужно да се притеснявате. Инструкциите, които са предоставени в пакета, са прости и ви насочват как можете да настроите модела Trezor One.

Това, което винаги трябва да помните, е да запишете семето за възстановяване и да го запазите на сигурно място. Бих препоръчал, където и да го запазите, да изберете да запазите два резервни копия на семето за възстановяване. Аз лично избирам да архивирам както в електронен, така и на хартиен носител. За тези, които не знаят, семето за възстановяване е това, от което се нуждаете, за да получите достъп до средствата си в сценария, когато устройството е повредено или загубено.

Другият важен аспект на това е, че винаги трябва да използвате ПИН и парола на устройството.

Използването на устройството е по-просто, отколкото би се предположило първо. Изисква се да потвърдите всяка изходяща транзакция или генериране на адрес, за да сте сигурни, че средствата не се изпращат на грешния получател или че не сте въвели неправилно данните за портфейла. Това също е функция за защита, в случай че компютърът ви е компрометиран, можете да се уверите, че средствата се изпращат до желания получател.

Trezor Model One: Функции за сигурност

Trezor се отнася много сериозно към сигурността, тъй като целият им бизнес модел разчита на това и е шокиращо, че можете да получите този тип сигурност на тази цена. Както хардуерът, така и фърмуерът са изцяло с отворен код и са достъпни в GitHub. Причината за това е, че дава възможност на специалистите по сигурността да проверят и проверят сигурността на устройството.

Друг защитен елемент е, че устройството не пристига с предварително инсталиран фърмуер – той е инсталиран по време на процеса на настройка. Той е защитен с ПИН и ви позволява да маркирате устройството си и да персонализирате началния екран, за да го направите уникален за вас.

Както беше посочено по-рано, всичко изисква потвърждение на устройството и това включва проверка на адреса на портфейла и изпращане на средства. Частните ключове се съхраняват в завършена изолирана среда, което намалява вероятността частните ключове да бъдат компрометирани. В случай, че сте параноик, тъй като устройството не се нуждае от въвеждане от клавиатурата, това го прави много по-безопасно от злонамерени хакери.

Обобщение

The Trezor Model One е чудесен начин да скочиш в света на криптовалутата, без да се налага да се похарчиш за по-високите цени Trezor Модел T.  Безопасността и простотата зад това устройство го правят популярен фаворит за членовете на криптовалутната общност. 

Щракнете тук, за да поръчате Trezor Model One

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner