Какво е Bitcoin хардуерен портфейл?

Хардуерният портфейл на Биткойн е устройство, което ви позволява да съхранявате криптовалутата си безопасно офлайн, известно още като хладилно съхранение. Тези единици функционират подобно на цифрова банкова сметка. Подобно на мобилния портфейл, можете да изпращате, получавате и проследявате баланса си директно от хардуерния си портфейл.

Хардуерните портфейли се считат за най-безопасния метод за съхраняване на вашите криптовалути от повечето в индустрията. Тези футуристични артикули осигуряват вашите сатоши по няколко различни начина. Първо, устройството криптира достъпа до вашите монети. Това криптиране ви осигурява допълнителен слой сигурност, когато имате хардуерния си портфейл онлайн.

Важно е, че някой не може просто да открадне вашия хардуерен портфейл и да осъществи достъп до вашите криптовалути. Повечето устройства включват допълнително изискване за ПИН код. По този начин вашата криптовалута получава допълнително ниво на сигурност срещу кражба или загуби. Забележително е, че ако загубите своя щифт, ще трябва да възстановите портфейла си с фабрично издадения резервен щифт.

Какво представляват биткойн хардуерните портфейли?

Основната разлика между традиционните ви крипто портфейли и хардуерни портфейли е, че последният има физическа форма. Тъй като хардуерните портфейли съществуват в реалния свят, има някои допълнителни фактори, върху които да помислите при закупуването му. Вие ще искате да вземете решение за хардуерен портфейл, който отговаря на вашия начин на живот. Ако сте активен човек, който често използва своята криптовалута, ще ви е необходимо по-малко устройство, което ви осигурява преносимостта, която вашият начин на живот изисква.

Френският президент Емануал Макрон показва хардуерния портфейл от биткойни на книга

Френският президент Емануал Макрон показва хардуерния портфейл от биткойни на книга

Без значение какъв размер или стил хардуерен портфейл сте избрали, ще трябва да сте сигурни, че съхранявате новото си устройство сигурно. Не забравяйте, че вашият хардуерен портфейл може да бъде загубен, откраднат или унищожен, ако не се съхранява правилно. За да избегнете тези опасения, препоръчително е да поддържате хардуерния си портфейл на безопасно и сухо място. Добрата новина е, че дори портфейлът ви да бъде унищожен или откраднат, пак можете да получите достъп до крипто чрез резервно семе.

Резервни семена

Семенните фрази са група произволни думи, която ви дава достъп до вашата криптовалута в крипто портфейла. Те са изключително популярни както в хардуерни приложения, така и в приложения за мобилни портфейли, и с добра причина. Винаги съхранявайте резервната си фраза на сигурно място. Ако загубите резервната си фраза и хардуерния си портфейл, вашата крипто е изчезнала завинаги.

Студено съхранение срещу горещ портфейл

За да разберете значението на хардуерните портфейли, трябва да разберете разликите между поддържането на вашите биткойни в хладилно хранилище и горещия портфейл. Тези термини просто се отнасят до интернет състоянието на устройството. Мобилните портфейли като любимия ви крипто Dapp изискват интернет връзка, за да функционират. Тази интернет връзка функционира и като потенциален вектор за атака за хакери, търсещи достъп до вашите притежания. Хардуерните портфейли комуникират с интернет само когато ги свържете директно към мрежата. По този начин хардуерните портфейли са най-сигурната опция за крипто ентусиастите.

Наистина, най-големите притежатели на крипто използват хардуерни портфейли, за да защитят своите огромни империи. По-специално, Уинкълвос близнаци са цитирани като заявяват, че държат крипто в хардуерни портфейли със семенната фраза, разпределена в множество банкови кутии за сигурност. Като се има предвид, че те са милиардери на биткойни, тази стратегия има смисъл. Въпреки че може да не държите милиони в крипто, все пак е умно да притежавате хардуерен портфейл, за да защитите притежанията си. За щастие тези устройства вече са по-достъпни от всякога.

Как да получа биткойн хардуерен портфейл?


Днес има всички видове производители на хардуерни портфейли за криптовалута. Вие ще искате да се придържате към най-реномираните марки, за да сте сигурни, че няма непредвидени вектори на атаки или хардуерни проблеми. Критично е, че не искате да купувате хардуерен портфейл от компания, която може да не работи след няколко месеца. Също така, чисто нов производител може да има някои грешки, които да отработи в своя продукт.

Най-добрите текущи опции са:

  • Ledger Nano S
  • Ledger Nano X (Premium Wallet)
  • Trezor Model One
  • Trezor Model T (Premium Wallet)

Общи съвети за осигуряване на вашия хардуерен портфейл

Като цяло има някои важни насоки, които трябва да следвате, за да запазите крипто сигурността си на хардуерни портфейли. Първото нещо, което искате да направите, е да се уверите, че устройството ви е физически защитено. Ако къщата ви изгори и както портфейла, така и ключовата фраза къде в къщата ви, денят ви просто се влоши.

Освен това ще трябва да поддържате актуализирания фърмуер на вашето устройство. Компаниите пускат актуализации, за да коригират проблеми със сигурността. Ако не успеете да поддържате устройството си актуализирано, можете да станете жертва на остарял вектор на атака. Също така, никога не оставяйте хардуерния си портфейл включен. Това унищожава целта на притежаването на хардуерен портфейл, ако го оставите свързан с интернет.

Измами с портфейла

За съжаление, общата новост на крипто сектора остави много хора в състояние на объркване относно това как най-добре да защитят приходите си. Наскоро на пазара се наблюдава рязко увеличаване на измамите с хардуерни портфейли. Тези измами обикновено следват няколко лесно разпознаваеми стратегии.

Биткойн хардуерен портфейл

Биткойн хардуерен портфейл

Никога не купувайте употребяван хардуерен портфейл

Като се има предвид важната роля, която хардуерният ви портфейл ще играе във вашата инвестиционна стратегия за блокчейн, препоръчително е да се придържате към нови устройства. Използваните хардуерни портфейли могат да бъдат променени или дори предварително хакнати, преди да получите устройството. Освен това в списъка ви за гледане трябва да бъдат само реномирани производители.

Фишинг атаки

Първият и най-често срещаният е фишинг атаки. Никога не давайте резервна фраза на портфейла си на никого. Измамниците често се представят за производител на вашето устройство и ще поискат информация като резервната ви фраза като средство за проверка или подпомагане по някакъв начин. След като дадете на някого резервната си фраза, вие сте загубили своя биткойн.

Скреч карти

Друг по-сложен хардуерен портфейл за биткойни измама включва продажба на използвани устройства онлайн. Измамниците ще отворят устройствата, ще отбележат резервната фраза и след това ще продадат устройството. В един случай човек е закупил използван портфейл от eBay. Всичко беше страхотно през първата седмица, след което изведнъж криптото на човека изчезна.

По-нататъшно разследване разкри какво се е случило. Измамниците имаха предварително конфигурирана резервна фраза, скрита върху фалшива драскотина карта. Той запечатва хардуерния портфейл в оригиналната му опаковка и инструктира новия собственик да архивира новото си устройство с дефектната семенна фраза.

Новият собственик вярва, че те са първият човек, който е отворил кутията и продължи да я зарежда с множество биткойни. След това хакерите могат просто да използват резервната фраза, за да си възвърнат достъпа до устройството и да изпратят всички биткойни другаде. За съжаление измамниците спечелиха спестяванията на живот на този човек.

Най-добрите доставчици на портфейли на пазара

В момента има двама производители, които доминират в сектора на хардуерния портфейл на Биткойн – Трезор и Книга. И двете фирми предлагат някои уникални функции и стил, отговарящи на вашите нужди. Освен това и двете компании имат отлична репутация и предлагат продуктите си на пазара от години.

Хардуерни портфейли на Trezor

The Трезор Линията хардуерни портфейли за биткойни се отличава с елегантен дизайн, който прилича на звуков сигнал на автомобилна аларма. Това удобно за потребителя оформление е лесно за навигация и лесно за съхранение. Освен това линията хардуерни портфейли на Trezor предлага голямо разнообразие от оперативна съвместимост. Потребителите могат да съхраняват биткойн, както и множество други алткойни, включително токени ERC-20. Устройствата Trezor включват разширени функции като разширено приложение за Android за наблюдение на вашите притежания. Потребителите на тези устройства също се радват на разширение за Chrome и достъп до MyEtherWallet портал за онлайн вход.

Trezor T Bitcoin Hardware Wallet

Trezor T Bitcoin Hardware Wallet

Trezor T

Трезор предлага набор от продукти на пазара. Техният първокласен портфейл е Trezor T. Това компактно устройство се отличава с много ъпгрейди от оригиналния си модел. Има лесен за навигация сензорен екран и устройството включва USB-C връзка и слот за microSD карта.

Ledger Хардуерни портфейли

Ledger е най-популярният доставчик на портфейли на пазара по това време. Компанията предоставя надеждни услуги за хардуерни портфейли от 2012 г. Портфейлите на Ledger са най-известни със своя малък дизайн и усъвършенствани функции. В допълнение към разширението на Chrome, устройството се интегрира с Доплащане, Electrum, Mycelium, MyEtherWallet и GreenBits.

Ledger Nano S

Ledger Nano S

Ledger Nano S

Ledger’s най-популярният продукт е Nano S. Това устройство прилича на USB с малък LCD дисплей. Дисплеят ви позволява да видите жизненоважна информация и да въведете своя ПИН за достъп до вашия Bitcoin. За отбелязване е, че Nano S поддържа над 1100 различни криптовалути, включително всички токени ERC-20. Понастоящем се използват над 180 000 ERC токени, така че тази функция предоставя голяма стойност на единицата.

За първокласен продукт на Ledger има и Nano X.

Обобщение

Ако сте тип инвеститор, който планира да спести големи количества криптовалута, или просто се грижите за сигурността, хардуерният портфейл е интелигентният избор за вас. Ще трябва обаче да останете нащрек. В света на равнопоставени блокчейн транзакции няма възстановяване или анулирани плащания. Ако някой открадне вашите биткойни, защото не сте го запазили в безопасност, има малко прибежище, което да следвате. От решаващо значение е да запазите крипто безопасността си ваша отговорност.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map