Què són els parells de divises?

En el comerç de divises, canvieu simultàniament una moneda per una altra. Aquesta és la naturalesa del mercat. Molt senzillament, un parell de divises és dues monedes que estan “aparellades” juntament amb el valor d’una moneda expressat en l’altra.

A través d’aquest article aprofundirem en els elements exactes d’un parell de divises, què signifiquen els números i els diferents tipus de parells de divises que, sens dubte, trobareu quan cotitzeu al mercat de divises. Això us hauria d’armar amb una bona comprensió dels diferents parells de divises disponibles i, també, que podeu intercanviar.

Conceptes bàsics d’un parell de divises

Com es va esmentar, un comerç de divises és l’intercanvi de dues monedes alhora. El que fa un parell de divises, tot i que en les funcions més bàsiques, és combinar aquest comerç de dues monedes en un instrument o actiu. Vegem de prop com passa això:

Els dos elements necessaris per formar un parell de divises són una moneda base i una moneda de pressupost. La moneda base és el primer nom de moneda abreujat que veureu i la moneda de cotització és la segona.

Per exemple, si prenem el parell de divises EUR / USD, l’Euro és la moneda base i el dòlar nord-americà és la moneda de cotització. De la mateixa manera, si prenem un altre exemple de USD / CAD, el dòlar nord-americà és la moneda base, mentre que el dòlar canadenc és la moneda de cotització. Aquest és un primer punt de referència important per ajudar-vos a entendre els parells de divises.

El número que veieu aleshores representa la quantitat de moneda que es necessita per comprar una unitat de la moneda base. Ampliant el nostre exemple i utilitzant la taxa actual, si veiem EUR / USD = 1,12, sabem que costarà 1,12 $ (moneda de pressupost) per comprar 1 € (moneda base). De la mateixa manera, USD / CAD = 1,35 ens mostra que costa 1,35 USD per comprar 1 USD.

Per tant, en els exemples exposats anteriorment, podeu veure com es combinen dues monedes i estan preparades per operar mitjançant un parell de divises.

Diferents tipus de parells de divises

Si comenceu a negociar amb qualsevol corredor de divises, normalment escoltarà tres termes o categories clau quan es tracta de parells de divises. Es tracta de parells principals, parells menors (o creuats) i parells exòtics. A continuació, es presenta un detall de cada categoria de parells de divises.

Parells de divises principals

Hi ha un total de set parells de divises que es consideren parells principals. Tots inclouen el dòlar nord-americà per una banda i són: EUR / USD, USD / JPY, GBP / USD, USD / CHF, USD / CAD, AUD / USD i NZD / USD.

Aquests parells representen no només la majoria de les divises i economies més importants del món, sinó que també són els parells de divises més cotitzats al mercat. Això significa que es mouen amb més freqüència, tot i que potser no tan bruscament com altres parells de divises, i normalment hi ha moltes oportunitats per participar en el comerç d’aquests parells en qualsevol moment del dia. A causa del major volum d’aquests parells de divises negociats, els costos com el diferencial de divises també poden ser menors.

Parells de divises menors

Els parells de divises menors són aquells que no presenten el dòlar nord-americà en un costat del parell, però que solen presentar una de les altres divises principals, com ara EUR, GBP o JPY, en un costat del parell..

Aquests parells de divises també es poden conèixer com a parelles de divises creuades. Tot i que no es negocien tan àmpliament com els principals parells, els principals corredors solen portar una àmplia selecció de parells menors que encara es negocien amb força freqüència durant tot el dia. Alguns exemples de divises menors populars inclouen EUR / GBP, AUD / JPY i GBP / CAD.

Aquests parells de divises menors poden ser una mica més volàtils que un parell de divises important i el cost comercial en termes de diferencial de divises sens dubte pot ser una mica superior. Dit això, però, segueixen sent una opció popular i ben comercialitzada per a la majoria dels comerciants de divises.

Parells de divises exòtiques

La tercera categoria de parells de divises que veureu en oferta són els parells exòtics. Aquests parells solen estar formats per una moneda important emparellada amb una moneda d’una economia emergent. Aquests exemples poden incloure USD / RUB, USD / PLN, USD / HKD i molts altres.

Aquest tipus de parell de divises exòtiques no sempre estarà disponible per a la negociació, tot i que alguns corredors poden portar-ne una selecció. Aquests parells es comercialitzen generalment una mica menys que els parells majors o menors. Això pot significar que la diferència sigui molt superior en alguns casos. Aquests parells també poden ser significativament més volàtils que els altres tipus de parells de divises, de manera que això també s’ha de tenir en compte a l’hora de negociar.

Quines parelles monetàries hauríeu de canviar?

Quan esteu pensant en negociar, és possible que trieu una opció en funció de les parelles de divises que decideixi oferir el vostre intermediari. En última instància, l’elecció depèn de vosaltres, tot i que hi ha un parell de punts clau a tenir en compte quan esteu negociant en cada categoria de parells de divises..

El primer d’ells és el cost comercial. Com s’ha esmentat, trobareu que el cost comercial d’un parell de divises important és generalment molt inferior al d’un parell exòtic i lleugerament inferior al d’un parell menor. Si aquest cost és un problema, assegureu-vos de tenir-lo en compte a la vostra operació i comproveu sempre els diferencials abans de fer la vostra operació. Com a punt d’interès, el parell EUR / USD es negocia amb més freqüència al mercat i sovint ofereix el diferencial més baix segons el vostre corredor..

La segona consideració que hauríeu de fer és pensar en la volatilitat del mercat. Normalment, els parells de divises menys comercialitzats, i en particular les monedes exòtiques, poden patir canvis bruscos i bruscos. Això es deu en part als menors volums negociats, però també en part per la sensibilitat de les monedes dels mercats emergents quan es tracta de qüestions socials i polítiques..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner