Què és la paritat de tipus d’interès?

A mesura que us involucreu cada cop més en el mercat de divises, us adonareu que hi ha una gran quantitat de factors que poden influir en els tipus de canvi en qualsevol moment. Això pot incloure una sèrie de factors interns i externs. Un dels factors més importants a l’hora de determinar els tipus de canvi de divises és el tipus d’interès d’un país. Els dos estan entreteixits i, si es fixa en la diferència entre els tipus d’interès de dos països, fins i tot us pot ajudar a traçar el futur curs del tipus de canvi. Això és d’acord amb la teoria de la paritat de tipus d’interès que explicarem i examinarem amb més detall aquí.

Què és la paritat de tipus d’interès?

En els nivells més bàsics, el que significa la paritat de tipus d’interès és que no hauríeu d’estar en una situació en què pugueu beneficiar-vos més d’intercanviar diners en un país i invertir-los en un altre que del que guanyareu aquests diners i invertir-los al vostre país. país i convertir els beneficis a l’altra moneda.

Abans de mirar un exemple per il·lustrar aquest punt, és important tenir en compte que el tipus de canvi a termini és integral a la teoria de la paritat del tipus d’interès, de manera que recuperem ràpidament la diferència entre el tipus spot i el tipus forward a la negociació de divises..

Taxa puntual: Aquest és el tipus de canvi actual d’una moneda si esteu negociant ara mateix al mercat de divises. Com a operador de divises habitual, aquesta és la taxa que gairebé sempre veureu publicada pel vostre agent.

Taxa de reenviament: Aquesta és la taxa que un banc o una altra part del conveni accepta pagar per una moneda en un moment determinat del futur. Aquesta és la taxa que també veureu si esteu negociant en futurs forex.

Exemple de paritat de tipus d’interès

El tipus a termini és important quan parlem de la teoria de la paritat del tipus d’interès. Com a exemple molt simplificat, no hauríeu de beneficiar-vos d’intercanviar dòlars nord-americans a euros i, després, d’invertir-los a Europa i tornar-los a canviar a dòlars, més del que faria d’invertir els diners als Estats Units i després d’intercanviar els beneficis resultants a euros..

Detallant l’exemple més enllà, suposant que el tipus spot serà de 0,75 € per cada dòlar, rebrà 7.500 € per un canvi de 10.000 $. Presumint també que el tipus d’interès a Europa és del 3%, la vostra rendibilitat al cap d’un any seria de 7.720 €.

Ara bé, si mantingueu aquests diners invertits als Estats Units a un tipus d’interès més elevat, canvieu el vostre retorn a l’euro al final d’un any, estareu aprofitant el tipus a termini. D’acord amb la teoria de la paritat del tipus d’interès, això obtindria el mateix resultat de 7.720 € quan s’aplica la fórmula.

En essència, el que hauria de demostrar la teoria i l’exemple és que la diferència de tipus d’interès entre dos països també hauria de coincidir amb la diferència entre el tipus de canvi de divisa spot i forward..

Paritat de tipus d’interès coberta o no coberta

Quan parlem de paritat de tipus d’interès, podem dividir-la en dos tipus diferents. Es tracta de la paritat d’interessos coberts i la paritat d’interessos descoberts. En els termes més senzills, es diu que existeix la paritat d’interessos coberts quan hi ha un contracte a termini en vigor que té bloquejat el tipus d’interès a termini. Això no hauria de deixar cap marge per a cap diferència entre el que es contracta i el que realment passa.

La paritat de tipus d’interès no coberta és exactament el contrari, ja que normalment no hi ha contractes establerts per bloquejar el tipus d’interès a termini. La paritat en aquest cas es basa simplement en la taxa spot prevista en el futur. Amb això, pot haver-hi marge d’error i possiblement una lleugera diferència entre el resultat de la fórmula i el resultat real. Dit això, però, les previsions sobre les taxes spot en el futur tendeixen a ser bastant precises.


Per què és important la paritat del tipus d’interès?

Hi ha un parell de raons clau per les quals la paritat dels tipus d’interès és important. El primer d’ells és aturar accions com l’arbitratge a gran escala. Ara bé, aquest tipus de coses encara es produeixen, però l’abast per tal que es produeixi s’estreny molt. Es tracta de la compra i venda simultània de divises o actius en dos mercats o àrees diferents, aprofitant una diferència a curt termini.

En termes més generals, evita que no només els comerciants minoristes, sinó també els comerciants més poderosos, exploti les bretxes del mercat que els deixarien un retorn garantit i sense risc. En general, el que es podria fer és eliminar la integritat del mercat de divises i d’altres de països o regions sencers. Un subproducte d’això seria que, a mesura que els comerciants passessin a explotar aquestes llacunes, hi hauria canvis enormes i volàtils al mercat. La paritat del tipus d’interès proporciona un cert grau de seguretat que això no passarà i, per tant, una estabilitat en la qual els comerciants poden confiar.

Encara hi ha algunes situacions en què es pot posar en dubte la teoria de la paritat dels tipus d’interès. Aquests inclouen en certes situacions d’arbitratge, especialment quan la tecnologia i el comerç de divises algorítmic continuen avançant, i el carry trade fa un temps que suposa un desafiament a la fórmula de paritat de tipus d’interès, tot i que es pot mitigar segons si està cobert o descobert..

Pensaments finals

El concepte i la fórmula darrere de la paritat del tipus d’interès poden ser complexos per a molts en el comerç de divises, fins i tot aquells amb més experiència. Això és cert almenys al valor nominal. Tot i que, amb un enfocament pragmàtic, queda clar que el nucli del concepte és relativament senzill i fins i tot us pot ajudar a pronosticar amb precisió els tipus de canvi futurs si s’aplica correctament. Si esteu involucrant-vos en situacions comercials més complexes, en particular amb diverses divises i regions, tenint la fórmula i una comprensió clara del concepte de paritat de tipus d’interès, és essencial per assolir els vostres objectius de negociació de divises..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map