Coinbase разширява своето влияние в Индия с CoinDCX Investment

Индия е известна в пространството на цифровите активи с ограничителния възглед на своята централна банка към криптовалутите като цяло. Покрита от забрана за криптовалути от Резервната банка на Индия, сцената на цифровите активи сякаш бавно угасва в страната, а компаниите в бранша трябва да спират или намаляват операциите си.

CoinCDX получава втори кръг за финансиране за два месеца

Независимо от това, забраната беше отменена през март, правейки път за прераждането на компаниите за криптовалута в Индия. И не отне твърде дълго, докато инвестициите започнаха да се наводняват в страната.

CoinDCX, една от водещите крипто борси в Индия, обяви последваща инвестиция от 2,5 милиона долара в понеделник, само два месеца след кръга си от 3 милиона долара за финансиране.

В този обновен стратегически инвестиционен кръг участваха Polychain Capital и Coinbase Ventures, инвестиционното звено на базираната в САЩ криптовалутна платформа Coinbase.

Допълнителното финансиране е предназначено за усилията на CoinDCX да стимулира приемането на криптовалути в Индия, като основната кампания #TryCrypto има за цел да привлече до 50 милиона потребители в страната.

Новият кръг на финансиране беше обявен на базата на впечатляващи цифри за растеж и борсата достигна рекордни нива за ежедневните им обеми на търговия. С нарастващия интерес към криптовалутата по време на тази глобална икономическа несигурност, CoinDCXX вижда възможност да разшири кампанията #TryCrypto с образователни инициативи, срещи за срещи, потребителски и обществени кампании.

Някои от инициативите ще включват стартирането на Академия, пълноценна блокчейн и програма за обучение на криптовалута за начинаещи криптовалути.

Силно желан регион за инвеститори

Участващите инвеститори изглежда имат доверие в потенциала на цифровите активи в Индия. Polychain Capital е повтарящ се инвеститор, след като участва и в кръг за засяване на Серия А.

Изпълнителният директор и съосновател на CoinDCX, Сумит Гупта, сподели своята положителна перспектива за сцената в страната, оценявайки големия интерес от външни инвеститори:

„Последните месеци показаха, че криптовалутната индустрия в Индия най-накрая получава признанието, което заслужава от световните корпорации и инвеститорите. Отношенията ни с Polychain Capital преминават от сила на сила, отразявайки страхотното ни партньорство с екипа на Polychain. “

Гупта също така подчерта доверието, което инвеститорите отпускат на тяхната компания, споделяйки визията за свят с цифрови активи, подкрепящи транзакциите по целия свят:

„Също така сме развълнувани да добавим Coinbase Ventures като инвеститор; Визията и успешните усилия на Coinbase за глобално приемане на криптовалути бяха възхитителни и отразяват мечтата на CoinDCX за бъдещето на DeFi. “


Кръгът от серия А привлече интерес от известни инвеститори в сцената, с участието на Bain Capital Ventures и оператор на BitMEX, HDR Group.

Докато Coinbase започна да обслужва индийски клиенти още през 2019 г., тази инвестиция е първият набег за американската платформа на индийската крипто сцена. Ръководителят на Coinbase Ventures, Шан Аггарвал, също заяви твърдата си вяра в ръководството на компанията да изгради стабилна платформа и да стане лидер в местната крипто индустрия: 

„Тъй като Индия продължава да намалява пропастта между криптоикономиката и основния пазар, CoinDCX е силно позициониран да се превърне във водещата платформа, чрез която потребителите в страната взаимодействат с крипто.“

Инвестицията на Coinbase в CoinDCX също е дългосрочна стратегическа игра, особено когато е може би най-големият й съперник в космоса – Binance – вече има партньорство с друга местна крипто борса WazirX.

Амбициозни планове за водене на крипто пазара в Индия

Изглежда, че CoinDCX преживява ускорен ръст на новите потребители и обема на търговията след отмяната на забраната. Борсата е и първата в Индия, която интегрира преводи по банкови сметки, спечелвайки голяма сила на местния пазар.

CoinDCX също така предоставя незабавен фиат за крипто транзакции с нулеви такси, а екипът зад платформата се стреми да предостави на своите потребители достъп до широк спектър от финансови продукти и услуги, които са подкрепени от водещите в бранша процеси за сигурност и застрахователна защита.

Пътната карта на продуктите на компанията е много по-обширна и амбициозна, отколкото да бъде локален вход към криптовалутите. CoinDCX вече предлага на своите клиенти децентрализирана услуга за кредитиране DCXlend и DCXmargin, с до 6 пъти сделки с ливъридж на повече от 250 пазара, и DCXfutures, с до 20 пъти сделки с ливъридж за водещи фючърси на цифрови активи.

Coinbase с вече установено присъствие по целия свят направи решителна стъпка, като част от бързо разрастващия се крипто пазар в Индия. След отстраняването на регулаторната пречка страната има потенциала да бъде един от най-големите нововъзникващи пазари за цифрови активи, особено когато населението й бързо преминава към пълно мобилно и онлайн изживяване.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map