Бенджамин Цай, президент и управляващ партньор на Wave Financial – Интервюта

Бенджамин Цай е президент & Управляващ партньор на Wave Financial. Wave Financial предлага инвестиции на ранен етап, управление на активи и управление на хазната за по-нататъшен растеж на крипто и дигиталната екосистема на активите

Какво беше това, което първоначално привлече да стане президент и управляващ партньор на Wave Financial, рисков фонд от ранен етап, фокусиран върху крипто валута?

Моят опит е главно във финансовото пространство, и двете продават страна с BofA Merrill Lynch за 12 години и купуват страна с AllianceBernstein за 3 години. Когато се върнах в Лос Анджелис, започнах да се занимавам с блокчейн технологията и нейните различни приложения. Най-естественото беше да го приложим за финансиране и това приложение беше най-интересно за мен. Така че, когато се запознах с Дейвид Сиймър, нашият главен изпълнителен директор, решихме да съберем Wave Financial, фирма за управление на активи, фокусирана върху блокчейн / криптовалути.

Тази платформа ми позволява да изследвам границите на пространството, като крипто производни. Наскоро стартирахме Wave BTC Income & Фонд за растеж, който е фонд, който плаща целева ставка от 1,5% доходност месечно чрез продажба на опции за биткойн на пазара. Ние вярваме, че това е иновативен продукт, първи на пазара, и трябва да бъде привлекателен както за дългогодишните притежатели на биткойн, така и за нови инвеститори в крипто.

Един от индексните фондове, предлагани от Wave Financial, е „Select 20 Index“, който е фонд, който се ребалансира ежемесечно и осигурява експозиция към първите 20 дигитални активи. Как се представя този фонд в сравнение с по-активен подход за търговия с фондове?

Сравнението между активно и пасивно управление винаги е трудно. Това е особено трудно в крипто света, където няма установен бенчмарк. Разработихме индекса Select 20, който да служи като критерий за крипто пазара, който по-добре отразява пазара в сравнение само с биткойн. С индекса като базова линия имаме и наш фонд, който проследява индекса. Поради ниските такси, ние вярваме, че се справяме добре с предоставянето на пазарна бета версия на инвеститорите.

Има активно управлявани фондове, които може да се справят по-добре и по-зле, но те биха поели по-висок риск в сравнение с пазарната бета версия, а също така имат по-високи такси. По-добре представящите се биха могли да оправдаят по-високия риск и такси, но по-слабо представящите се очевидно не го правят. За даден инвеститор да определи кои фондове могат да надминат, би било много трудно, тъй като рекордите са много кратки и крипто пазарът е все още в начален стадий. Би било трудно да се покаже как това алфа улавяне може да бъде възпроизведено напред.

В обобщение ще има фондове, които са по-добри от тези, които са по-ниски от нашия индекс и / или фонд. Но за да могат клиентите да вземат чиста пазарна бета, подобно на ETF на собствения капитал, нашият продукт осигурява експозицията на ниска цена и е ефективен инструмент за постигане на това за инвеститорите.

Wave Financial е очевидно бичи с бъдещето на цифровите ценни книжа, инвестирали както в Securitize, така и във Vertalo. Какво най-много ви вълнува в тази индустрия?

Вярвам, че съществуващата инфраструктура за собствен капитал, фиксиран доход и различни класове активи се изгражда и подобрява върху по-старите системи, които бяха изолирани. Тъй като самите инвестиции стават по-гъвкави, традиционната инфраструктура вече не подкрепя ефективно новия начин на управление на активите. Например, обикновено има само инвеститори в облигации и инвеститори в акции, тогава имахме целеви разпределения 60/40, след това моделът на дарения, който включваше алтернативни инвестиции на хедж фондове, недвижими имоти, стоки и други екзотични активи и т.н. За следващото поколение инвеститори достъпът до тези класове активи и възможността за излизане от тези активи трябва да станат по-лесни и по-достъпни за по-широка аудитория. Вярвам, че цифровите активи могат да направят това.

Например в момента работим върху фонд за уиски в Кентъки. Този фонд ще даде на акредитирани инвеститори достъп до инвестиции в уиски, с възможност да търгуват собствеността върху блокчейна в частна борса. Този тип гъвкавост на разумна цена просто не е била налична преди появата на цифровите ценни книжа.


Кои са някои от проблемите, които маркерите за сигурност трябва да преодолеят, за да достигнат до масовото приемане?

Вярвам, че образованието и инфраструктурата са две неща, които липсват в индустрията, преди да можем да приемем масово. От страна на образованието трябва да осигурим на инвеститорите удобно отношение към токенизирането като технология, прилагана към съществуващите финансови инструменти, която подобрява ефективността му. Наследствените маркетингови проблеми на ICO и недобре обмислените проекти (заедно с измами) със сигурност са дали на концепцията отрицателно пристрастие. Но образованието ще преодолее това с времето.

Втората част е инфраструктура; трябва да имаме добре приета стабилна инфраструктура за правене на маркери за сигурност. Това означава платформи за издаване (като Securitize и Vertalo), които имат лиценз за трансферен агент, който им позволява да проследяват / променят собствеността на ценните книжа, квалифицирани попечители (като Coinbase и Kingdom Trust), които могат да помогнат на клиентите да държат токените за сигурност спокойно, и обмен на токени за сигурност (като OpenFinance Network и tZero), които могат да осигурят място за търгуване на токените.

Като допълнение към инфраструктурата, ние също се нуждаем от по-добър потребителски интерфейс, така че клиентите да могат да се съсредоточат върху инвестиционните аспекти на маркерите за сигурност, вместо да се притесняват каква верига е и други технически предизвикателства, които всъщност не са от значение за основната им инвестиционна теза. Когато вляза в Schwab, за да търгувам, не мисля каква операционна система използвам и на какъв език е програмиран интерфейсът, за да завърша търговията си. След като бъде направено правилно, ще бъде много прозрачно и без значение за потребителите.

От всички различни видове активи, които могат да бъдат токенизирани като недвижими имоти или изкуство, коя индустрия според вас е най-подходяща за токенизация?

Това трик въпрос ли е или софтбол? Мисля, че бъчвите с уиски са най-доброто нещо, върху което да се съсредоточите!

Сериозно обаче мисля, че всеки актив, който дава паричен поток, би бил интересен. Разгледахме недвижими имоти, състезателни коне, слънчеви панели и други идеи, които могат да бъдат направени. Уискито беше добро не защото портфолиото дава паричен поток, а защото можем да продадем няколко барела, за да генерираме пари, а също и да осигурим пазарна марка за инвеститорите. Това е трудно да се направи с един-единствен Пикасо; за мен би било невъзможно да продам част от него.

Пространството на недвижимите имоти е интересно. Аз лично съм инвеститор в недвижими имоти в Южна Калифорния, така че внимателно следя това. В САЩ сделките обикновено не са били много успешни поради факта, че купувачите на недвижими имоти всъщност не се интересуват от токенизацията и има много купувачи, които да подкрепят бизнеса без него. Вярвам, че развитието в Азия ще бъде различно, тъй като все повече хора разглеждат както недвижимите имоти, така и блокчейн технологията. Двете комбинации трябва да бъдат достатъчно привлекателни за азиатските инвеститори и трябва да се справят по-добре, отколкото тук в САЩ. Говорил съм с редица финансови институции от най-висок клас в Япония и недвижимите имоти са фокус върху тях, тъй като те разглеждат токенизацията.

Върнете се обратно до уискито Wave Kentucky (WKW20), за което споменахте по-рано. За инвеститорите, които не са запознати с това, бихте ли обяснили какво е това и ползите от инвестирането в този клас активи?

Въпреки че започнахме дискусията с токенизация на твърди активи, Wave Financial са регистриран инвестиционен съветник в Калифорния (повечето от нас са регистрирани в FINRA), така че имаме фидуциарно задължение към нашите инвеститори да предоставят добри продукти. Прегледахме редица различни активи и решихме да се съсредоточим върху уискито, защото профилът за връщане е много привлекателен.

Ние сме в състояние да набавим барел уиски от Кентъки и да го съхраняваме / застраховаме в продължение на 5 години за около $ 1000. След 5 години този барел уиски се оценява на стойност от $ 3000 до $ 5000 по консервативна оценка. Това е 3x-5x възвръщаемост за 5 години и променливостта е много ниска. Също така, тъй като това е стока, ние можем да получим застраховка за нашия инвентар, която покрива стойността на загубите, ако сме изпуснали барел или ако складът изгори до основи. (Това се е случвало и преди, тъй като уискито е над 50% алкохол!) Рискът за намаляване е ограничен. Последна точка, която бих изтъкнал, е, че установихме, че уискито е много устойчиво на пазарите надолу. От проучванията в индустрията, през финансовата криза, американското уиски е имало само 1 спад през 2009 г. и спадът е 1,4% спрямо долара и 0,7% от обема на продажбите. (Това не е аномалия, шотландското уиски нарасна през 2009 г.) Всичко това означава, че уискито е много атрактивен клас инвестиционни активи като цяло и особено на този пазар.

В началото на 2018 г. вие създадохте и станахте финансов директор на LA Blockchain Lab. Бихте ли споделили с нас някои подробности за това какво е LA Blockchain Lab?

LA Blockchain Lab е организация с нестопанска цел, която е основана за свързване на академичните среди и правителството в Южна Калифорния с цел насърчаване на използването на блокчейн. Ние считаме UCLA, USC, UC Irvine и Caltech като основатели на училища и работим с правителствата на градовете и графствата на Лос Анджелис за образование и разпространение на информация за развитието в това пространство.

Кои са някои интересни проекти, които сте виждали да излизат от LA Blockchain Lab?

Една от ролите, които сме поели, е да предоставяме консултации на големи корпорации, докато те изследват използването на блокчейн. Например, работихме по проект за Lamborghini преди известно време, който изследваше как те могат да използват технологията. Беше очарователно, докато се представихме пред дъската и имахме оживена дискусия в Pebble Beach. Също така се консултирахме с Panasonic и им помогнахме да организират семинар за интелигентни градове, като техническият директор на City of LA и професорите от USC представиха технологичния напредък на градовете и какво още може да се направи. Планираме по-нататъшни семинари по развлечения, финанси, здравеопазване и други теми, въпреки че оценяваме ситуацията с установения ред за подслон в дома.

Има ли нещо друго, което бихте искали да споделите за Wave Financial?

Ние сме много горди от работата, която свършихме през последните няколко години при пускането на продукти и предоставянето на услуги за управление на хазната за корпоративни лица и лица с висока нетна стойност. Смятаме, че това е професионалният и правилният начин за правене на бизнес и се радваме да разширим бизнеса си, за да обслужваме повече клиенти с течение на времето.

Благодаря ви за това фантастично интервю. За читателите, които искат да научат повече, посетете Wave Financial.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map