Andrew Adcock, CEO de Crowd for Angels – Sèrie d’entrevistes

Andrew és el conseller delegat de Crowd for Angels, una plataforma de finançament participatiu. Sovint assisteix i parla a esdeveniments sobre finançament participatiu, finançament alternatiu i inversió. Anteriorment, va treballar a NinetyTen, un desenvolupador d’aplicacions web i proveïdor de xarxes socials privades, entre els quals hi havia Nokia, Channel 4 i Shop Direct

Vostè va ser un dels cofundadors originals de Crowd for Angels. Podeu parlar de la inspiració que hi ha darrere del llançament d’aquest negoci?

De fet, vaig formar part de l’equip fundador de Crowd for Angels, però la inspiració per llançar la companyia prové del nostre director Tony de Nazareth, que va combinar les seves dècades de coneixement financer amb l’enfocament de les ‘xarxes socials’. Es tractava d’implicar la comunitat a l’hora de finançar i donar suport a una empresa, creant així defensors de marques que no només donaven suport financer a les aspiracions d’una empresa, sinó que també es convertien en la veu i el client de la companyia..

Quant us involucreu a les cobertes de pitch i embalatge de les ofertes que es troben a Crowd for Angels?

Estic involucrat en la majoria d’empreses que volen aparèixer a Crowd for Angels. Tinc una fascinació genuïna en la vida de les empreses emergents i de les empreses que volen expandir-se. Cadascuna té la seva pròpia història i passió, que m’entusiasma. Després d’haver recaptat fons per a la meva pròpia empresa i haver invertit en moltes altres, espero proporcionar informació per a la companyia.

Quin tipus de diligència deguda es realitza a les empreses que cotitzen en borsa?

Molt! Crowd for Angels divideix la diligència deguda en tres àrees clau: en primer lloc, realitzem controls factuals com ara KYC, AML, PEP, Credit Cheques als administradors, revisant els comptes produïts per l’empresa i comprovant els fets exposats al seu llançament. En segon lloc, realitzem controls de mercat, per exemple, és el producte disponible i, tal com es descriu, hi ha un mercat adreçable, la valoració és raonable, els reptes legals que la companyia pot afrontar i és ètic. La comprovació final és de seny, que no només proven Crowd for Angels, sinó també els nostres Angels, que faran les seves pròpies preguntes a l’empresa..

Quins són alguns dels principals motius pels quals les empreses han estat rebutjades per cotitzar a la plataforma?

Hi pot haver diverses raons, però algunes de les que considerem més freqüents són les següents:

  • La valoració és simplement massa alta en comparació amb la posició de les empreses
  • L’empresa no proporciona documentació (pla de negoci, comptes de gestió, documents de constitució)
  • El producte és massa inicial o encara no està desenvolupat
  • Els directors no tenen ‘Skin in the Game’

Quins són els majors beneficis del finançament participatiu en accions??

Personalment, crec que el major avantatge és la possibilitat de crear defensors de la marca, persones que donen suport financer al vostre negoci i es converteixen en clients actius, que atrauen altres persones per comprovar la vostra marca, ja sigui mitjançant el boca-orella o les xarxes socials..

Ens podríeu donar una història d’èxit d’una empresa que va recaptar fons a la plataforma Crowd for Angels?

Un dels meus favorits és una empresa anomenada CNPPS. Un jove empresari, que en aquell moment estudiava enginyeria a la universitat, havia creat una solució permeable de paviment que utilitzava àrids reciclats. Ara potser no sona tan fascinant com una aplicació, però el nostre món està cobert de carreteres i paviments. La seva solució, utilitzava àrids reciclats al 100% i era negativa al carboni, a més, permetia passar l’aigua. Treballant amb l’emprenedor, vam poder recaptar 100.000 lliures esterlines per a una fase de proves que ara ha conduït a un contracte comercial i a més finançament per a l’empresa..

El que el va fer interessant va ser l’enfocament ètic que havia adoptat l’empresa per canviar una vella indústria, la tenacitat que l’empresari va demostrar que no renunciava mai i que una empresa es pot fer créixer realment des de la base, fora de la universitat. Fins ara, en un període de dos anys, la valoració de l’empresa s’ha multiplicat per quatre, cosa que proporciona un retorn sòlid per als àngels implicats.


Crowd for Angels és una de les poques plataformes de finançament col·lectiu que accepten bitcoins. Quants inversors fan servir Bitcoin i d’on provenen la majoria d’aquests inversors?

Sí, acceptem les criptomonedes com a forma de pagament per a inversions des de principis del 2016. En aquell moment, vam integrar aquesta opció de pagament per permetre als inversors estrangers invertir en empreses britàniques sense els costos i el temps associats a les transferències bancàries internacionals. Inicialment, vam veure que diversos inversors australians, xinesos i principalment asiàtics utilitzaven aquesta forma de pagament. No obstant això, a mesura que el bitcoin i altres criptomonedes van guanyar popularitat, vam veure créixer els inversors europeus que utilitzaven criptomonedes. En part, això es deu als guanys que podrien haver experimentat i crec que la comoditat que ofereixen els cryptos. Ara, tenim més de 14.000 membres registrats amb una cartera de criptomoneda a la nostra plataforma, amb molts d’ells a Europa.

Fa uns anys es va llançar el testimoni ANGEL. Quins són els casos d’ús d’aquest testimoni?

El testimoni ANGEL es va llançar per reduir el cost d’adquisició d’usuaris dels inversors, mentre que es premia els grups d’interès per interactuar amb la nostra plataforma. S’espera que quan els usuaris interaccionin i comparteixin contingut a la xarxa, diguin una inversió que acaben de fer en una empresa emergent, que serien recompensats amb ANGEL. Crowd for Angels s’ha compromès a recuperar i cremar ANGEL relacionat amb els ingressos generats pels nostres llançaments, creant així un cercle virtuós. Esperem que en el futur, els nostres àngels també puguin utilitzar el testimoni ANGEL com a mètode de pagament per a una inversió.

Com veieu que els actius digitals i els valors digitals es fusionin amb el finançament col·lectiu??

El finançament participatiu utilitza tecnologia per permetre a les masses invertir petites quantitats en pitchs, però les accions solen tenir-se amb un candidat i si voleu vendre-les o donar-les a algú altre, és difícil. Per tant, la integració d’actius digitalitzats no hauria de ser obvia, ja que pot retornar el control de l’actiu a l’inversor i segueix un conjunt de normes que no es poden incomplir. En un món utòpic, permetríeu als inversors comprar, mantenir i canviar qualsevol actiu que desitgin. Amb la cadena de blocs, es beneficia d’un llibre immutable que registra aquestes transaccions, cosa que li proporciona eficiència i transparència. Crec que només estem a un pas de grans canvis.

Hi ha alguna cosa més que vulgueu compartir sobre Crowd for Angels?

Sempre estem oberts a les idees, la conversa pot recórrer un llarg camí.

Gràcies per l’entrevista. Els lectors que vulguin obtenir més informació poden visitar la nostra llista d’empreses Crowd for Angels o Lloc web Crowd for Angels.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map