Предложение за партньорство OKExChain & Bytom

Общ преглед

Bytom Blockchain Protocol (известен още като: Bytom) е протокол за многобайтово взаимодействие на активи. Различни активи, работещи на блокчейн Bytom в различни форми. Хетерогенни байтови активи (родна цифрова валута, цифрови активи) и атомни активи (варанти, собствен капитал, дивиденти, облигации, разузнавателна информация и прогнозна информация с аналози в традиционния физически свят) могат да бъдат регистрирани, обменяни и базирани на договори по-сложни интерактивни операции чрез този протокол. Bytom blockchain свързва атомния свят с битовия свят, насърчава взаимодействието и циркулацията на активи между двата свята и създава разнообразни активи и програмируеми икономики, базирани на блокчейн технологията.

MOV е децентрализиран кръстосан протокол за обмен на стойност от ниво 2

базиран на архитектурата на mainchain-sidechain на Bytom.

Състои се от 3 основни модула:

  • Магнитен договор за обмен на стойност (Магнит)
  • Децентрализиран кръстосан верижен шлюз (OFMF)
  • Високоскоростна странична верига от слой 2 (Пара)

MOV е посветен на изграждането на разнородна стойност

екосистема за обмен на активи и сътрудничество.

Въз основа на единодушната цел за създаване на отворени финанси, Bytom и OKExChain постигнаха сътрудничество. Bytom ще работи с OKExChain при изграждането на инфраструктура, за да изгради взаимосвързана екосистема и да изгради взаимна екология.

План за сътрудничество

1. Алианс на многостранни вериги, взаимно признаване на токените на страничната верига, взаимно участие в управлението на федералните възли на другия, съвместно проектиране на унифицирано решение за докинг между вериги и свързване на екосистеми от странична верига на Okcoin и Bytom.

Активите с кръстосана верига (временно наречени BBTC, BETH), поддържани от Bytom, трябва да бъдат напълно еквивалентни на активите с кръстосана верига (временно наречени OBTC, OETH) на OKExChain, т.е. ако BBTC на потребителя е депозиран в OKExChain, той ще бъде автоматично конвертирани в OBTC, а потребителите, които депозират OBTC в MOV, автоматично ще се преобразуват в BBTC.

Двете страни съвместно проектират унифицирано кръстосано решение, което ще преобразува BTC в OKExChain в OBTC, BTC в MOV в BBTC, а споразумението за обмен между OBTC и BBTC може да взаимодейства и да отвори екологията на страничната верига.

Двете страни участват в управлението на федералните възли на другия, управлението на множество подписи към активите на всички вериги на потребителите и използват зрели и сигурни решения, за да гарантират безопасността на ключовете с много подписи.

2. Участвайте в изграждането на консенсусни възли


OK майнинг пулът ще изгради възела Vapor на страничната верига на Bytom и ще се превърне в консенсусен възел на страничната верига

Bytom ще изгради възел OKExChain и ще стане валидиращ възел на OKExChain

Както Bytom, така и OKExChain ще залагат необходимата сума, за да бъдат консенсусен възел или валидатор

3. Работете заедно, за да подобрите децентрализирания план за създаване на пазари с много знаци и да добавите поддръжка за OKExChain

Децентрализираната търговия се контролира от личния ключ на потребителя, Търговията, депозирането и тегленето не могат да бъдат разделени. Маркет мейкърът не може да използва настоящия централизиран API на различни нива на разрешения за операции по разпределение на капитала. За да реши този проблем, Bytom предоставя решение с много подписи, финансиращият, маркет мейкърът и обслужващата страна създават портфейл с много подписи 3-2, разделят търговията от операциите по депозиране и теглене и избират адреса за теглене чрез механизма на белия списък , както е показано на следващата фигура

По отношение на различните модели за търговия на OKExChain, двете страни ще си сътрудничат, за да трансформират услугите на маркет мейкъра, за да подкрепят децентрализираното пазарно създаване на активи на OKExChain

4.Подписът на прага (TSS) е решение за управление на фонд с отворен шлюз, разработено от Bytom. Чрез схемата с много подписи, (t-n) = 1-3 (т.е. в трите страни се изискват поне t + 1 = подписи на 2 страни) За управление на пула от средства

TSS на Bytom (праг на подпис) ще добави поддръжка на праг на подпис за активи на OKExChain

5. Пълна атомна размяна между активи на OKExChain и активи на MOV

Двете страни съвместно разработиха атомен обмен, базиран на заключване на времето за хеширане HTLC за бърз обмен на активите на OKExChain и MOV. Двете страни използваха договорите на Bytom и OKExChain, за да заключат активите, които ще бъдат разменени, и въведоха правилното въвеждане на хеш в рамките на ограничен период от време, за да можете да завършите транзакцията. Това решение не изисква намеса на Federal Gateway, по-бързо е и децентрализирано и е подходящо за някои сценарии за обмен на малки активи.

6. Изградете onchain DeFi Application Credit System, базирана на Coindays Destroyed

Унищожените парични дни се отнасят до стойността на активите по веригата и броя на дните, в които активът се държи. Когато активът се търгува отново, унищожените Coindays ще бъдат изчистени. Тази функция отразява индикатора за автентичността на транзакциите на блокчейн мрежа и може да се използва като тежест за кредитна оценка.

Bytom първо използва този индикатор в конкуренцията за търговия с MOV, като използва този индикатор ефективно намалява теглото на бързата търговия между две собствени сметки до минимум, така че да може да се отчита само реалната търговия с контрагенти. Bytom иска да създаде такава верижна кредитна система заедно с OKExChain, където продуктите на Defi се нуждаят от кредит, като услуга oracle и т.н..

Блокчейн технологията и финансовите услуги естествено имат висока степен на интеграция. DeFi получава постоянно внимание от самото си раждане , и вдъхновява безкрайно творчество. Сегашната мрежа DeFi все още работи в изолирани екосистеми, взаимните активи образуват острови на стойност и оперативната съвместимост на много активи става трудна. OKExChain и MOV крос-верижният протокол са ключовите движещи сили за DeFi да навлезе в ерата 2.0, позволявайки свободния поток на цифрови активи. Надяваме се да изведем разпределените отворени финанси на нов етап!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map