Какво представляват бинарните опции?

Какво представляват бинарните опции?

Това са опции за финансови инвестиции, които предлагат една от двете възможности за изплащане: предварително определена сума или изобщо нищо. Терминът „бинарни опции“ идва от факта, че не може да се постигне споразумение или компромис. Тези опции разчитат на последиците от увертюра „да“ или „не“. Те имат срок на валидност и когато той пристигне, цената на базовия актив определя дали търговецът прави печалба или загуба. Изпълненията на двоични опции се самоактивират: загуба или изплащане при търговия се дебитират или кредитират по сметката на търговеца автоматично след изтичане.

Някои го смятат за вид хазарт поради нивото на риск и несигурност, докато други го виждат като по-проста и забавна алтернатива на редовната търговия с акции. Разгледайте тънкостите на бинарните опции, за да помогнете да се поставят нещата в перспектива.

Как работи търговията с бинарни опции

Търговията с бинарни опции много прилича на прогноза, базирана на конкретен актив. Вашата прогноза може да бъде правилна или грешна, но така или иначе резултатът трябва да бъде изпълнен. Търговец залага, че определен актив ще надвиши или попадне под определена точка след определен период. Това време може да бъде между 24 часа и 60 секунди.

Да кажем, че вие, търговецът, залагате, че на 10 декември 2022 г. в 7:00 ч. Квотната цена на XY ще бъде под $ 60. Сега залагате сума по ваш избор на търговията и чакате. Ако XY е под $ 60 по време на изтичане, получавате изплащане въз основа на договорените условия между вас и двоичния брокер. Ако цената надхвърли 60 щ.д. по време на изтичане, губите цялата си търговска инвестиция.

Двоични опции & Опции за ванилия

Американската ванилова опция е инвестиция, която дава на търговеца правото да купува или продава основния актив на определена цена към или преди момента на изтичане на опцията. Европейската опция се различава леко от американската, защото ви позволява да купувате или продавате базовия актив, но само по време на изтичане на сделката. Ваниловата опция предлага на търговеца възможна собственост върху основния актив. Рискът е фиксиран, когато търговецът купува опциите, но печалбите ще зависят единствено от промяната в цената на основния актив по време на сделката.

Бинарните опции не ви предлагат шанса да заемете позиция в основния актив. Те се основават на фиксирани изплащания и максимален риск. Колебанията в цената на основния актив не са от значение за изплащането или загубата, които ще понесете. Някои бинарни опции за търговия позволяват затваряне на сделката преди изтичане: това обаче намалява сумата на изплащане с определена степен.

Докато повечето търговия се извършва извън САЩ и е нерегламентирана, част от тях се случват на платформи, модулирани от Комисията по ценните книжа и борсите и други подобни агенции. Регулираната търговия е безопасна за търговеца, но неконтролираните двоични брокери не трябва да отговарят на определени стандарти. Това означава, че инвеститорите могат бързо да станат жертви на измами. Важно е да се отбележи, че Регулацията на пазара на опции в САЩ регулира всички опции за ванилия в САЩ.

Пример за американска двоична търговия

Търговец иска да инвестира цената на биткойн. Въпросът е дали цената на биткойните ще бъде над 25 000 долара в 15:00 часа. днес.

Дали ще купите или продадете бинарната опция зависи от вашата прогноза. Ако смятате, че биткойнът ще надвиши определената цена, вие купувате. Ако смятате, че ще падне под фиксираната сума, продавате.

Тези опционни цени са настроени да лежат между $ 0 и $ 100 с цена на оферта и оферта. Горната опция може да се търгува на цена от $ 35 и оферта от $ 38 в 14:30. ако купите опцията точно в този момент, ще платите $ 38, докато ако решите да продадете, ще продадете на цена от $ 35.

Да приемем, че сте закупили опцията на $ 38, ако цената на биткойн е над $ 25 000 в 15:00 ч., Опцията ви автоматично изтича и сега струва $ 100. печалбата, която получавате, е това, което остава след приспадането на таксите от $ 38. Това означава, че сте спечелили $ 62.

Да предположим, че цената на биткойн е под $ 25 000 в 15:00 ч., Вашата опция ще изтече при $ 0, което означава, че сте понесли загуба от $ 35, които сте финансирали.

Лихвените проценти на офертите и офертите обикновено варират в рамките на сделката. Имате право да затворите позицията си, за да си осигурите печалба или да намалите загубата, преди да изтече времето.

Кой определя офертата и офертата?

Търговците решават офертите и офертите, като оценяват дали прогнозата за търговия е правилна или грешна. Ако офертата и офертата за търговия са близо до $ 100, това означава, че търговците виждат голяма вероятност резултатът да съответства на прогнозата. Лихвените проценти за оферти и оферти, които са около $ 50, показват, че търговците не са сигурни и смятат, че търговията може бързо да отиде в двете посоки. Цените под $ 50 и близо $ 0 показват, че търговците нямат почти никакво доверие в предоставената прогноза за търговия.

Бинарни платформи и двоични брокери

Търговските платформи са софтуер, който улеснява същото. Търговецът го вижда като на сайта, който се появява на екрана им, когато имат достъп до акаунта си, за да инвестират. Платформите и брокерите не са едно и също. На пазара има многобройни продукти и услуги, които могат да бъдат закупени или абонирани от бизнес за пускане на двоичен брокер. Има стотици такива марки, които са базирани на една или друга платформа. Брокерите обикновено споделят няколко функции, включително касиерска мрежа.

Брокерите също не си приличат. В същото време някои са базирани на цените между $ 0 и $ 100. други се основават на цената на основния актив. Спот цената се основава на изчисленията, направени от отделни брокери, като се вземат предвид факторите, които облекчават или умеряват съществуващите рискове. Тези непредсказуеми условия на услугата им помагат да поддържат своя паричен поток, независимо от резултатите от търговията. Като такъв е редно да се каже, че повечето брокери продават опции по свое усмотрение и едва ли някога е реалната пазарна стойност.

Опциите, сроковете на изтичане и активите варират при различните брокери. Тъй като те са такива свободни духове, всякакви опити за регулиране често объркват техните процеси, вместо да създават ред. Най-добре би било обаче, ако сте извършили проверки на миналото, преди да вложите парите си в който и да е брокер, който намерите. Това може да ви спести време и главоболие.

Брокери на бинарни опции

Най-добрите брокери на бинарни опции

Binary.com – Основана през 1999 г., това е една от най-старите компании в бранша. Те имат над 1 милион търговци и имат над 100 търгуеми инструмента. За да улеснят качването на борда, те предлагат тренировъчен акаунт с попълваеми 10 000 USD виртуален кредит. Това е добър начин да тествате водите преди да депозирате средства.

Изключително важна опция, която те предлагат, е възможността да продадете договора си преди изтичане, за да запазите евентуалната си печалба или да минимизирате загубата си.

Щракнете тук, за да посетите Binary.com

Внимание: Търговията с бинарни опции носи високо ниво на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Високата степен на ливъридж може да работи срещу вас, както и за вас. Преди да решите да търгувате с такива продукти с ливъридж, трябва внимателно да прецените своите инвестиционни цели, ниво на опит и апетит за риск. Има риск да загубите целия си депозит.

Най-добрите брокери на бинарни опции

IQ опция – Създадена през 2013 г., това е най-популярната и успешна платформа за търговия с бинарни опции. Можете да изтеглите приложение или да инвестирате директно през браузъра си. Те предлагат оформления с много диаграми, технически анализ, исторически цитати и др.

С над 100 широко използвани технически индикатори и джаджи, както и новинарски емисии и икономически календари, те улесняват информирането и взимането на информирани търговски решения.

Щракнете тук, за да посетите IQ Option

Внимание: Търговията с бинарни опции носи високо ниво на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Високата степен на ливъридж може да работи срещу вас, както и за вас. Преди да решите да търгувате с такива продукти с ливъридж, трябва внимателно да прецените своите инвестиционни цели, ниво на опит и апетит за риск. Има риск да загубите целия си депозит.

Брокери за ванилови опции

Най-добрите брокери на бинарни опции

AvaTrade – Стартирал през 2006 г., това е един от най-напредналите форекс брокери в света и предлага опции за ванилия.

Ние предлагаме подробен преглед на AvaTrade или Щракнете тук, за да посетите AvaTrade.

Внимание: Търговия с Forex / CFD & Опциите върху маржа носят високо ниво на риск и може да не са подходящи за всички инвеститори. Високата степен на ливъридж може да работи срещу вас, както и за вас. Преди да решите да търгувате с такива продукти с ливъридж, трябва внимателно да прецените своите инвестиционни цели, ниво на опит и апетит за риск.

Финални мисли

Популярността, която бинарната търговия е събрала по целия свят, показва, че опцията за финансови инвестиции е тук, за да остане. Правителствата вече започнаха да затягат въжето за регулиране на тези сделки, което може да се разглежда като косвено одобрение. Тази форма на търговия все още трябва да претърпи много разработки, преди да може да се наслади на международните стандарти, познати като валутната търговия. Полезно би било обаче, ако сте се запознали с всички аспекти на тази опция, преди да изберете да се ангажирате с нея. Не става въпрос само за правилни прогнози: търговецът трябва да направи своя бизнес, за да знае разпоредбите и условията по отношение на различни брокери. По този начин можете да решите дали можете да се доверите на брокера с парите си и какви пътища са отворени за вас в случай на оплаквания относно изплащания.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner