Els miners de la GPU Ethereum amenaçats tenen un salvador a Leonardo Render

Tot el que abans era tan senzill al món de la mineria criptogràfica: descarregueu el codi font i deixeu que el vostre processador faci la feina. Qualsevol que tingués un ordinador a casa podia participar en l’acció i hi havia diners fets per a tothom, especialment aquells afortunats que resideixen en un país on l’electricitat és barata..

Bé, les coses han canviat ara i molts dirien que no és millor.

La visió original per a la xarxa bitcoin – i el mateix passa amb la xarxa Ethereum posterior – era per a una xarxa descentralitzada integrada pel Jack o Jill mitjà amb el seu propi dispositiu. Això va ser subratllat per una visió democràtica en què la comptabilitat de la xarxa es distribuïa de manera que seria impossible que una sola entitat controlés el treball miner que verifica i confirma els blocs de transaccions..

No van passar molt de temps fins que les CPU van ser eclipsades per les GPU i, posteriorment, per als ASIC (circuits integrats específics de l’aplicació) per empènyer les GPU, almenys pel que fa a la xarxa bitcoin.

Ara, la xarxa Ethereum, que els arquitectes eren conscients de l’amenaça ASIC en el moment de la seva concepció el 2014, pot ser víctima del perill centralitzador que es diu inherent als ASIC. Com a resultat, els miners estan buscant maneres de diversificar l’ús de la GPU i hi ha una nova opció disponible per a la intel·ligència artificial (IA): és l’espai amb molta energia de la representació gràfica..

La ruta de diversificació de la IA existeix des de fa un temps, però la representació és relativament nova, però hi ha noves startups, com ara Leonardo Render estan alineant el seu model de negoci i tecnologia amb les necessitats dels miners de GPU que volen reutilitzar la capacitat excedentària.

Llavors, què és exactament l’amenaça ASIC per als miners de GPU??

Els ASIC, tal com indica el seu nom, tenen un cable dur per treballar amb l’algoritme de hash del protocol d’una cadena de blocs: fan una cosa molt bé.

Tant èxit han tingut en l’àmbit bitcoin, que ara no és rendible intentar explotar-los amb una GPU. Les GPU (unitats de processament gràfic) han demostrat que els miners de bitcoin superiors a les CPU són capaços de processar tasques en paral·lel, cosa que significa que podrien aconseguir taxes de hash molt més altes que amb el mètode de càlcul en sèrie de la CPU.

Tot i això, a la mineria d’Ethereum la GPU continua sent dominant, però això podria estar a punt de canviar amb els primers miners ASIC d’Ethereum que s’enviaran al juliol del gegant miner xinès i fabricant d’ASIC Bitmain.

Bitmain va anunciar a l’abril que els rumors que estava treballant en un ASIC per a la mineria d’Ethereum eren certs, tot i que se sap poc sobre els guanys del rendiment real que es podrien esperar de la mineria amb l’Antminer E3, a diferència de les afirmacions del fabricant.

Tanmateix, si les afirmacions de Bitmain són gairebé exactes, els dies del miner Ethereum de GPU es poden numerar.

El nou Antminer E3 es diu que pot funcionar a una velocitat de hash de 180 MH / s. Això es compara amb uns 232 MH / s per a una plataforma de vuit processadors de targetes AMD RX580.

Amb l’Antminer E3 al preu de 2.150 dòlars en comparació amb la configuració de GPU de vuit plataformes que arriba als 2.800 dòlars, el diferencial d’eficiència és substancial. Quan Bitmain comença a enviar l’E3, es podria veure un gran augment del mercat de revenda secundària de les GPU, ja que els propietaris busquen recuperar part del cost de les seves unitats de superàvit a requisit.

Crèdit de la imatge: Wikimedia

Perills de centralització, respostes de diversificació

Bitmain, per descomptat, ven els seus ASIC a tots els que arriben, de manera que no hi ha cap raó per la qual hi hagi una centralització del poder miner. Però Bitmain també és l’usuari final més gran del seu producte, amb enormes granges mineres plenes dels seus ASIC.

Bitmain controla sobre un quart de la potència hash de la xarxa bitcoin a través de les seves piscines mineres AntPool i BTC.com. Amb la mirada posada a la xarxa Ethereum, la qüestió de diversificar l’ús de la GPU és ara una qüestió urgent per als miners.

Com hem esmentat, l’alternativa més freqüent es troba en el camp de la intel·ligència artificial (IA), on la potència de processament és molt elevada i les GPU s’adapten perfectament a la tasca perquè l’aprenentatge automàtic en xarxes neuronals, per exemple, normalment implica calcular petits càlculs. on el processament en paral·lel funciona bé.

La demanda de potència informàtica està sent impulsada pel creixement de la IA i es preveu que continuï a mesura que es desenvolupin cada vegada més aplicacions i la ciència al seu torn continuï millorant, cosa que provoca una demanda encara més gran..

Com hem vist, també hi ha una segona opció, derivada també d’una nova tendència en l’ús d’ordinadors, que també s’està expandint ràpidament, possiblement a un ritme exponencial, en forma de representació gràfica..

Gairebé donem per fet que esperem veure naus espacials aparentment realistes que participen en una batalla inter-galàctica o que exèrcits de guerrers lluiten contra ell en un món fantàstic. Aquestes escenes només són possibles a causa de la gran quantitat de potència informàtica per representar imatges generades per ordinador (CGI). El recurs necessari és considerable. Utilitzant un fitxer Nvidia 1060 GPU trigaria 24 hores a representar un fotograma i hi ha 24 fotogrames en un segon de pel·lícula. Increïblement, això significa que trigareu un mes a representar un segon d’animació CGI.

Amb les tècniques CGI demandades en cinema, jocs i en el món corporatiu en general per a comunicacions i publicitat, hi ha un coll d’ampolla en el desajust de la demanda i l’oferta..

La representació gràfica necessita la vostra alimentació de la GPU

Leonardo Render, que ja subministra serveis de renderització, pivota, amb l’ajut de blockchain, per proporcionar una solució de renderització gràfica descentralitzada que pugui posar en contacte l’oferta amb la demanda. Oferirà als seus clients accés a una granja de renderització de cadenes de blocs amb l’ajut de la seva associació amb el proveïdor d’instal·lacions mineres nord-americanes Giga-Watt, que té 23.000 GPU en 11 acres de terreny a la costa oest dels EUA.

La part de la seva oferta que destaca per als miners de criptografia és el rendiment disponible de la representació. La representació gràfica veu un augment del 1.751% sobre els rendiments que actualment es poden obtenir de la mineria a la xarxa Ethereum: 0,027 dòlars en comparació amb un miner de PPU de Leonardo a 0,50 dòlars, mesurat en GPU / hora.

Es tracta d’un moviment molt intel·ligent de Leonardo Render, amb una solució que estarà al lloc adequat en el moment adequat mentre Bitmain comença a augmentar les seves línies de producció Antminer E3 i els miners de GPU d’Ethereum busquen alternatives. Els miners criptogràfics podran subministrar les seves unitats a la xarxa Leonardo mitjançant el testimoni LEOS de la plataforma de renderització.

Els ASIC Ethereum de Bitmain encara no estan en llibertat (tot i que hi ha rumors que ha estat minant tranquil·lament amb ells sense previ avís), de manera que els guanys d’eficiència promesos no s’han posat a prova. També serà interessant veure com Bitmain ha abordat el problema Ethash El requisit de l’algoritme Ethereum per a una gran quantitat d’emmagatzematge, que obliga un miner a dedicar la major part del seu temps a llegir d’un conjunt de dades d’1 GB en lloc de realitzar tasques computacionals.

També hi ha la possibilitat que els desenvolupadors bàsics d’Ethereum presentin actualitzacions que puguin “maquillar” (inutilitzar) els ASIC.

No obstant això, hi ha moltes altres xarxes de cadenes de blocs que podrien ser susceptibles a la mineria ASIC, a més d’Ethereum, de manera que la qüestió d’un ús alternatiu rendible per als costos fixos sumits en la inversió en mineria criptogràfica no desapareixerà. IA i renderització al rescat.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner