Tokenise International Ltd стартира Tokenise Stock Exchange

Tokenise International Ltd

Докато някои компании се задоволяват да обслужват тесен кръг от сектора на цифровите ценни книжа, има няколко играчи, които гледат на нещо по-голямо. Tokenise е една от тези компании, чиято цел е да предложи цялостен набор от услуги в глобален мащаб.

Базирана извън Гибралтар и лицензирана в Барбадос, Tokenise International вече поддържа глобално присъствие. Групата се състои от множество клонове,

 • Лицензирани брокерски услуги
 • Tokenise.co.uk
  • Капиталово краудфъндинг
  • Tokenisestock.exchange
   • Обмен на глобални маркери за сигурност
   • Какъв е проблема?

    Може би най-голямата липсваща връзка в света на цифровите ценни книжа е развитата група борси. Към днешна дата секторът изобилства от конкуренти, работещи като емисионни платформи и попечители, но все пак остава забележим недостиг на възможности за реално закупуване / продажба на цифрови ценни книжа.

    Освен това, многобройните борси са ограничени до предлагане на техните услуги в границите на собствената им нация. Съществуват много малко, ако има такива, наистина глобални решения.

    Как ще го разрешат? – Tokenise фондова борса

    Получавайки лиценз като брокер, Tokenise.io е готов да бъде задействан. В този случай Tokenise Stock Exchange се превърна в непосредствен фокус на холдинговата компания Tokenise International.

    Фондовата борса Tokenise, известна преди като DAXNET, току-що го видя уебсайт отидете на живо. Тук инвеститорите могат да започнат да се качват, като получават достъп до най-различни възможности.

    Tokenise Stock Exchange изброява следните като няколко от услугите, които предлагат в момента.

    • Възможности за издаване, улесняващи хостването както на IPO, така и на STO
    • Поддръжка на вторичен пазар, осигурявайки „дом“ за утвърдени токени, създавайки в резултат на това ликвидност и достъпност

    Освен подкрепата за издаването и търговията на токени за сигурност, Tokenise внесе голяма доза гъвкавост в поддържаните видове защитни токени. Тези символи могат да бъдат структурирани като / представляват нещо от собствен капитал, дълг, дивиденти, частична собственост, фондове и други.

    Мартин Греъм, председател на групата, коментира защо жетоните за сигурност държат такова обещание, посочвайки,

    „Токенизирането на ценни книжа и други активи от реалния свят ще промени достъпа и ефективността на капиталовите пазари. Премахването на неефективността, триенето и бариерите пред участието ще демократизира процеса на съвпадение на доставчиците и потребителите на рисков капитал. Това от своя страна ще увеличи потока от средства и инвестиционни възможности за участниците на пазара. “

    Естествено, тъй като това е борса, поддържаща маркери за сигурност, участието на инвеститорите е ограничено до тези, които преминават необходимите параметри KYC и AML.

    Tokenise UK

    Въпреки че акцентът на компанията може да бъде върху Tokenise Stock Exchange, развитието все още продължава с Tokenise UK. Със състоянието на икономиката през 2020 г. мнозина отбелязаха, че финансирането по традиционните канали на ВК значително намаля. В резултат на това наблюдаваме повишен интерес към акционерното краудфандинг.

    Докато времето ще покаже дали капиталовото краудфандинг може да поддържа и конвертира този интерес в реално участие, Tokenise възнамерява да бъде готов. Един пример за събития, които може да се очакват на платформата, е текущото предложение на KABN – an предлагане на токен на собствен капитал се стреми да събере 8 милиона щатски долара.

    Екипът

    Зад различните продукти, които се предлагат от Tokenise International, стои умел екип. Ядрото на тази група се състои от следните пет индивида, като всеки може да се похвали с впечатляващи автобиографии.

    Майкъл Кеслер            – ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР & Основател

    Мартин Греъм            – Председател на групата

    Симон Мъри – главен финансов директор

    Саймън Киеро-Уотсън   – директор на пазарите

    Хирандер Мисра            – Директор на групата

    Какво следва?

    С началото на включването на клиенти се обърнахме към Tokenise Stock Exchange, за да ги попитаме: „Какво следва? Кой е следващият маркер на пътната карта на Tokenise, който могат да очакват компаниите и инвеститорите? “

    Майкъл Кеслер, главен изпълнителен директор & Основателят на Tokenise Stock Exchange отдели време да разбере какво предлагат и какво можем да очакваме с нетърпение. Той заяви,

    „Токенизирането на ценни книжа и други активи от реалния свят ще промени достъпа и ефективността на капиталовите пазари. Чрез предоставянето на нови класове активи в множество юрисдикции на глобална общност от инвеститори ще позволи на компаниите да набират капитал по-лесно и ще позволи да се генерира по-голяма ликвидност там, където преди това е била неликвидна.

    По отношение на следващите стъпки

    1. Активиране на пълен KYC & AML, както и категоризация на инвеститорите
    2. Говорим с редица издатели, които искат да включат списък в платформата и да преминат през един от нашите корпоративни съветници
    3. Очакваме да имаме първите обяви през следващите седмици / месеци (отчасти в зависимост от Covid), които ще позволят на хората да изброят множество класове активи според техните изисквания, те включват:
    • Нови класове активи
    • Дробна собственост върху физически активи
    • Роялти с частен капитал

    Както и традиционните активи:

    • Акции
    • Облигации
    • Финансови средства
    • Стоки

    Разговаряме с над 20 нови компании от секюритизиращи влиятелни лица и имена на домакинства, медицински съоръжения за КБР, имуществени активи, производители на напитки, козметични продукти, финтех бизнес и др. В идеалния случай през следващите седмици ще имаме 3-4 нови издания, готови да преминат през процес на листинг и се присъединете към нашата борса. Ще се радваме нови издатели да се свържат с нас и да се регистрират инвеститорите. “

    Състезанието

    Докато пазарът не е почти наситен, що се отнася до обмена на маркери за сигурност, в момента има няколко активни или в процес на разработване. Всяко от следните има потенциал да бъде конкурент на това, което Tokenise може да предложи.

    • MERJ
    • OpenFinance
    • Архакс

    Всяка от тези борси варира леко, тъй като MERJ обслужва глобална клиентска база, докато OFN е ограничена до САЩ, а Archax все още не е стартирал.

    Mike Owergreen Administrator
    Sorry! The Author has not filled his profile.
    follow me
    Our Socials
    Facebooktwitter
    Promo
    banner
    Promo
    banner