Smartlands започва преструктуриране с очите на Закона за блокчейн в Лихтенщайн

Разнообразна рамка

Както всяка компания с напредничаво мислене, платформата за токенизация, Smartlands, е в постоянно състояние на растеж. Това означава да се върти с развитието, наблюдавано в сектора на цифровите ценни книжа, в опит да продължи да предоставя на клиентите си възможно най-добрия опит.

Имайки това предвид, наскоро екипът на Smartlands обяви, че ще се стреми да се възползва от приятелски регулации в посока на токенизация, предложени от Лихтенщайн.

Компанията заявява, че се стреми да „преразгледа и разшири правната рамка“. Освен това те ще „основават бъдещите проекти на законодателството на Лихтенщайн“.

Илия Образцов, Главен изпълнителен директор на Smartlands, разработва,

„Ние продължаваме да вярваме в краудфандинга … но разглеждането на нашите минали успехи не е в книгата на Smartlands. Ние сме развълнувани от възможностите, които Законът за блокчейн на Лихтенщайн предоставя на инвеститорите и емитентите по отношение на директното токенизиране на всеки актив, използващ маркери на блокчейн като контейнери за всякакви активи. Въоръжена с авангардно законодателство за инвестиционните фондове, юрисдикцията на Лихтенщайн е идеална за структуриране на всеки финансов продукт на блокчейн, който може да има. SICAV на Лихтенщайн (или отворени фондове) са отраслови стандарти и един от най-популярните видове фондове в ЕС. SICAV могат да се използват като общи фондове за множество под-фондове. Такава структура осигурява ефективен и бърз начин за въвеждане на нови инвестиционни идеи и възможности за блокчейн в една от най-престижните юрисдикции на фондове. Възможно е да се токенизират всички активи със специален подфонд. “

Подравняване на платформата

Новините за „пренастройка“ на платформата около Smartlands бяха разкрити за първи път от екипа в началото на 2020 г. Докато 2019 г. беше година на голям растеж за сектора на цифровите ценни книжа, тя, за съжаление, не оправда очакванията на много.

Очаквайки да осъзнаят този ръст, през 2020 г. Smartlands обявиха това пренасочване на своите действия, за да обслужват по-добре физически лица, фирми и т.н. с висока нетна стойност, за разлика от инвеститора на дребно. Това обаче не означава, че компанията също се насочва изцяло от краудфандинга, базиран на дребно.

Ярослава Ткалич, ООП на Smartlands, щати,

„Краудфандингът е много вълнуваща област за набиране на средства, особено в Обединеното кралство с гъстите финансови пазари в страната и строги регулации. Тези предпоставки ни позволяват да включим всички видове инвеститори на дребно в кампании за токенирани акции в почти всеки клас активи. “

Големи надежди

The ‘Закон за доставчика на токени и TT; TVTG “или„ Закон за блокчейн на Лихтенщайн “, което доведе до преосмисляне на стратегиите на Smartlands, първоначално беше обявено от правителството на Лихтенщайн в средата на 2018 г. Рамката, създадена чрез нейното прилагане, обаче наскоро влезе в сила през януари 2020 г..

Актът е специално структуриран от правителството на Лихтенщайн, за да даде възможност за очакван растеж в света на блокчейн. Това означаваше да се напише Закон, който, макар и широк, все пак ще позволи да бъдат въведени подходящи защити.


По време на обявяването си правителството на Лихтенщайн заяви,

„Поради бързите темпове на развитие на блокчейн технологията и нейните области на приложение е много важно да се изготви закон достатъчно абстрактно, за да се гарантира, че той ще остане приложим за следващите технологични поколения. Ето защо терминът „транзакционни системи, базирани на надеждни технологии (TT системи)“ се използва за блокчейн системи в този закон. Поради огромния потенциал на блокчейн като основна технология, правителството реши да създаде правно основание за областите на приложение на символичната икономика, а не само да регулира настоящите приложения, по-специално криптовалутите или първоначалните предложения за монети (ICO) . Целта е да се гарантира, че не е необходимо да се създава нов закон за всеки случай на заявление, но също така да се създаде правна сигурност за многото случаи, които тепърва започват да се появяват на практика и е вероятно да се развият в близко бъдеще. Правителството обаче оставя отворена възможността за регулиране на приложения, близки до финансовия пазар, в следваща стъпка. “

Очаква се гъвкавостта, предоставена чрез този закон, да привлече много компании, подобно на Smartlands, през следващата година, тъй като те се стремят да символизират основно всичко и всичко. Smartlands е просто един от първите, които публично обявяват намерението си.

Smartlands

Основана през 2017 г., Smartlands поддържа дейност в Лондон, Англия. Преди всичко Smartlands действа като платформа за токенизация, действаща под наблюдението на Органа за финансово поведение (FCA).

Изпълнителният директор Илия Образцов понастоящем ръководи операциите на компанията.

В други новини

Освен растежа на техния пазарен подход, Smartlands работи усилено, не само върху жизнеспособни потребителски продукти, но и върху токенизирането на проекти за недвижими имоти. Следните статии са примери за всеки от тях.

Smartee се стреми да промени начина, по който инвеститорите съхраняват, използват и имат достъп до цифрови активи

Токенизиране на мезонети в Лондон и гръцки островни вили

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map